VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Mazda 3 – sufletul mişcării
Decembrie 2013, Nr. 115

Mazda 3 – sufletul mişcării

Comentează   |   Cuprins

un hatchback sportiv şi o berlină dinamică economă

Dezvoltată în baza impresionantului limbaj de design „KODO – Sufletul mişcării”, noua Mazda 3 este construită pentru a fascina de la prima vedere. Complet reproiectat şi evoluat sub toate aspectele, acest model face un uriaş pas înainte în clasa compactă. Oferind gama completă de tehnologii avansate SKYACTIV, Mazda 3 sfidează convenţiile, punând la dispoziţie o combinaţie fără compromisuri între plăcerea de a conduce şi manevrabilitate. Garda la sol coborâtă reduce consumul de combustibil şi emisiile de CO2, în timp ce forma înclinată spre spate a habitaclului şi caracterul dinamic al liniilor exprimă energie şi mişcare.

Este o maşină proiectată pentru a produce o reacţie emoţională de la prima vedere. Liniile sale caracteristice curg de -a lungul caroseriei, inspirate de mişcarea puternică, dar delicată a naturii. Mazda 3 este, prin definiţie, o maşină ce formează un tandem armonios cu o femeie puternică şi fină în acelaşi timp, iată de ce am invitat-o pe frumoasa prezentatoare de ştiri Cristina Moldovanu pentru a o testa.Cristina Moldovanu
Mazda 3 este o maşină drăguţă care mi-a plăcut din prima clipă când am văzut-o. Cochetă şi cu caracter. Prima impresie – foarte confortabilă, uşor manevrabilă şi ultradotată. Este o maşină perfectă pentru oraş şi asta datorită unor opţiuni incluse precum predictibilitatea acceleraţiei, frânării şi direcţiei, fapt care reduce din riscul accidentelor. Este o maşină modernă, care merge în pas cu noile tehnologii, mai ales că are şi un minicomputer la bord, cu ajutorul căruia te poţi conecta la internet şi accesa site-urile de socializare sau asculta muzică online. Pentru că sunt foarte atentă la detalii, am rămas plăcut surprinsă de interiorul maşinii: pielea, tapiţeria, croiala, forma volanului... Nu degeaba se spune ca perfecţiunea se regăseşte în detalii! A, era cât pe ce să uit, Mazda 3 este o maşină cu un consum redus de combustibil. Ce poate suna mai tentant?

Liniile expresive ale caroseriei acestui model curg fluent către posteriorul puternic, oferind un sentiment de anticipare a plăcerii condusului, iar linia puternic conturată a părţii frontale dă impresia de determinare. Caroseria integrează cu lejeritate forma farurilor şi a prizei de aer, eficientizând fluxul de aer şi sporind performanţa aerodinamică a maşinii.Antena în formă de aripioară de rechin este un exemplu al nivelului înalt de finisaj, în timp ce spoilerul posterior adaugă o notă sportivă designului maşinii. Luminile zvelte şi fineţea îndrăzneaţă a designului acestei maşini creează o apariţie neobişnuită în clasa berlinelor compacte. Spaţiul suplimentar pentru bagaje este asigurat fără a compromite linia fluidă şi designul impresionant ale maşinii.    Tehnologiile electronice păstrează siguranţa la volan şi eficienţa consumului: Head up Display este un ecran transparent poziţionat vertical în linia vizuală a şoferului ce afişează informaţii esenţiale ca viteză, indicaţii de navigare şi o varietate de alerte de securitate, acesta vă ajută să vă menţineţi privirea pe drum, Start Stop este o funcţie datorită căreia motorul se opreşte automat la semafor pentru a economisi carburanţi, City Safety – automobilul frânează singur când întâlneşte un obstacol, iar viteza automobilului este de până la 30 km/oră.Siguranţa deplină se atinge prin elemente avansate i-ACTIVSENSE, care includ sistemul de monitorizare spate a vehiculului (RVM), sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDWS), sistemul de semnalizare a opririi de urgenţă, pilotul automat adaptiv Mazda Radar (MRCC) şi asistenţa pentru frânarea inteligentă în oraş (SCBS).

DAAC Hermes
Str. Calea Ieşilor, 10
Tel.: (022) 509 490
www.mazda.md

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău