VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Maria Levcenco. Fiecare ştire contează
Martie 2011, Nr. 83

Maria Levcenco. Fiecare ştire contează

Comentează   |   Cuprins

MARIA LEVCENCO ESTE VOCEA ŞTIRILOR DE LIMBĂ RUSĂ DE LA POSTUL DE RADIO „PRIME FM”. ARE 22 DE ANI, ÎŞI FACE MASTERATUL ÎN MANAGEMENT PR ŞI ESTE PASIONATĂ DE HIPISM.

Maria Levcenco„Democraţia la care aspirăm poate exista doar într-o societate informată. Fluxul de informaţie pe care îl primim provoacă inevitabil apariţia întrebării „De ce?”. Anume răspunsul la această întrebare este soluţia contra manipulării de care frecvent este acuzată mass-media, fără de care, însă, nu poate fi nici vorbă despre transparenţa decizională”, consideră Maria.

Succesul mai are o cheie - libertatea, dar însoţită şi de responsabilitate. Aceste două componente Maria le-a găsit la postul de radio „Prime FM”, la care activează în calitate de editor al ştirilor de limbă rusă. Tânăra este idealistă, dar convinsă că lumea ştirilor trebuie să fie percepută şi relatată anume de Maria Levcenco 2persoane inconsolabile, care pot rezista tentaţiei de a fi indiferente. Dopingul ei este emisia în direct, „pentru că în faţa microfonului eşti singur, pentru că aici îţi poţi încerca puterile, aici este punctul final al muncii tale”, explică ea.

Deja de 9 ani Maria face hipism, iar în ultimii 5 ani este membru al echipei naţionale de dresaj. A obţinut numeroase premii la competiţiile naţionale, dar cel mai important este ceea ce a învăţat în acest timp: că apogeurile pot fi atinse doar prin intermediul respectului şi nu prin ambiţii narcisiste. La radio a venit iniţial doar pentru o practică de vară, studiind ştiinţele comunicării. Dar contrar aşteptărilor „s-a reţinut” aici pe mai mult timp. „La început îmi era Maria Levcenco 3extrem de dificil să îmbin aceste două activităţi, pentru că fiecare din ele necesită mult timp şi prudenţă. Îmi aduc aminte cum la o şedinţă, directorul postului de radio „Prime FM”, Victoria Bucătaru, ne-a spus că important este să fim adevăraţi specialişti într-un domeniu. Cât de bun eşti în jurnalism depinde doar de timpul pe care îl acorzi specialităţii tale. Activitatea sportivă m-a învăţat să câștig, să fiu prima. După acea şedinţă am decis că a venit timpul să fiu prima şi în domeniul profesional”, mărturiseşte Maria. Iată de ce acum acordă mult mai multă atenţie meseriei, chiar dacă nici la cai nu ar putea renunţa definitiv.  

(Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Este extraordinara fata asta! Foarte profunda, inteligenta si frumoasa!
Mariana   -  
20 Aprilie 2011, 10:47
Sus ↑
Bravo ,Maria.Viitorul iti apartine ,iti doresc SUCCESE.Port acelas nume .
Maria Levcenco   -  
24 Iulie 2012, 15:06
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău