VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Nunţile sezonului. Diana Grosu şi Constantin Marian
Octombrie 2007, Nr. 42

Nunţile sezonului. Diana Grosu şi Constantin Marian

Comentează   |   Cuprins

O eşarfă fină pe umeri. Mâinile nănaşei, căutând să scoată vălul. Nănaşul, emoţionat, parfumând cu arome selecte mirele. Ochii părinţilor, parcă trişti sau, poate, obosiţi. La un pas, sute de buchete – cele mai frumoase, în acea zi, flori din oraşul nostru. Torta miresei – dulce. Gustăm din ea şi înţelegem că nunta a fost deja.

Gândurile fug către dimineaţa zilei trecute, când nunta părea încă un examen greu de luat. Mirele ia de la Florărie buchetul miresei. Căutăm flori vii pentru văl. Acasă, părinţii - în pregătiri febrile, speriaţi de gândul că, într-un fel, se despart de noi.

Prieteni buni, cei mai buni, în casele noastre. Nănaşii - cu flori alese pentru noi. Mama ne seamănă cu grâu, bomboane şi bani. Ştim că părinţii ne vor o viaţă minunată, cu pâine şi dulce pe masă, cu copii frumoşi şi cu bani în casă.
 
Semănaţi, ajungem în parc. Nuferi înfloriţi pe oglinda unui lac despre care nu cunoşteam nimic. Alei îngrijite. Senzaţia că Chişinăul, plin de praf şi deşeuri, uneori, e departe de noi.

Mâinile noastre se caută. Gândim să se caute la fel, întotdeauna. De fapt, ce le-ar încurca mâinilor noastre să se găsească mereu? Timpul fuge fără cruţare. E tot mai puţin pentru noi în acel parc şi ne grăbim să întâmpinăm oaspeţii nunţii noastre.

Sala – luminoasă, festivă. Doctorul Amoaşei – cel mai punctual dintre oaspeţi. La 17.00 era prezent la nunta noastră. Un scrânciob, ce frumoasă tradiţie pentru miri! Ne aminteşte de copilărie.

Ochii fug peste feţe de oameni dragi. O nuntă fără ei ar fi imposibilă. Naşii, atât de tineri, încât nuntaşii îi confundă cu druşte şi cu vornicei de onoare. Rude, prieteni apropiaţi, oameni pe care, ani de zile, îi simpatizăm de la distanţă. Au fost cu noi la nunta noastră, devenindu-ne şi mai apropiaţi. După nuntă înţelegi câţi prieteni adevăraţi ai tu şi câtă lume îţi respectă părinţii.

Din călătoria de nuntă,
Diana şi Constantin Marian,
22 septembrie, litoralul bulgăresc al Mării Negre


Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Draga Diana, nu stiu daca ma mai tii minte...am fost inmpreuna la Sighetul Marmatiei. Chiar ma intrebam ce se mai intampla cu oamenii pe care ii vezi o data in viata, ce devin ei...Ma bucur sa vad aceste poze si sper ca esti bine. Daca se-ntampla sa citesti acest mesaj, da-mi un accept pe facebook, Maria Bichir.
Maria   -  
10 August 2011, 15:57
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău