VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Pavlina şi Alen Cirimpei. 8 ani de întâlniri, opt despãrtiri şi o singură nuntă
Septembrie 2006, Nr. 29

Pavlina şi Alen Cirimpei. 8 ani de întâlniri, opt despãrtiri şi o singură nuntă

Comentează   |   Cuprins

Până a cunoaşte fericirea vieţii în doi, o căutau. Fiecare separat. Până a o găsi, nu erau nimic. Doar două personaje cu nume neobişnuite  - Pavlina Pavlic şi Alen Cirimpei. El făcuse Dreptul şi urma să predea un curs de drept economic la ASEM. Ea îşi făcea aici studiile.


Ora la care s-au cunoscut nu a înscris în sufletele lor primul acord de dragoste. Dar a fost suficient de expresivă ca ei să se ţină minte unul pe altul.

Oau, acesta e bãrbat!

Era prima lui zi de profesorat. Avea emoţii mari în momentul în care puştoaica bine înţolită s-a apropiat de catedră, a pus în faţa lui un dictafon şi i-a spus cu o nevinovată nonşalanţă să apese butonul roşu atunci când va începe să predea tema. Şi, fără să-i aştepte reacţia, s-a răsucit pe călcâie. Când el, cu capsa pusă, a ajuns la masa ei, ea răsfoia, impasibilă, catalogul cu noua colecţie de lenjerie „La perla”. „Luaţi-vă dictafonul, aici nu vi-e conferinţă de presă”, a spus el, abia reţinându-şi furia.

În ciuda faptului că revista i-a zburat pe pereţi, Pavlina a gândit frumos despre el: „Ce bărbat!”.  Iar el, că are de-a face cu o fiţoasă acoperită de aur şi blănuri. Până la finele anului, profesorul a avut grijă s-o mai scoată la răspuns în faţa auditoriului şi s-o examineze în tăcere cu un aer preocupat şi grav, iar la finele anului de studii, el a plecat.

Nimic deosebit până aici. Atât doar că „marele regizor” le-a mai dat o şansă. S-au revăzut peste câţiva ani la florărie. El a întrebat-o cum îi mai merge şi cum stă cu sentimentele. Erau ambii cu inima zdrobită de două romane date peste cap. Apoi a invitat-o la nunta unui prieten. Timp de doi ani, şi-au petrecut împreună duminicile. Au mers la toate nunţile posibile şi au cunoscut toate obiceiurile. Chiar ar putea scrie o carte.

Acum şapte ani, Alen şi-a pierdut tatăl. A apucat doar să-i spună, în ultimele zile de viaţă, că iese cu cineva, cu o fată, dar care nu e de aceeaşi naţiune, e rusoaică… Părintele său l-a binecuvântat, spunându-i că „important e să vă înţelegeţi”.

A trecut ceva timp, s-au iscat şi nişte mici furtuni. Starea preferată a amândurora este cea de lider. Şi nimănui nu-i place  să facă concesii. Însă obişnuinţa, imposibilitatea de a trăi unul fără celălalt i-a învăţat ceea ce nu credeau că pot – să facă, ambii, câte un pas înapoi.

Pentru că relaţia lor nu se ţine pe cuvinte, nu-şi amintesc cine şi-a exprimat primul sentimentele. Dar îşi „pipăiau” emoţiile la telefon şi în priviri. De aceea, fiecare ceartă minoră era o uriaşă tragedie sufletească pentru ei.

Ruptura care i-a... unit

De opt ori s-a tot rupt ceva. Dar de fiece dată, capetele se înnodau mai ales graţie sărbătorilor pe care – nu se ştie  de ce – nu le puteau petrece separat. Şi, de regulă, primul suna Alen. O dată a fost mai grav. Ruptura a durat câteva luni. Luni de tăcere şi de suferinţă. El a sunat-o şi i-a zis: „Te iubesc. Căsătoreşte-te cu mine.” Ea putea să-i spună acelaşi lucru. Atunci şi-au arătat în premieră ce le zace în suflet.

Cele opt despărţiri au avut şi o parte bună: le-a arătat cum e sentimentul adevărat. Şi primăvara asta i-a cerut mâna, în faţa Catedralei. A fost cel mai fericit moment din viaţa ei. Şi cel mai responsabil din viaţa lui. Apoi şi-au căutat naşi. I-au găsit repede. Igor şi Natalia sunt un cuplu de moldoveni adevăraţi. Când Alen şi Pavlina le-au păşit pragul cu o pereche de colaci calzi, Natalia, însărcinată, a rupt din prag o bucăţică. Era târziu ca naşii să mai stea pe gânduri…

Înainte de nuntă, Alen şi-a invitat logodnica în Antalya – aceasta a fost surpriza lui pentru luna de miere. Acolo şi-au ales rochia de mireasă şi costumul de mire. Totul de culoarea şampaniei. Până şi pantofii lui din piele de şarpe. E o culoare simbolică pentru ei. Nunta lor a rămas ca o poveste pe care au trăit-o cu toată gama de pe portativ.

 Acum, viaţa ei se împarte între „Fincombank” şi casă. A lui, între casă, „Fincombank” (o aduce dimineaţa la serviciu) şi Baroul de avocaţi al Republicii Moldova.

Ei îi place meseria lui pentru că nu este legat de birou şi poate merge cu ea la toate premierele cinematografice. Sau la patiseria ei preferată. Sau prin magazine. Unde ea este într-o febrilă căutare de surprize pentru el. Este romantică şi-i place să-l uimească cu tot felul de idei şi daruri.

Acum, vor să călătorească mult, să vadă cele mai frumoase oraşe ale lumii, să aibă o casă de vis, trei copii şi speră, ca doi romantici, că niciodată corabia lor nu va eşua în cotidian şi banalitate. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău