VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Igor Schimbător. Moldova pe harta WPJA
Aprilie 2011, Nr. 84

Igor Schimbător. Moldova pe harta WPJA

Comentează   |   Cuprins

La sfârşitul lunii martie, Igor Schimbător a devenit membru al WPJA – Wedding Photojournalist Association, fiind primul moldovean acceptat în această asociaţie de prestigiu. Drept urmare, Republica Moldova a apărut pe harta WPJA de pe site-ul oficial www.wpja.com.

Din 2002, WPJA este cea mai de încredere „sursă” de fotografi de nuntă din toată lumea, recunoscută pentru excelenţă de cele mai importante publicaţii de profil. Pentru a deveni membru al acestei asociaţii, un fotograf trebuie  să-şi

înainteze portofoliul spre aprobare. Selecţia se face după nişte rigori stricte: fotografiile trebuie să fie executate în stil fotojurnalisitc, să surprindă momente de valoare, cu mesaj, fără implicarea fotografului în desfăşurarea evenimentului. Se apreciază fotografiile care exprimă emoţii, dragoste, sentimente,  care capturează realitatea aşa cum este. Un fotojurnalist bun trebuie să poată găsi unghiuri şi abordări noi, originale, pe care participanţii la eveniment nu le observă, astfel ca în rezultat să obţină un fotoreportaj de cea mai înaltă calitate.

Lui Igor nu-i prea place să povestească despre cum a început să fotografieze, consideră că lucrările lui trebuie să fie în prim-plan. Preferă fotografia documentară, street şi reportaj – „asta e fotografie adevărată”, spune Igor. Aceste stiluri le aplică şi la fotografia de nuntă. Îi place să fotografieze nunţi pentru că acolo totul se întâmplă cu adevărat – emoţii, zâmbete, bucurie. „Aceste fotografii sunt vii, ele surprind momente unice”, explică Igor. Şi-a dorit foarte mult să devină membru al WPJA, a fost o ambiţie personală, pentru că „din această asociaţie fac parte cei mai buni fotojurnalişti din lume. Statutul de membru îţi oferă posibilitatea să te afli într-un spaţiu cu nume mari din domeniu şi să primeşti recenzii din partea unui juriu mai mult decât competent. În plus, această ambianţă şi nivelul foarte înalt al membrilor WPJA te „împinge” mereu înainte, te stimulează să creşti permanent şi să nu stagnezi”, mărturiseşte Igor.

WPJA organizează trimestrial concursuri la diferite categorii de fotografie de nuntă, jurizate de oameni care au influenţat acest domeniu al fotojurnalismului în întreaga lume şi fotojurnalişti deţinători ai premiului Pulitzer. „Să ocupi un loc sau pur şi simplu să participi la aceste concursuri este o realizare mare pentru un fotograf”, spune Igor. Iar la final de an, WPJA desemnează fotograful anului, conform punctajului obţinut la concursuri.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Eu iti doresc sa fii desemnat si fotograful anului!!! Si vei fi!!!
besliu   -  
16 Mai 2011, 14:25
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău