VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Penthouse cu trei niveluri
Noiembrie 2014, Nr. 125

Penthouse cu trei niveluri

Comentează   |   Cuprins

Situat într-un bloc din zona Telecentru, pe cea mai înaltă colină din Chişinău, acest apartament este unul mai puțin obișnuit – un penthouse cu trei niveluri situat la etajele 12-14. Din acest motiv, prin geamurile înalte și de la terasă, poți vedea întregul oraş ca în palmă, fiind, în acelaşi timp, protejat de larma urbană. Proprietarii apartamentului i-au dat chiar şi un nume – Kris&Valerian Penthouse.

Interviu cu Cristina Furdui

Cum aţi ales acest apartament?

Ne-am dorit o casă spaţioasă, care ar fi situată într-o zonă centrală, aşa ca să avem totul la îndemână şi să fim aproape de prietenii noştri. În acelaşi timp, ne doream o casă protejată de zarva oraşului și cu un design deosebit. Acest apartament a fost primul pe care l-am văzut şi ne-a căzut tronc la inimă tocmai deoarece corespundea tuturor aşteptărilor noastre.

Care sunt punctele forte ale locuinței voastre?

În primul rând, vederea care se deschide prin geamuri. Ne-a plăcut mult înălţimea geamului din camera de zi, care este de șase metri. Adică, un perete a fost înlocuit cu un geam imens, de unde putem admira o panoramă fantastică, mai ales noaptea, când oraşul se îmbracă în lumini. Priveliştea este unul dintre punctele tari ale locuinţei noastre. Ne amintim şi acum de senzaţia de zbor şi libertate pe care am avut-o atunci când am păşit pentru prima dată pragul casei. În al doilea rând, blocul de locuit este unul foarte sigur, fiind proiectat şi construit de o companie serioasă din Moldova.

Pentru ce stil ați optat şi de ce?

Ambii ne doream o casă cu mult confort și cu un decor ce ne-ar bucura ochiul. De aceea, am îmbinat elementele clasice, decorative cu cele moderne şi funcţionale. Ne place stilul clasic, căci ne oferă un sentiment de căldură şi confort datorită lemnului, pielii şi materialelor textile rafinate folosite în decorarea casei. Totuși, în baie şi bucătărie am mers pe un stil modern şi funcţional. Nu am făcut o delimitare strictă între stiluri, ci mai degrabă le-am îmbinat şi le-am completat în cel mai armonios mod. Unele elemente de decor au fost inspirate din călătoriile noastre prin Europa, de aceea veţi găsi aici şi un accent francez, dar şi unul italian sau englez.

Cum aţi ales corpurile de iluminat?

Avem o poveste interesantă despre lustra din salon. De trei luni căutam una pe măsură şi potrivă, deoarece pentru înălţimea pereţilor noştri era nevoie de o lustră impunătoare. Am cutreierat toate magazinele din oraş şi chiar am mers la Odesa, Bucureşti şi Istanbul. Am încercat să comandăm una online, însă n-am găsit modelul şi mărimea potrivite. Întâmplător, când deja pierduserăm orice speranţă, am intrat într-un magazin specializat din Chişinău şi am văzut-o! Fusese comandată pentru o sală de nunţi, dar, în ultimul moment, proprietarii sălii au constatat că era prea mare pentru ei şi au refuzat comanda, iar muncitorii tocmai o dez-
asamblau pentru a o întoarce la fabrică. Noi nu am ezitat mult şi în aceeaşi clipă am cumpărat-o. Ne-au livrat-o şi au instalat-o în aceeaşi zi. Acum este o adevărată revelaţie să priveşti jocul de lumini pe care îl creează cele peste 500 de cristale Swarovski şi 32 de lămpi care se aprind concomitent. 

Și ramele de pe pereţi au o poveste aparte?

Luând în consideraţie că avem pereţii înalţi şi mult spaţiu rămânea neatins, am decorat pereţii casei cu fotografii de familie. După multele şedințe foto pe care le-am avut, am hotărât să facem o mică cronografie a familiei noastre. Am optat pentru fotografii în format mare, înrămate, astfel încât să arate mai speciale şi să personalizeze casa. Valerian este un împătimit al ramelor şi a decis să înrămeze chiar şi cele patru televizoare din casă. Am fost de acord, pentru că astfel ele chiar arată mai speciale. Ramele conferă apartamentului un aer romantic, clasic.

Tu și Valerian prin ce sunteţi diferiţi şi prin ce vă asemănaţi?

Ne completăm reciproc. Valerian este, uneori, mai extravagant în alegeri. De exemplu, a preferat să îmbrace televizoarele cu rame sculptate în lemn masiv. Eu însă sunt mai moderată în materie de design şi prefer culorile pastelate, nuanţele liniștite şi naturale. De aceea, pereţii din penthouse sunt de un bej-suriu.

Cum împăcați extremele, ce faceţi când trebuie să alegeți un obiect pentru casa voastră, iar voi vedeţi lucrurile total diferit?

Principiul de care ne conducem în casă este „tot ce facem trebuie să ne placă şi să împace gusturile ambilor”. Până acum, ne-a reuşit de minune. Mergem împreună prin magazine sau comandăm online, discutăm, analizăm şi facem cumpărăturile cu plăcere. De obicei, renunţăm să cumpărăm ceva în cazul în care unul dintre noi nu este cu inima împăcată.

Aţi lucrat și cu designeri?

Da, designul interior al casei l-am elaborat împreună cu un specialist. El ne-a ajutat și la alesul gresiei, faianţei, tapetelor. În rest, ne-am descurcat singuri.

Câte luni v-a luat reparaţia?

Reparaţia apartamentului a durat mai mult de o vară, dar nouă ni s-a părut o veşnicie. În renovarea apartamentului au fost antrenate două echipe de muncitori şi lucrările au mers rapid, însă am fost nevoiţi să aşteptăm timp de două luni materialele de construcţie comandate în Spania şi Italia.

Care este locul vostru preferat din casă?

Eva adoră să se joace în camera ei. Eu îmi iubesc garderoba, pentru că îmi place să fiu înconjurată de lucruri frumoase şi dragi. Valerian preferă să stea la terasă, de unde poate admira tot oraşul.

Când priviţi seara luminile oraşului, la ce vă gândiţi?

Luminile oraşului ne copleşesc de emoţii şi ne hipnotizează cu frumuseţea lor. Uiţi de tot ce te înconjoară, iar când auzi un „mama” sau „tata” la spate, revii aici și acum, ca să iei o nouă porție de lumină și visuri hipnotizante... 

Băile

Valerian şi Cristina au decis ca locuinţa lor să fie dotată cu două băi: una pentru oaspeţi, alta – pentru familie. Prima, dominată de un contrast variat de nuanţe cum ar fi roşu, negru, bej şi alb, este destinată oaspeților. Scopului utilitar al băii i se alătură designul cuminte cu inserţii de elemente clasice (lustra cu cinci braţe de la Studio di Luce). Baia destinată familiei este una monocromă. Acest lucru se evidenţiază prin dominaţia nuanţei lila. Tavanul azuriu decorat cu un candelabru opulent se încadrează perfect în geometria gresiei şi a mobilierului din baie.

Dormitorul

Această încăpere este o combinație dintre stilul clasic şi cel modern. Patul masiv capitonat cu piele albă și noptierele desprinse parcă din iatacul unui rege din epoca modernă s-au încadrat perfect în imaginea ciocolatie a tapetelor şi a draperiilor masive. Geamurile fumurii opresc pătrunderea razelor solare, așa că soții Mînzat nu au vreun disconfort matinal de acest gen.

Camera Evei

Camera Evei arată ca un miniparadis al unei fashioniste în devenire! Dacă aţi crezut că nuanţa roz face lege în odaie, să ştiţi că nu e aşa. Și nuanțele de galben deschis şi verde pastelat s-au acomodat de minune în camera micuţei. Ca orice domniţă care se respectă, are şi un dressing cochet în care îşi aranjează ţinutele de la cei mai renumiţi creatori.

Mobila în stil francez se asortează de minune cu mulţimea de jucării ale Evei, dar şi cu tapiţeria atent selectată. Părinţii au avut grijă să îi ofere un spaţiu vesel şi colorat, aşa cum i se cuvine oricărui copil!

Terasa

O adevărată oază șic de linişte şi de confort este şi terasa familiei Mînzat. Stilul rustic s-a aliat cu mobilierul modern şi priveliştea de milioane care completează imaginea terasei. Forma de corabie a încăperii inspiră un dor de călătorie, dar şi visuri împlinite. Felinarele discrete ies din anonimat prin lumina pe care o emană în serile de la Telecentru. Piesa de mobilier care oferă un design unic este leagănul din fier. Conceput în forma unui cuib, acesta oferă senzaţia de intimitate, căldură şi siguranţă.

Text: Iuliana Mămăligă Foto:Daniel Gherasim, www.truemotions.md

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Daca cinstit eu sunt mai deștep ca Minzat in dosare, dar cu parare de rău el e mai tare ca mine,eu nici peste 50 de ani nu voi trai asa ((((
Sergiu   -  
08 Februarie 2015, 23:07
Sus ↑
Sunt de acord cu Sergiu, din bani cinstiti chear si la asa varsta in Chisinau nu poti avea asa apartament , toate costa nu un milion.... Si mai sunt in Tara aceasta care muncesc nu mai putin, dar nu se pot lauda cu asa ceva.
Cristina   -  
17 Martie 2015, 13:48
Sus ↑
Iata acuma si timpul a aratat cum prin ce cai cistiga bani banditul acesta,prin excrocherii si aferi,REZULTA: ( 9 ani puscarie)!!!Tot de aselas soi e si socrul sau, fost in parlament,tot fugarit p/u luari de mita s a incalcari grosolane! Totul se intoarce bumerang baieti,bogatii tot pling!
martor ocular   -  
18 Mai 2015, 10:52
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău