VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Natalia Cheptene. „Acasă în Moldova” este o nouă definiţie pentru familie
Decembrie 2013, Nr. 115

Natalia Cheptene. „Acasă în Moldova” este o nouă definiţie pentru familie

Comentează   |   Cuprins

A trecut deja un an de când pe piaţa mediatică autohtonă a fost lansat postul „Acasă în Moldova”, un an de „Seri perfecte” petrecute în compania Nataliei Cheptene. Sute de invitaţi – vedete şi oameni care abia pătrund în lumea showbizului, specialişti din diverse domenii şi persoane care se evidenţiază prin talente – au păşit în studioul „Acasă” pentru o discuţie de seară. „Acasă în Moldova” a adus în vizorul telespectatorilor zi de zi subiecte de ultimă oră şi curiozităţi mondene. Despre cum i-a reuşit şi despre semnificaţia acestui prim an de „Acasă”, am discutat cu Natalia Cheptene, cea care este „cap de afiş”.        

Natalia, cum este „Acasă în Moldova” după un an?
Este, în primul rând, o echipă. Închegată, funcţională, bine definită, cu ritmul ei. Asta cred că a fost cea mai dificilă misiune pe care mi-am propus să o realizez, atunci când am venit în noua mea funcţie. Timp de un an am căutat-o, am testat-o, am cizelat-o şi astăzi mă mândresc că o am. Ţin foarte mult la fiecare membru din echipa cu care lucrez.  Ce înseamnă „Acasă” pentru tine?
Este o nouă definiţie pentru familie. Echipa mea, într-adevăr, este a doua mea familie. Cu colegii mei petrec chiar mai mult timp decât cu soţul şi cu Eva. Iar redacţia este a doua mea casă.     

Care consideri că este cea mai mare realizare a postului „Acasă” la momentul actual?
În acest an, primul din viaţa noastră, am reuşit să ne facem un nume, să devenim un brand şi să ne găsim un loc bine stabilit pe piaţă. Altfel spus, ne-am atins scopul pe care ni l-am propus iniţial pentru acest termen.A fi faţa unui post TV este o misiune complicată? Şi dacă da, prin ce?
Am venit „Acasă în Moldova” deja cu un nume, acesta fiind şi el o parte din contribuţia adusă de mine postului. În cazul meu, mai dificil a fost să-mi schimb imaginea, nu să mi-o creez. După 13 ani de PRO TV, în care am făcut ştiri, dar şi alte proiecte, a trebuit să-mi obişnuiesc telespectatorul cu o altă Natalia Cheptene. Şi să le spun că sunt „Acasă”. După lansarea emisiunii „O seară perfectă”, încă mai multe luni la rând invitaţii veneau şi, câte unul, mai scăpau: „Bine te-am găsit la PRO TV”. Astăzi însă, lucrurile deja s-au aşezat şi lumea mă asociază în primul rând cu „Acasă în Moldova”.

Ce spune fetiţa ta când te vede pe marile afişe din oraş? Vrea cumva şi ea să-ţi urmeze calea în televiziune?
Eva se bucură la fiecare panou pe care-l vede cu mine. Aşa a fost şi în campania de promovare de anul trecut. Totodată, acest lucru i se pare foarte natural şi nu-l ia ca pe unul ieşit din comun. Când era mai mică, la întrebarea „Cum îl cheamă pe tata?” răspundea „Igor”, şi „Cum o cheamă pe mama?”, spunea „Natalia Cheptene”, fiind ferm convinsă că e prenumele meu (zâmbeşte). În acelaşi timp, când se vedea ea în poze, în reviste sau pe site-uri, se bucura dublu. Mă întreba o dată cine sunt vedetele. I-am zis că sunt oamenii care se află în centrul atenţiei tuturor, apar pe coperţile revistelor şi la ştiri. După ce m-a ascultat, a făcut şi concluzia: „Mama, eu tot sunt vedetă!”   Cum te-a schimbat experienţa profesională din ultimul an?
Am învăţat în primul rând să fiu lider şi să administrez lucrul unei echipe. A fost neaşteptat de greu. Cât despre emisie, şi aici au fost multe „descoperiri” pentru mine, după ani de zile în care am prezentat ştiri. Am învăţat să improvizez, ceea ce la ştiri era, practic, inadmisibil. Am învăţat să zâmbesc mult şi să gesticulez în voie, un alt lucru nu prea des întâlnit la ştiri. Aici am libertatea de mişcare, de mimici, de gesturi, dar şi de opinie personală. Dacă la ştiri ţi se cere să fii obiectiv la maxim şi obligatoriu nepărtinitor, „Acasă”, la „O seară perfectă”, pot să-mi permit să fiu subiectivă şi să-mi exprim preferinţele, să personalizez subiectele şi temele de discuţie.   

Care a fost cel mai interesant personaj pe care l-ai cunoscut într-un an de „O seară perfectă”?
Nu este unul singur. Am avut mai multe descoperiri. Iulia Alert, o creatoare pe care am cunoscut-o la un eveniment de modă, fostul ministru al sportului Octavian Ţîcu, care a distrus mitul despre box şi inteligenţă, formaţii precum „Concertino” sau „Plăieşii”, mai multe cupluri cu poveşti de dragoste frumoase, după care mă topesc.    

Ce personaje merită să apară în emisiune şi cum faceţi selecţia?
Primul criteriu este interesul publicului faţă de personaj, existent sau potenţial, intuit de noi. Bineînţeles, în prim-plan ies celebrităţile. Se întâmplă şi altfel. De-a lungul anului am „lansat” la emisiune câteva nume noi, în diferite sfere, care astăzi se bucură de recunoaştere. Cât despre domenii, acestea sunt foarte diferite, dar toate sunt componentele vieţii noastre: familie, copii, sănătate, modă, frumuseţe, bucătărie.

Ce pregătiţi nou pentru viitorul apropiat?
Pot să zic cu plăcere că am obişnuit deja telespectatorul cu serile perfecte petrecute „Acasă”. Aşa că în emisiune încă nu vrem să facem mari schimbări. E un format de succes, care merită păstrat. Dar pot să spun că emisiunea „O seară perfectă” este un pilot, într-o „carcasă” ce va creşte cu timpul. Deja din sezonul viitor vom veni cu o noutate pentru telespectatorii „Acasă în Moldova”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău