VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Fata numărului. Ana Lisnic
Martie 2011, Nr. 83

Fata numărului. Ana Lisnic

Comentează   |   Cuprins

CEI CARE SPUN CĂ O FATĂ NU POATE FI FRUMOASĂ ŞI DEŞTEAPTĂ ÎN ACELAŞI TIMP NU AU AVUT OCAZIA S-O CUNOASCĂ PE ANA LISNIC. NĂSCUTĂ ÎN ZODIA TAUR ACUM 18 ANI, ANA ESTE ÎN CLASA A 11-A, PROFIL REAL, LA LICEUL TEORETIC „V. VASILACHE” DIN CAPITALĂ ŞI
E CANDIDAT ÎN MAESTRU ÎN SPORT LA TIR.


fata martieFelul în care arată i-ar putea asigura o carieră strălucită de model, dar Ana spune că modellingul i se pare foarte plictisitor: „Am făcut modelling timp de câteva luni, acum câţiva ani, dar m-am plictisit foarte repede”. Cu armele e altă poveste – bunicul şi tatăl ei fiind pasionaţi de vânătoare, nu e de mirare că Anei i s-a părut interesant anume acest sport. A început să se antreneze în septembrie 2008, la Clubul Sportiv central „Dinamo”, face parte din selecţionata RM la Tir, a participat la competiţii naţionale şi internaţionale în Italia, Cehia şi Germania. Acum se antrenează la Centrul de pregătiri olimpice din Moldova, câte 2-3 ore pe zi, inclusiv duminica. Vrea să devină Maestru al sportului de clasă internaţională, iar pentru asta trebuie să acumuleze un minim de 385 de puncte la o competiţie (din 400 posibile). „E mult mai interesant acum decât mi s-a părut la început. Satisfacţia pe care o ai de la succesul obţinut în sport nu se compară cu nimic altceva.

Tirul e un sport dificil din punct de vedere psihologic, trebuie să fii o persoană foarte echilibrată şi corectă, dar te face mai independent, mai matur şi te învaţă cum să obţii ceea ce îţi doreşti în viaţă”, spune Ana. Pentru că statul susţine doar 2-3 sportivi din lotul naţional la doar câteva competiţii pe an, trebuie să se descurce pe cont propriu şi să-şi achite singuri cheltuielile pentru armă, echipament, deplasarea şi cazarea la competiţii, aşa că Ana le este recunoscătoare părinţilor pentru susţinere, financiară inclusiv.

Sportul îi ocupă destul de mult timp, dar nu în defavoarea studiilor – Ana a fost eminentă în toţi cei 11 ani, participă la concursuri şi olimpiade la fizică şi chimie: a luat locul I la olimpiada municipală la fizică acum 3 ani şi locul III la concursul republican „Muncă, talent, cutezanţă” la chimie. Mai mult decât atât, face shaping, yoga şi jogging, pentru care se trezeşte la 6 dimineaţa, mai ales sâmbăta şi duminica. Îi place să citească şi să gătească, mai ales zeamă de găină cu tăiţei de casă şi colţunaşi. Are acasă un cocker spaniel englez – Naida, care va împlini 8 ani pe 8 martie. Vrea să înveţe limba japoneză, pentru că japonezii sunt cei mai buni la tir, iar antrenorii spun că acest lucru se datorează culturii lor diferite. Ca să-i fie alături, un bărbat trebuie s-o respecte şi să o facă să se simtă în siguranţă, să fie deştept, educat, să nu fie zgârcit şi să nu se plictisească alături de el. Spune că nu ar ierta niciodată unui bărbat violenţa şi ar vrea să aibă trei copii – doi băieţi şi o fată.  
(Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Ana e fata buna,desteapta.Ii doresc succese in continuare
Mariana   -  
07 Aprilie 2011, 12:17
Sus ↑
bravo fata,da frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sa traiesti!
Aliona   -  
15 Aprilie 2011, 11:54
Sus ↑
esti o fata desteapta si buna la impuscat
ceban david   -  
01 Decembrie 2011, 22:30
Sus ↑
Hm, .... Cred ca ești ce cautam...
Eu   -  
16 Iunie 2013, 02:37
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău