VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Lily Lozan şi Eugen Bulgaru. „Prima Oră”
Aprilie 2011, Nr. 84

Lily Lozan şi Eugen Bulgaru. „Prima Oră”

Comentează   |   Cuprins


Ei sunt tineri şi formează un cuplu foarte frumos şi deştept. De prezentatori desigur, voi la ce v-aţi gândit? Lily Lozan şi Eugen Bulgaru se trezesc în fiecare dimineaţă cu noaptea în cap ca să trezească toată ţara cu informaţii proaspete şi utile, muzică bună şi invitaţi binedispuşi la emisiunea „Prima Oră” pe Prime TV.


Cine sunteţi voi? Cum v-aţi prezenta celor care nu vă cunosc?
Eugen: Sunt unul dintre norocoşii care au ajuns la cel mai popular matinal televizat din Moldova – „Prima Oră”. Până pe 1 Septembrie 2010, când am debutat la TV în cadrul matinalului, eram doar realizator radio. Acum reuşesc să combin aceste două activităţi, foarte apropiate conceptual, ceea ce mă face să mă simt în largul meu şi la radio, şi la TV.
Lily: Sunt om şi asta e calitatea de bază pe care aş vrea să o vadă şi alţii. Am probleme, griji, nevoi, succese şi insuccese. Sunt ambiţioasă atât cât îmi permite bunul-simţ, tacticoasă cât îi stă bine unei prezentatoare TV, uneori încăpăţânată şi impulsivă, dar revin pe val repede şi evit să fiu supărăcioasă. Pun un accent deosebit pe inteligenţa cultivată şi refuz să mă laud cu câte cărţi am citit… deşi aş putea să devin lăudăroasă la acest capitol.

Cum aţi obţinut acest job?
Eugen: N-o să mă credeţi – a avut loc o preselecţie cu probe la cameră şi improvizaţii. Aveam cel puţin doi contracandidaţi bine pregătiţi şi experimentaţi în televiziune. Cred că am fost selectat anume eu deoarece mi-am dorit foarte mult acest post şi
mi-am canalizat energia pentru a-l obţine.
Lily: Prime a apărut în viaţa mea profesională odată cu începerea proiectului „Fabrica de Staruri”. Ulterior, am participat la câteva probe şi am fost aleasă pentru „Prima Oră”. Mi-i drag tot ce fac şi chiar dacă am mai avut câteva oferte şi oscilam între TV, presă şi radio, am ales TV-ul şi nu regret deloc.

Care este conceptul acestei emisiuni, pe scurt?
Eugen: „Prima Oră” este un matinal conceput pentru orice telespectator. Nu riscăm să ajungem la extreme şi nu oferim prea mult divertisment sau ştiri. Reuşim să aducem şi informaţii utile din diverse domenii, iar această muncă enormă este prestată de o redacţie de profesionişti, în care ne bucurăm şi de o atmosferă prietenească.
Lily: Pe scurt, „Prima Oră” înseamnă dimineaţa… cafea…informaţie…

Oricum, trebuie să aveţi un public definit. Cine este telespectatorul vostru?
Eugen: De la mic la mare, toţi au ce vedea dimineţile pe Prime, în pauzele dintre îndeletnicirile casnice sau cele de la serviciu. Suntem foarte recunoscători mai ales atunci când ni se spune că emisiunea a fost absorbită integral de telespectatori de diferite categorii de vârstă sau interese.
Lily: Telespectatorul nostru este omul care vrea să fie informat şi cu substanţa cenuşie cât mai activă. Încercăm să dinamizăm produsul prin reportaje diverse pentru diferite categorii de vârstă, interese şi medii sociale.

Şi totuşi, de ce ar trebui noi să ne uităm la voi? Ce are emisiunea voastră mai bun ca altele?

Eugen: „Prima Oră” are tendinţa să ofere publicului un produs calitativ. Omitem subiectele care nu prezintă interes pentru public. Lily: Foarte uşor de răspuns. Noi oferim mai multă informaţie, diversă şi amplă, în comparaţie cu alte emisiuni matinale. Suntem fireşti, ne respectăm telespectatorul, avem acoperire naţională. Ar mai fi multe, dar nu vreau să supăr prea mult concurenţa. (zâmbeşte)

La ce oră vă treziţi dimineaţa şi cum vă menţineţi în formă?
Eugen: Timp de jumătate de an, mă trezesc la 5:00 fără alarmă, deja din obişnuinţă. O să anticipez întrebarea următoare – „stingerea” e în jurul orei 21:00. Este important să dormi suficient ca să ai randament în ziua următoare. Cel mai ciudat este să te trezeşti pe timp de iarnă, atunci când doarme şi patul sub tine – e întuneric beznă. Când e ziua mai lungă, e o altă satisfacţie – ai senzaţia că reuşeşti într-o zi cât alţii în două. Sportului îi sunt rezervate cel puţin 3 ore pe săptămână. Prefer înotul.
Lily: Cocoşii sunt prea adormiţi ca să cânte la acea oră! Glumesc. Şi eu mă trezesc la 5 dimineaţa, pentru că trebuie să reuşesc la machiaj, coafură etc. Secrete din culise! Secretul este că, de fapt, nu există niciun secret! Ritmul alert şi responsabilitatea enormă îţi oferă doza necesară de bună dispoziţie pentru a radia de fericire atunci când auzi în cască numărătoarea inversă.

Ce vă place şi ce nu vă place la ceea ce faceţi?
Eugen: Apreciez cel mai mult faptul că am privilegiul de a „cunoaşte” în fiecare zi oameni talentaţi şi inteligenţi, întâmplări şi evenimente, experienţe inedite.  
Lily: Îmi place echipa care munceşte la matinal, avem o redacţie foarte prietenoasă şi creativă. Ador telespectatorul care are grijă să ne sune şi să ne mulţumescă şi am un profund respect şi dragoste pentru munca pe care o prestez. Îmi place ceea ce fac şi văd prea puţine neajunsuri pentru a le mai enunţa.

Ce v-ar face sa renunţaţi la „Prima Oră”?
Eugen: O altă emisiune pe Prime.
Lily: Nu vreau să mă gândesc acum la asta, ştiu doar că la momentul potrivit voi lua decizia corectă.
Probabil că vă recunoaşte deja lumea pe stradă. Cum vă simţiţi în astfel de momente?
Eugen: Modestia pe care mi-o atribui nu-mi permite să-mi asum merite şi aprecieri nemotivate. Bineînţeles că le sunt recunoscător trecătorilor care-mi schiţează câte un zâmbet. Lauda şi toată admiraţia o merită cei care au realizări profesionale importante, cum ar fi un scriitor remarcant, actor talentat, jurist reputabil sau un medic – mulţi dintre aceştia fiind invitaţii emisiunii „Prima Oră”. Nu mă concentrez foarte mult asupra popularităţii, acord prioritate muncii în TV.
Lily: Aici se regăsesc plăcerea, stânjeneala şi emoţiile. Asta simt eu când lumea mă recunoaşte în stradă.

(Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

de lily imi place mult e o dulce are o voce cu adevarat de prezentatoare, cat despre acest baiat nici nu stiu ce cauta in televiziune ca el sunt mii nu are nimic nici carizma nici frumusete nimic ca sa ma poata atrage sa privesc prima ora un arogant ce mai daca nu ar fi aceasta fata draguta nu as privi nicodata aceasta emisiune dar asa ma mai uit din cand in cand,
liza   -  
12 Septembrie 2011, 15:58
Sus ↑
Cei de la Prima Ora sunt cei mai tari. Ei fac diminetile pline de energie, iar prezentatorii sunt super.
edi   -  
08 Martie 2012, 23:52
Sus ↑
Da unde au disparut interviurile cu copii la Prima Ora? Imi placeau enorm.
Chisinau   -  
31 Decembrie 2013, 20:02
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău