VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Mazda 6. Plăcere unică!
Aprilie 2013, Nr. 107

Mazda 6. Plăcere unică!

Comentează   |   Cuprins

Automobiliştii moldoveni vor fi plăcut surprinşi cât de elegant, deştept, puternic şi econom poate fi, în acelaşi timp, noul model oferit de „Mazda”, dotat cu o mulţime de opţiuni scoase parcă dintr-un film SF. Am „convocat” doi bărbaţi voinici care se pricep la multe, dar şi la maşini – omul de afaceri Igor Ungureanu şi compozitorul şi producătorul Constantin Moscovici – pentru o întâlnire tête-à-tête ca să testeze noul produs şi ca să nu afle din alte părţi despre minunăţiile oferite de acest model.

Siguranţă. Confort. Control. Eleganţă. Economie. Performanţă. Şase cuvinte pentru o singură denumire: noua „Mazda 6”. Cu ea, condusul se transformă într-o pasiune: sistemul de tracţiune garantează o plăcere unică, combinând avangarda tehnologică cu o sensibilitate majoră datorită adaptării extraordinare la teren. Noua „Mazda 6” îşi propune să stabilească noi standarde de eficienţă şi design, pune accent pe stil, lux şi confort. Conceptul de design „Kodo – Sufletul mişcării” este inspirat de forţa şi dinamismul naturii, de puterea şi agilitatea ghepardului. Cu tehnologia SKYACTIV, implementată la nivelul motorizărilor, transmisiilor, caroseriei şi şasiului, oferă o combinaţie uluitoare de putere, manevrabilitate şi agilitate, „Mazda 6” a reuşit perfomanţe extraordinare de consum şi siguranţă – la un motor de 2000 cm3, un consum urban de până la 8 litri la 100 km parcurşi, e chiar de remarcat. Noua „Mazda 6” este primul model ce introduce sistemul de frânare regenerativă, i-ELOOP, care îmbunătăţeşte considerabil economia de carburant şi reduce nivelul de emisii CO2.

„Probabil, asta va fi a patra «Mazda» a mea, iar culoarea aceasta am căutat-o ani buni – este preferata mea. Maşina e mai vioaie, cu mult mai activă, mai bine «ţine drumul» . Mi-a lăsat o impresie generală bună şi merită cu vârf preţul pe care îl are. Mai ales că are motor nou şi e cu «un litru»  mai mult, e super. Are şi «căluţi» mai mulţi – 165 la un volum de 2000 cm3, iar versiunea de 2,5 ne dă chiar 195 de cai putere. Şi compresia motorului e de 14 atmosfere, pe când a mea are doar 8...”  (Igor Ungureanu)Este o maşină cu un profil atletic, cu o alură puternică, exprimând vitalitate şi dinamism. Lider în sisteme avansate de siguranţă activă, maşina face multe chestii de una singură, scutind conducătorul de griji în plus – Asistentul pentru Frânarea Inteligentă în Oraş (SCBS) reduce riscul de coliziune avertizându-vă şi acţionând frânele dacă vă apropiaţi prea mult de vehiculul din faţă la viteze între 15 şi 30 km/h, iar tempomatul (Cruise Control Adaptiv) păstrează distanţa de siguranţă faţă de vehiculele din faţă, schimbă regimul luminilor (Controlul Automat Faza Lungă (HBCS), comută pe faza scurtă la întâlnirea cu un vehicul care vine din faţă, vă avertizează dacă sunteţi pe cale de a părăsi involuntar banda de mers, dar şi multe altele…

„Dacă e să fac o comparaţie cu maşina pe care o am, evident că noua «Mazda 6» oferă mai multe oportunităţi. Îmi place vizual, poate fi clasată ca limuzină, mă simt foarte comod la volan. Am observat opţiuni care lipsesc la maşina mea. Este confortabilă, comodă, destul de înaltă, adaptată pentru drumurile noastre, poţi intra şi pe un drum de ţară, ceea ce alte maşini din această clasă nu-şi pot permite. Nu este culoarea mea preferată, dar arată foarte bine şi soţiei îi place foarte mult culoarea. Sunt cam pus în dificultate (zâmbeşte).” (Constantin Moscovici)În ce priveşte comoditatea, puteţi asculta muzică de pe telefon sau iPod la şase sau 11 boxe, în funcţie de nivelul de echipare, accesa telefonul, GPS-ul sau Cruise controlul de la butonul rotativ (HMI) ori de pe volanul cu comenzi îmbrăcat în piele, să vă ascultaţi e-mailurile primite.

Ambii test-driveri sunt familiarizaţi cu maşinile japoneze, iar Igor Ungureanu se simte foarte bine în familia „Mazda” – a venit şi cu o „Mazda 6” şi s-a arătat interesat de noul model.   

DAAC Hermes
Str. Calea Ieşilor, 10
Tel.: (022) 509 490
www.mazda.md

(Text: Ala Garcuşa. Foto: www.fotoroom.md)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

minunat pretul?
ana   -  
27 Aprilie 2013, 10:53
Sus ↑
O masina frumoasa dar reportera e si mai si...!
Andrei   -  
27 Aprilie 2013, 11:08
Sus ↑
Mi-a placut foarte mult descrierea masinii.Un articol reusit! Felicitari!
Bogdan   -  
27 Aprilie 2013, 11:17
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău