VIP Magazin
30 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Seara cea mare a lui Lucescu
Septembrie 2005, Nr. 17

Seara cea mare a lui Lucescu

Comentează   |   Cuprins

Doneţkul a serbat din plin aniversarea antrenorului care a readus titlul pentru Şahtior, a cucerit o Cupă şi, în premieră, o Supercupă a Ucrainei pentru gruparea miliardarului Rinat Ahmetov. Jucătorii i-au făcut cel mai important cadou, după spusele antrenorului, obţinând trei puncte în partida de campionat cu Krivbass, iar clubul, prin intermediul agentului moldovean Arcadie Zaporojanu, i-a dăruit lui Lucescu în ziua în care a împlinit 60 de ani o seară de neuitat. Totul a fost organizat la “Donbass Palace”, un hotel de 5 stele, proprietate a lui Ahmetov. O cursă avia charter a adus de la Bucureşti la Doneţk familia antrenorului, dar şi pe cei care au făcut atmosfera în seara lui Lucescu: interpretul moldovean Ion Suruceanu, trupele ASIA şi Zdob şi Zdub. La petrecere au fost invitate circa 100 de persoane, majoritatea de la club, care au chefuit alături de omagiat până la 3 dimineaţa. Lucescu a dansat pe scenă împreună cu fetele de la ASIA şi în horă pe ritmurile muzicii lui Zdob şi Zdub. După bal, cel mai bun tehnician român din toate timpurile, Mircea Lucescu, a spus că a rămas impresionat de băieţii de la Zdob şi Zdub şi că nu ştia că în Moldova avem muzicanţi de o asemenea valoare.

Rodica-Iana Novac, moldoveanca de la ASIA, a fost pe post de translator în momentul în care o altă solistă a trupei, Sorana, împărţea CD-uri cu autografe pentru fotbalişti şi conducerea clubului Şahtior. De altfel, fetele de la ASIA au fost imediat rebotezate de jucătorii Şahtiorului în „VIA-GRA” românească”.

40 de mii de dolari a costat petrecerea dată de clubul Şahtior în special pentru Mircea Lucescu, dar şi pentru moldoveanul Alexandru Spiridon, care cu câteva zile mai devreme rotungise 45 de ani. Astfel au fost omagiaţi cei doi antrenori care au adus titlul în capitala Donbasului pentru a doua oară şi au obţinut cea mai mare performanţă pe arena internaţională în istoria de 69 de ani a clubului.

Conducerea clubului i-a făcut cadou lui Mircea Lucescu un stilou de aur în valoare de 7500 de dolari, patronul Ahmetov  - un tablou evaluat la 8000 de dolari, iar jucătorii i-au oferit o icoană foarte veche, pentru colecţia sa impresionantă, adunată de-a lungul anilor. Alexandru Spiridon, pe lângă alte cadouri de preţ, a primit şi un telefon mobil ultramodern, jucătorii Şahtiorului ştiind de slăbiciunea tehnicianului moldovean pentru aparatele GSM.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău