VIP Magazin
22 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Nicolae Andronic – socru mare, Nelly Sonic – soacrã mică
Decembrie 2008, Nr. 56

Nicolae Andronic – socru mare, Nelly Sonic – soacrã mică

Comentează   |   Cuprins

Două familii cu tradiţii – una în politică, iar cealaltă în vinificaţie, s-au înrudit căsătorindu-şi copiii. Rude, politicieni, oameni de afaceri, bancheri şi pur şi simplu oameni dragi au fost invitaţii familiilor Andronic şi Sonic la emoţionantul eveniment nunţial al copiilor lor Sandu şi Nicoleta.

Nunta celor doi tineri s-a produs după un roman de dragoste tumultuos care a început acum cinci ani, cînd ei îşi făceau studiile în Marea Britanie. După două luni de la începutul acestei relaţii, în timpul unei plimbări romantice prin centrul Londrei, pe Oxford  Street, Sandu i-a căzut Nicoletei în genunchi şi a cerut-o de nevastă. Iar acum doi ani, a întîlnit-o în aeroport cu flori, limuzină şi inel şi a repetat cererea. Şi ea a acceptat. “Am ştiut din prima zi că sîntem pereche, că ne vom căsători, vom avea copii şi că vom îmbătrîni împreună”, ne spune Nicoleta. Sandu recunoaşte că nunta s-a cam lăsat aşteptată, dar din motive obiective - trei ani, din cei cinci, Nicoleta nu a fost în ţară, dar asta doar le-a testat relaţia, dovedind că sentimentele au fost mai puternice decît distanţa.

La pregătirea nunţii s-au implicat ambele familii. Invitaţiile au fost comandate de soacra mică, Nelly, în străinătate. Spre surprinderea tuturor, socrul mare s-a implicat foarte mult în pregătirile pentru nuntă. Mireasa şi-a consumat emoţiile, privind cele două rochii care trebuiau să vină de la un designer celebru din America, prin salonul “Happy Day”. Culoarea nunţii a fost turcoazul, pentru că e favorita miresei. Iar ziua nunţii a fost aleasă după numărul preferat al lui Sandu – 111, adică data de întîi a lunii a unsprezecea.

Sandu şi Nicoleta au avut două perechi de naşi. Pe de o parte tinerii Ana şi Mihai Stratulat, fiul primarului de Orhei, iar pe de alta - Simona şi Alin Lupu de la Iaşi, membru PNG, secretarul pentru Moldova al lui Gigi Becali.

“Nu ne-am dorit o demonstraţie de opulenţă şi lux, ni s-a destăinuit după petrecere socrul mare. Am făcut totul în limitele bunului gust, urmărind doar ca invitaţii să se simtă bine.”

Nunta perfectă. Fără toasturi în plus, cu muzică şlagăroasă adusă de la Iaşi, dar şi de la Chişinău, cu un dans pregătit de miri timp de trei luni, în stilul anilor 50 ai Americii, în care mirele a tot făcut-o pe gangsterul, iar mireasa pe frumoasa de care acesta se îndrăgosteşte.  
Nicolae Andronic, politicianul cu imaginea unei prezenţe de fier şi caracter în politică, a plîns în premieră în public la această nuntă. “Este prima oară în ultimii douăzeci de ani cînd am plîns”, a recunoscut el. Lacrimile sale i-au surprins pe politicienii care-l cunosc foarte bine şi care au afirmat că Nicolae Sergheevici nu s-a emoţionat atît de mult nici măcar la abdicarea guvernului în care a deţinut importantul post de prim-vicepremier.

Chiar dacă la nuntă nu s-au anunţat sumele şi cadourile oferite tinerilor de către invitaţi, ştim că preţiosul dar al celor două familii pentru copiii lor a fost o piatră sfîntă, adusă de la Ierusalim, care să le stea drept temelie a viitoarei case. Surpiză pentru tineri a fost cadoul bunicilor, din economiile ţinute special pentru nunţile nepoţilor, după ce au vîndut apartamentul.  

Cele mai mari nume din business şi politică, oameni care nu neapărat se consideră prieteni, şi-au dat mîna, şi-au zîmbit şi au ciocnit cupe cu şampanie. Printre aceştia se numără şi Dumitru Braghiş, care, pe de o parte, este naşul de cununie al socrilor mici, iar pe de alta, a fost tot timpul în opoziţie sau la alt pol al politicii faţă de socrul mare. De la eveniment nu au lipsit nici alţi politicieni ca Vlad Filat sau Dumitru Diacov, care de asemenea nu se numără în lista prietenilor apropiaţi ai familiei Andronic. Cu lumea afacerilor a fost o situaţie mai generoasă. Majoritatea dintre ei, avînd relaţii bune cu ambele familii, ar fi putut să se aşeze atît la mesele din partea socrului mare, cît şi la cele ale socrului mic. Printre marile absenţe s-au numărat Serafim Urechean (care era internat la Urgenţă, dar care a fost înlocuit de feciorul său Vitalie), deputatul Vadim Mişin şi ex-ministrul Vladimir Molojen, care cîndva au fost apropiaţi de familia Andronic.

Din fericire, nici politica, nici businessul plin de surprize nu au adunat motive ca cei doi copii care se iubesc să nu fie împreună. Sandu şi Nicoleta încă nu au fost în luna de miere. Pînă atunci, ei sînt ocupaţi de conceptul unui restaurant de lux, pe care vor să-l deschidă la Chişinău şi de o afacere în retail, ca să nu depindă de părinţi, că nu degeaba au plecat la gazdă.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+10°