VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Octavian Gîţu. De 4 ani meriţi tot ce e mai bun la Jurnal TV
Martie 2014, Nr. 118

Octavian Gîţu. De 4 ani meriţi tot ce e mai bun la Jurnal TV

Comentează   |   Cuprins

Jurnal TV şi-a serbat de curând cea de-a patra aniversare, patru ani însemnând sute de mii de ştiri de ultimă oră, mii de emisiuni informative şi de divertisment, cele mai noi filme şi multă energie pozitivă din partea prezentatorilor postului. Au avut de înfruntat şi obstacole, dar au opus rezistenţă şi le-au depăşit cu bine. Cum au fost cei patru ani, am aflat de la directorul JTV, Octavian Gîţu.

Patru ani. E mult sau puţin pentru o televiziune?
Octavian Gîţu: Aş spune că e prea puţin timp pentru câte lucruri s-au făcut de când s-a lansat postul „Jurnal TV”. Aceşti patru ani au fost trăiţi atât de intens, încât ne cuprinde senzaţia că avem vreo zece ani în spate.Care sunt realizările postului „Jurnal TV” la cea de-a patra aniversare?
Octavian Gîţu: Cea mai mare realizare a postului nostru este încrederea telespectatorilor. Longevitatea unei televiziuni este direct proporţională cu încrederea şi fidelitatea publicului. Astfel, cea de-a patra aniversare a postului „Jurnal TV” este, în primul rând, sărbătoarea dragilor noştri telespectatori, alături de care ne bucurăm şi noi – familia „Jurnal TV”.

Ce s-a schimbat în decursul ultimului an de activitate?
Octavian Gîţu: Anul care a trecut a adus multe schimbări la Jurnal TV. Au venit oameni noi în echipă, au fost lansate emisiuni originale, care au reuşit deja să ocupe un loc în inimile telespectatorilor. Jurnal TV este postul de televiziune din Republica Moldova care are curajul să scoată în lumină subiecte de ordin politic, economic, social care sunt necunoscute publicului. Mai mult decât atât, noi aflăm primii ce se întâmplă în ţară, devenind astfel lideri de opinie. Şi lista nu are final, pentru că zi de zi creştem, ne perfecţionăm, pentru a oferi tot ce e mai bun telespectatorilor noştri. Jurnal TV a revoluţionat nu doar piaţa mediatică din Republica Moldova, dar şi vieţile oamenilor care lucrează în cadrul televiziunii, aceasta devenind a doua familie.

Au influenţat cumva schimbările la nivel de echipă evoluţia postului de televiziune?
Octavian Gîţu: Televiziunea este un organism viu, care, volens-nolens, trece prin mai multe schimbări. Jurnal TV se diferenţiază de celelalte posturi de televiziune din Republica Moldova prin faptul că fiecare membru al echipei depune suflet în ceea ce face, lucru care se vede pe ecran şi care este simţit de telespectator. Din 2010 până în prezent, ne mândrim cu cea mai bună echipă de televiziune, atât din punct de vedere a profesionalismului, cât şi a efortului depus. Le mulţumim mult celor care au contribuit la dezvoltarea postului „Jurnal TV” şi, chiar dacă nu mai fac parte din familia noastră, le dorim mult succes şi realizări frumoase. Fără schimbări, nu există evoluţie.La începutul acestui an, Jurnal TV a dispărut pentru câteva zile de pe ecranele unor telespectatori. Cum aţi reuşit să ţineţi piept acestei situaţii?
Octavian Gîţu: Postul nostru de televiziune a devenit ţinta unui atac fără precedent, care putea să pună în pericol soarta întregii mass-media din Republica Moldova. Ne-am bucurat de sprijinul extraordinar a mii de telespectatori, zeci de artişti, colegi de breaslă, ambasadori acreditaţi la Chişinău şi alte oficialităţi. În acele zile am primit mii de apeluri telefonice, sute de mesaje scrise de către telespectatorii noştri fideli, care erau alarmaţi de dispariţia postului TV de pe micile ecrane. Ne-am simţit foarte mândri de publicul nostru, care încă o dată a demonstrat că putem reuşi doar dacă suntem împreună. Le mulţumim din suflet tuturor pentru solidaritate!

Care este secretul loialităţii publicului?
Octavian Gîţu: În ciuda provocărilor şi cutremurelor pe care a trebuit să le depăşim, am obţinut rezultate foarte bune. Datele de audienţă continuă să demonstreze loialitatea publicului nostru şi ne bucură faptul că pe zi ce trece avem din ce în ce mai mulţi prieteni. Telespectatorul postului „Jurnal TV” este obişnuit să vizioneze ştiri imparţiale, emisiuni inedite, sută la sută autohtone, filme, seriale, documentare cu drepturi exclusive de difuzare în Moldova. Tot contentul difuzat de postul nostru de televiziune este de o calitate ireproşabilă, cu o doză mare de implicare emoţională a fiecărui membru al echipei. Publicul simte acest lucru foarte bine pe sticlă, fidelitatea acestuia vorbind despre faptul că ne facem meseria la maximum!

Spuneaţi că Jurnal TV a revoluţionat nu doar mass-media din ţară, dar şi vieţile fiecărui angajat al postului TV. Cum s-a schimbat viaţa dumneavoastră?
Octavian Gîţu: Spun ferm convins că aceşti patru ani împreună cu Jurnal TV au fost cei mai plini şi interesanţi ani din viaţa mea. Pe bune, televiziunea noastră a făcut o adevărată revoluţie în viaţa mea, atât din punct de vedere profesional, cât şi personal. Jurnal TV mi-a oferit ocazia să „orchestrez” cea mai talentată echipă din ţară, a creat circumstanţele potrivite pentru a mă descoperi în rol de soţ şi, în curând, voi simţi pe propria piele fericirea supremă – cea de a deveni tată.

Care sunt planurile de viitor ale postului „Jurnal TV”?
Octavian Gîţu: Jurnal TV continuă să fie unicul post de televiziune din Republica Moldova care a semnat contracte de difuzare cu cele mai mari case de producţie din lume: 20th Century Fox, WarnerBros., ABC Walt Disney, MGM, NBC Universal, BBC şi mulţi alţi granzi ai cinematografiei. Telespectatorii noştri vor continua să vizioneze filme licenţiate, achiziţionate direct de la Hollywood şi seriale de succes, care au devenit legende în întreaga lume. Pregătim şi o grilă inedită, cu produse interesante: de la talk-show-uri politice la emisiuni de divertisment, pe gustul fiecăruia.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău