VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Fata numărului. Oxana Peşterean
Aprilie 2012, Nr. 96

Fata numărului. Oxana Peşterean

Comentează   |   Cuprins

Absolventă a Academiei de Muzică Teatru şi Arte Plastice, Facultatea de Scenografie, a susţinut recent teza de master, făcând studii în cel mai interesant şi neobişnuit domeniu al artei în opinia ei. Este pictor de teatru şi film care, în comparaţie cu celelalte domenii ale artei plastice, mereu lucrează asupra spaţiului real tridimensio-nal atât în natură, cât şi în pavilion.

În viaţa reală (pictorii n-au decât să vină şi ei cu replica), Oxana are şi sarcina să redea în schiţe stările sufleteşti, gândurile şi sentimentele actorului.

Pictura şi concursurile le ştie din copilărie, imaginaţia a condus-o spre diferite personaje şi scene pe care le desena, iar după absolvirea liceului de muzică… nu a mai făcut muzică la nivel performant şi a înţeles că trebuie să-şi încerce norocul în arta plastică, aşa că a urmat Academia de Arte. Pe durata studiilor a participat la o mulţime de expoziţii, printre care şi una personală, în incinta Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, iar în 2010 şi-a susţinut teza de licenţă la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” al Uniunii Artiştilor Plastici.

Cum fără activităţi practice? O experienţă deosebită pentru ea a fost munca asupra costumelor şi afişului în spectacolul „Richard al III-lea” de W. Shakespeare, prezentat la Teatrul Dramatic Rus „ A. P. Cehov”. A urmat şi lucrul asupra unor videoclipuri şi spoturi video, printre care şi clipul Larisei Busuioc „Now or never”, Oxana având o mare plăcere muncind în echipa de filmare. Era prima sa realizare scenografică în domeniul televiziunii. Câte o să mai fie încă…

Marcel Toma

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău