VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Oamenii anului 2007
Mai 2007, Nr. 37

Oamenii anului 2007

Comentează   |   Cuprins

1. Cleopatra şi  Pavel Stratan

Ne-am bucurat enorm să revedem două celebrităţi –tatăl şi fiica – la evenimentul nostru aniversar, ultima dată întâlnindu-ne cu ei la filmările pentru coperta din mai 2006. La cei  patru ani ai săi, fetiţa cuplului Stratan a devenit vedetă peste noapte şi are în prezent sute de mii de admiratori. Pavel Stratan are în arsenalul său dublul disc de platină, iar Cleopatra şi-a devansat tatăl la capitolul venituri, devenind primul artist din România care a primit triplul disc de diamant.

2. Gabriel Stati
preşedinte al Grupului de companii „Stati-Holding”


Cu un spirit moştenit de întreprinzător, Gabriel Stati, omul de afaceri în vârstă de 30 de ani, a ştiut să-şi dezvolte cu mult talent şi cu perseverenţă afacerile din domeniul finanţelor şi investiţiilor, al prelucrării petrolului şi imobiliar, al construcţiilor şi tehnologiilor informaţionale. În scurt timp, holdingul condus de unul dintre cei mai tineri miliardari ai ţării a reuşit să cucerească poziţiile de lider în toate aceste domenii. Pasionat de fotbal, cultură şi biserici, Gabriel Stati este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri de la Chişinău, lucru remarcat în unanimitate de cititorii revistei.

3. Lorena Bogza
editor ştiri, realizatoare a emisiunii „În profunzime”, PRO TV Chişinău


Ambiţioasă, Lorena Bogza a reuşit, în ultimii ani, să creeze din emisiunea „În profunzime” una dintre cele mai serioase arene de dezbateri şi discuţii politice, sociale şi de cultură din ţară. Deşi a visat să se facă gimnastă ca Nadia Comăneci, iar mai apoi, la insistenţa părinţilor, a studiat la un liceu cu profil de fizică, s-a făcut până la urmă om de presă. Un jurnalist exigent, perfecţionist şi cu replica pregătită. De aceea, a şi devenit una dintre favoritele votingului de pe site-ul revistei.

4. Victor Miculeţ
director general al Companiei „Auto Space”


Specialiştii Concernului german BMW nu o dată au declarat că Centrul BMW de la Chişinău, condus de Victor Miculeţ, este cel mai bun din spaţiul Europei de Est. Elogiile bine meritate în adresa omului de afaceri au fost rostite şi la cea de-a zecea aniversare a Companiei „Auto Space” – importator general al automobilelor BMW. Energic şi responsabil în tot ceea ce face, Victor Miculeţ îşi confirmă prestaţia şi vocaţia de businessman de succes şi prin premiul revistei noastre.

5. Marian Lupu
preşedinte al Parlamentului


Urcând cu paşi siguri pe scara ierarhică, Marian Lupu nu a făcut decât să ne convingă ce bagaj bogat politic şi intelectual posedă. De fapt, popularitatea şi-a câştigat-o încă fiind în funcţia de ministru, promovând o politică economică modernă şi transparentă. În rolul de speaker al Parlamentului, ne-am ales cu un orator iscusit şi un înalt reprezentant al Republicii Moldova la Strasbourg şi New York, care pledează cu fermitate cauza Chişinăului. Astfel, Marian Lupu continuă să acumuleze credit la capitolul încredere – atât în sondajele sociologice, cât şi pe culoarele Preşedinţiei.

6. Ala Nemerenco
director al Clinicii universitare de asistenţă medicală primară a USMF „N. Testemiţanu”


Deosebită în tot ceea ce face şi extrem de inteligentă, Ala Nemerenco conduce, din 2002, cea mai performantă instituţie-model în domeniul medicinii de familie din republică – Clinica universitară de asistenţă medicală primară. Pentru a putea vorbi astăzi despre această instituţie la superlativ, dna Nemerenco şi-a schimbat halatul imaculat de medic pe salopeta de constructor şi de designer. În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace din partea Organizaţiei elveţiene „1000 de femei pentru pace” – nominalizare ce i-a răsplătit eforturile depuse pe tărâmul medicinii autohtone.

7. Vitalie Nagacevschi
avocat


Şi-a cucerit notorietatea reprezentând, cu mare succes, interesele cetăţenilor moldoveni la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. El însuşi de factură europeană, Vitalie Nagacevschi este avocatul care nu şi-a ascuns niciodată poziţia şi care, în calitate de preşedinte al ONG-ului  „Juriştii pentru drepturile omului”, a pledat pentru soluţionarea celor mai conflictuale cazuri. Probitatea şi profesionalismul sunt principiile de care se ghidează. Face tot ce-i stă în puteri pentru a „îndrepta” un sistem strâmb ce striveşte omul.

8. Alexandru Pincevschi
preşedinte al Holdingului „Elita-5”


Despre Alexandru Pincevschi se spune că dacă ar fi o sută de businessmeni ca dânsul, multe dintre problemele cu care se confruntă Moldova ar dispărea. Pe cât de corect şi simplu, pe atât de exigent, la ai săi 50 de ani, dl Pincevschi se bucură de succesul grupului de companii pe care l-a creat de-a lungul vieţii – fie că e vorba de comercializarea alimentelor, de construcţii capitale, turism sau automobile. Reţeta lui de afaceri este una foarte simplă: atitudine şi calitate.

9. Yusuf Baykan
manager general al Companiei „Moldcell”


Este managerul care continuă să promoveze strategia de succes a Companiei „Moldcell”. Atent la detalii, direct în comunicare şi profesionist, Yusuf Baykan îşi împărtăşeşte, zi de zi, experienţa acumulată în cadrul „Fintur Holdings”, acţionarul majoritar al „Moldcell”. El este unul dintre managerii străini la Chişinău care printre primii a început să vorbească despre implicarea socială şi participarea unei companii străine în viaţa ţării. Nu sunt doar declaraţii impresionante. Este suficient să trecem în revistă toate iniţiativele sociale, de cultură, muzică, media sprijinite de „Moldcell” pe parcursul ultimilor ani.

10. Traian Băsescu
preşedintele României


Preşedintele României Traian Băsescu este primul oficial de calibru din afara ţării care ne-a acordat un interviu remarcabil chiar în primele săptămâni de la alegerea sa „la cârma navei România”. Astfel, trofeul şi diploma „VIP magazin” (ridicate, spre a fi transmise destinatarului, de către dl ambasador al României la Chişinău, Filip Teodorescu), au vrut să remarce în primul rând deschiderea şefului statului vecin, fiind un modest gest de gratitudine pentru ataşamentul D-sale vizavi de tot ceea ce înseamnă R. Moldova. În pofida tertipurilor politice de la Bucureşti, dl preşedinte al României rămâne aceeaşi persoană carismatică şi intransigentă, care a câştigat alegerile în 2004 şi care a reuşit să animeze la maxim politica românească.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


BRAVO GABRIEL ... SINTEM ALATURI PERMANENT .......
Gheorghe   -  
03 Noiembrie 2010, 15:12
Sus ↑
Nu sunt tînără, dar mă bucur că avem şi tineret care doreşte schimbare în ţară, să trăiască liber, să se dezvolte liber. Cunosc activităţile familiei Stati. Dacă ar fi în fiecare localitate, măcar în fiecare raion cîte un "Stati", noi ieşeam demult din sărăcie. Bravo pentru ce aţi făcut şi faceţi în s.Balatina, în R.Moldova şi nu numai. Succese mari la alegeri! Sănătate şi performanţe!
Emilia Vieru, Fundurii Vechi   -  
05 Noiembrie 2010, 23:20
Sus ↑
eu sint pentru Gabriel,avem nevoie de tineri pentru a scoate tara noastra din prapastia care se afla,fara invidie trebuie sa fim,dar cu admiratie pentru realizarile sale,cu incredere si sustinere,speram ca Gabriel Stati nu ne va dezamagi,increderea cei dam va fi motiv pentru care va trebui sa lupte si sa-si mentina promiterea.EU CRED IN GABRIEL STATI
irina   -  
08 Noiembrie 2010, 16:39
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău