VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Flavy DeeJay – un nou proiect muzical
Noiembrie 2008, Nr. 55

Flavy DeeJay – un nou proiect muzical

Comentează   |   Cuprins

Flaviu Sandu, DJ-ul pe care îl auzim pe FM de mai bine de 7 ani, şi-a lansat un proiect muzical - Flavy DeeJay. Primul său single, cu care a debutat în deschiderea show-ului „Evolution Party”, chiar înaintea recitalurilor semnate Michelle Shellers, Fragma, Yves Larock şi Lexter, se numeşte “Place we belong to”, este un featuring cu Lidy Scarlat şi poate fi ascultat deja la radio şi în cîteva cluburi.

Ce înseamnă “Proiectul Muzical Flavy DeeJay”? Dă-mi o definiţie.

Este o strînsă colaborare cu o mare diversitate de interpreţi, genuri muzicale combinate şi adaptate pentru clubbing. Fiecare piesă va reprezenta un nou featuring. La acest moment, eu sînt compozitor, producător şi interpret DJ, iar Liuba Perciun e manager şi textier.

Cu cine vei mai colabora, în afară de Lidy Scarlat?

Sînt deschis spre colaborare cu diferite voci. Factorul decisiv e ca persoana să fie talentată, să manifeste dorinţă şi atitudine profesionistă şi să se potrivească cu genul respectiv de muzică - o combinaţie de house, dance-pop, latino, soul, chill out şi, de ce nu, jazz. Colaborarea cu Lidy Scarlat nu se va încheia aici. Acum lucrez cu alţi cîţiva interpreţi, numele cărora prefer să rămînă surpriză, deocamdată...

Cînd îţi lansezi un videoclip şi, eventual, un CD?

În primul rînd vreau să promovez materialul audio, iar în viitorul apropiat voi munci neapărat şi la un videoclip pentru piesă, mai ales că la noi în ţară sînt regizori buni. Voi lansa şi un album, cam peste an, după mai multe colaborări, inclusiv cu nume din afară.

Cît de mult te ajută experienţa din radio?

La radio auzi toate noutăţile muzicale şi eşti la curent cu toate hiturile în vogă. Am cunoscut în detalii piaţa muzicală internaţională, ceea ce m-a ajutat să înţeleg tendinţele muzicii şi preferinţele publicului. Deoarece „Kiss Fm” este Hit Music Station, anume aici am perceput cel mai bine ce înseamnă un hit, ce mesaj trebuie să conţină şi în ce modalitate trebuie prezentat ascultătorului.

Ce înseamnă, de fapt, să fii DJ de radio? Care sînt riscurile şi beneficiile meseriei?

Un DJ de radio e ca şi un actor pe scenă, dar se află în faţa microfonului şi captează atenţia publicului cu energia pozitivă pe care o transmite prin intermediul programelor sale. E persoana care creează o bună dispoziţie în rîndul a mii de ascultători, indiferent de vremea de afară sau de starea sa. Cu toate astea, un DJ de radio riscă să se aleagă cu dureri de cap după mai multe ore de muzică ascultată şi prea multe informaţii şi bîrfe.

Cum s-a întîmplat să mixezi în cluburi? Cum a început totul?

Pasiunea de a combina două cîntece o am de pe cînd CD-urile erau considerate un lux. Deşi ar părea amuzant, încercam să „mixez” cu două casetofoane. După cîţiva ani de experienţă în radio am lansat programul „DISCO SHAKE”, un mix de piese „club”. Şi pentru că mi-am dorit să simt publicul, am păşit pragul clubului „STUDIO” în 2005, ghidat de colegul meu de radio Viorel TzigăNash. La moment, sînt rezident în clubul “BOOZTIME”, dar mixez şi în alte cluburi şi la deschiderea evenimentelor cu invitaţi de talie internaţională.

Care e diferenţa dintre ceea ce faci tu şi ceea ce fac alţi DJ?

Cred că nu aş fi practicat DJ-ing prea mult timp, dacă nu compuneam piesele proprii. Consider că pentru a fi DJ în toată firea, trebuie să incluzi şi materialul propriu în seturile muzicale, adică să fii şi producător. Altfel, nu ai cum să te evidenţiezi, oricît de bine ai mixa sau potrivi piesele. Drept exemplu, servesc ATB, Laurent Wolf, Benny Benassi, David Guetta, Fat Boy Slim, care se evidenţiază prin anumite caracteristici muzicale proprii, deşi sînt foarte aproape unul de altul. Faptul că ei îşi compun muzica îi clasează în fruntea topurilor de DJ.

Ai făcut facultatea de informatică şi limbi străine. Cît de mult te ajută sau cît de multe are în comun cu activitatea ta actuală?

Calculatorul e o altă pasiune care rămîne între timp „în culise”. În 5 ani de facultate, am combinat două specialităţi diferite – Radio şi IT. Fac radio de la 17 ani şi chiar dacă ani întregi mă vedeam în calitate de web-designer sau fondator al unui provider de internet, pînă la urmă visul de a lansa un proiect muzical m-a copleşit. Am hotărît să merg la ore particulare de pian şi solfegiu, iar mai tîrziu mi-am construit propriul studio de înregistrări. Acum, zi şi noapte muncesc în acest domeniu. (Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău