VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Pe Nelu tuc-tuc-tuc, la Praga-l duc-duc-duc…
Octombrie 2008, Nr. 54

Pe Nelu tuc-tuc-tuc, la Praga-l duc-duc-duc…

Comentează   |   Cuprins

Nelu Stratan şi-a descoperit, recent, vocaţii noi – de călător şi fotograf. Interpretul a rămas fascinat de capitala Cehiei şi s-a „reprofilat”, pe durata a cîteva zile, pentru a imortaliza superbele vederi şi atmosfera centrului Europei, pe care le împărtăşeşte şi cititorilor „VIP magazin”.

Dînd curs invitaţiei organizaţiei YMCA, Nelu, ca parte componentă a delegaţiei RM, ne-a reprezentat ţara la cea de-a doua ediţie a Festivalul Tineretului YMCA Europe, desfăşurat în parcul Lenka din Praga. Seniorul „clanului” Stratan a ţinut un mini-recital chiar la inaugurarea evenimentului, fiind, ulterior, pe aceeaşi lungime de undă cu cei 15 mii de participanţi din lumea-ntreagă, care s-au contopit într-un tot întreg pe durata unei săptămîni.

Altfel, nu doar programul festivalului l-a preocupat pe Nelu – recuperînd greşeala de a nu fi luat de acasă aparatul foto, a procurat unul chiar acolo şi a muncit din greu în postura de fotograf, pentru că la tot pasul „cîte ceva” i se arunca în ochi. A rămas impresionat de stilul arhitectural al oraşului, care nu lasă nimic întîmplării. Printre toate minunăţiile văzute, a dat şi de trenuţul atît de aproape sufletului şi repertoriului său, dar şi de un tramvai ultramodern. Dacă degrabă serbăm Hramul Chişinăului, Nelu nu a ezitat să tot compare cele două oraşe, mai degrabă, ca atitudine şi mentalitate a oamenilor. A rămas surprins să nu vadă nici un poliţist în mulţimea festivalului, nici o bătaie sau măcar un cuvînt aruncat la nervi, să dea peste lume amabilă, gata să lase toate treburile pentru a-i arăta unde să meargă sau un pieton „atins” de o maşină, dar care nu a sărit la bătaie, aducîndu-i aminte şoferului „de mamă” şi care a mers în drumul lui, după ce ambii s-au încredinţat că incidentul nu s-a lăsat cu urmări… (Marcel Toma) 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău