VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Fabrica de Staruri 2. Din culise
Mai 2010, Nr. 73

Fabrica de Staruri 2. Din culise

Comentează   |   Cuprins

Un proiect de dimensiunile şi amploarea „Fabricii de Staruri” nu avea cum să dea bine la ecrane fără oamenii din spatele... ecranelor. Producători, regizori, scenografi, prezentatori, cameramani, sunetişti, profesori, desigur!, coregrafi, stilişti şi frizeri, oameni dedicaţi unui proiect de succes pentru ţara noastră, un proiect care a dinamizat partea de divertisment din televiziunea autohtonă. „Fabrica de Staruri 2”, a cărui sponsor general este Compania „Moldcell” a confirmat încă o dată succesul unor astfel de reality-show-uri. Haideţi să vedem împreună cine sunt magicienii care au muncit zi şi noapte pe parcursul ultimilor trei luni la „Fabrica de Staruri 2” – la concertele săptămânale şi la „Agendele Zilei”.

Dan Negru, prezentator:
Atunci când am venit să fac divertisment în Moldova, eram convins că va conta mai mult experienţa, ineditul unei noi provocări în televiziune. Fac televiziune de 15 ani în România, pe formate de TV mari cu audienţe uriaşe şi nu mă gândeam că voi avea ce învăţa din Moldova. M-am înşelat! Am descoperit o echipă de televiziune profesionistă, cu nimic mai prejos de echipele cu care sunt obişnuit să lucrez. Sunt sigur că pofta de divertisment TV a fost deschisă şi mă bucură asta...

Petru Jelihovschi, director proiect:
„Fabrica de Staruri 2” a constituit o reuşită. Ne-am străduit să prezentăm telespectatorilor un produs de calitate, interactiv. Iar reacţiile publicului au fost dintre cele mai încurajatoare. De aceea, postul de televiziune PRIME pregăteşte la ora actuală noi formate de emisiuni, inclusiv din domeniul divertismentului”.

Corneliu Durnescu, producător concerte:
Prima „Fabrică” a fost o provocare. După finală, am înţeles ca a fost şi o mare reuşită. A doua „Fabrică” a fost, în primul rând, respectarea unei promisiuni, pentru că la finala primei „Fabrici” am anunţat că va fi „Fabrica 2”. Multă lume a aşteptat acest proiect. Anul 2009 a fost un an greu, şi financiar, şi politic, şi social. Ei, uite că în 2010 ne-am permis să o facem. Asta e cea mai mare reuşită după mine. E un proiect foarte complicat, dar s-a întâmplat şi, din câte pot să judec, a avut succes. Am demonstrat din nou că se pot face şi la noi lucruri frumoase. Concurenţii au fost buni, deşi altfel decât primii. Era interesant să vezi cum se schimbă oamenii pe parcursul proiectului. Mi-a plăcut să-i descopăr. Majoritatea au crescut foarte mult. La repetiţii îmi plăcea să-i văd cum muncesc şi luptă. La concerte îi admiram cum strălucesc. Sper să aibă un viitor. Au fost şi lucruri care nu mi-au plăcut, dar sper să fie „Fabrica 3” şi atunci vom reuşi să reparăm unele chestii.

Albina Platonov, prezentatoare:
O şcoală foarte bună şi o experienţă de neuitat! Pe parcursul ultimilor trei luni am muncit, am creat, am trăit emoţii şi momente frumoase. La un moment dat, m-am prins la gândul că săptămâna are o singură zi şi anume ziua de vineri, ziua concertelor săptămânale. Îmi va fi dor de aceste clipe, de colegi, de participanţi, pentru că ne-am împrietenit cu toţii. Am reuşit, pe lângă experienţa acumulată, să formăm un colectiv minunat, pozitiv, cu idei şi caracter.

Sergiu Mustea, producător muzical:
Cel de-al doilea sezon al „Fabricii” a început acolo unde s-a încheiat „Fabrica de Staruri 1”. Au fost aleşi cei mai buni tineri, cred că acest lucru l-au remarcat toţi telespectatorii, iar concurenţa între fabricanţi a fost una foarte şi foarte strânsă. Nu am avut favoriţi în proiect, dar întotdeauna am fost de partea celor care muncesc, pentru că numai cei care depun eforturi, obţin rezultate. Mă bucură faptul că majoritatea fabricanţilor au evoluat în proiect şi sper ca experienţa de la „Fabrica de Staruri 2” îi va ajuta în eventualele cariere muzicale”.   

Lily Lozan, prezentatoare, şefa de studii a Academiei:
Spui „Fabrica de Staruri” şi deja spui totul: profesionalism, grandoare, show, vedete, televiziune. E uimitor cum o mână de oameni poate să pună la punct un asemenea show spectaculos în condiţiile în care în ţara noastră suntem încă novici la capitolul show-uri live, unde orice gafă e posibilă. Acest proiect este unul cu adevărat îndrăzneţ, care a oferit posibilitatea oamenilor de a avea un produs televizat „made in Moldova” atât de bun.  

Angela Ciobanu, profesoară de actorie:
Sunt bucuroasă să fiu implicată şi în ,,Fabrica de Staruri 2”. E un proiect extraordinar pentru tinerii talentaţi care vor să-şi manifeste şi să-şi dezvolte talentul muzical. Cu greu îmi imaginez cum mulţi dintre aceşti tineri ar fi putut să se descopere în afara proiectului. Le doresc curaj şi înţelepciune, pentru a înţelege ce şansă li s-a oferit şi cât s-a investit în ei. Ei ştiu cât de mult îi iubesc!

Marina Baban, conducător artistic al Show-baletului „Space”:
Cred că „Fabrica 2” se va memoriza prin Dan Negru – un prezentator original şi foarte bine informat; scena spaţioasă, cu ecrane impresionante în spate; sunetul profesionist; camerele care au prins spectacolele din diferite unghiuri, oferind o imagine extraordinară. Pentru show-baletul „Space” a fost o experienţă interesantă, am crescut odată cu „Fabrica” şi ne-am străduit să prezentăm cu succes micul spectacol din spatele participanţilor. Aş remarca încă prestanţa lui Sandu Gorgos în juriu, care a avut o viziune obiectivă şi profesionistă asupra proiectului şi evoluţiei participanţilor.

Tatiana Mânăscurtă, psiholog:
Să faci parte dintr-un proiect televizat este o experienţă minunată şi emoţionantă. Spun aceasta, pentru că de fiecare dată când trebuia să merg în Casa de Staruri, ştiam că „elevii” mei mă aşteptau cu ceva nou, captivant, fiind dornici de lucruri inedite. „Fabrica de Staruri” s-a dovedit a fi un reality-show realizat la un nivel profesionist, cu multă seriozitate şi implicare maximă a tuturor.

Corina Boaghe, producător reality:
Paralel cu fabricanţii, am avut bucuriile şi dramele noastre. Lucrul în regie este pe atât de interesant, pe cât de solicitant. 70 de oameni lucrând în ture îşi ţinteau privirea în cele 43 de monitoare. În fiecare zi, cu excepţia celei de vineri, am prezentat 3 produse: Agendele şi Live-ul din Casă. Responsabilitate la pătrat, nopţi albe, emoţii pentru tinerii care locuiau cu un etaj mai sus de noi... Ne-a ajutat spiritul sănătos de echipă, călit în prima „Fabrică” şi cafeaua.

Ghenadie Plămădeală, director tehnic:
În ceea ce mă priveşte, o spun cu toată certitudinea că profesionalismul şi reuşita produsului final constă nu numai din munca asiduă şi entuziastă a tehnicienilor, dar şi de existenţa unui echipament tehnic ultramodern. Anume la „Fabrica de Staruri 2” am procurat şi am pus în folosinţă cea mai performantă tehnică audio şi video. Pe bună dreptate, îmi exprim mulţumirea şi speranţa totodată că publicul a remarcat efectele scenice de la emisiile de vineri ale show-ului.

Viorel Ţigănaş, producător muzical:
Am acceptat propunerea de a colabora cu „Fabrica” chiar din dorinţa de a-mi împărtăşi experienţa acumulată de-a lungul anilor. Şi nu sunt de acord cu ideea ca sunt NOROCOŞI prin faptul că au ajuns printre cei 18 (24 sau 16) - au fost aleşi pe bune, sunt talentaţi fiecare în felul său, atât doar că le rămâne să-şi exteriorizeze carisma pe viitor, indiferent de nivelul de pregătire teoretico-muzicală. Anume carisma determină o persoană publică să aibă sau nu parte de atenţie, iar dacă adaugă talentul şi munca, succesul este garantat. Sunt sigur ca am aprins câteva steluţe ce urmează să ne lumineze auzul în viitor, aici mă refer la Alex, Aliona, Broono şi Victoria, chiar ar fi un păcat să nu se lanseze într-o carieră muzicală. Ar fi, de altfel, cazul tuturor, dar cu ceva mai multă muncă!

Gabriela Lungu, profesoară de dicţie:
Faptul că tinerii din actuala generaţie au posibilitatea de a-şi încerca puterile în alt domeniu decât meseria lor, adică pe scenă, este un mare avantaj. Pentru fabricanţii care vor face muzică în continuare, „Fabrica de Staruri” este probabil cea mai bună pistă de lansare. La „Fabrica 2” am avut parte de elevi diferiţi, zic eu mai relaxaţi, în comparaţie cu „Fabrica 1”, unde fabricanţii erau mai sârguincioşi şi mai responsabili.

Cristina Pintilie, profesoară de canto:
Am încercat să găsesc un limbaj propriu fiecărui participant, pentru a-i apropia cât mai mult de succes. Spre finală, concurenţii au avut mai multe emoţii şi au stau în rând la clasa de canto. Mă bucur că am realizat multe împreună şi au avut încredere în mine atunci când le-am dat sfaturi, deşi la început erau încăpăţinaţi.

Aurelia Neider, stilistul proiectului:
A fost o experienţă incredibilă de a fi o parte a acestui proces evolutiv ce a transformat aceşti tineri artişti în viitoarele stele ale Moldovei. Deşi nu locuiam în Casă, simţeam că sunt permanent acolo, alături de ei. Pe lângă crearea imaginii lor săptămânale la concerte, scopul meu de bază a fost să-i fac să înţeleagă că nu e neapărat să îmbraci haine scurte şi decoltate pentru a arăta bine şi a atrage atenţia celor din jur. Mi-ar place să cred că fiecare din ei a luat un pic din experienţa mea profesională şi pe viitor vor face uz de aceste idei, pentru a-şi dezvolta stilul personal şi aspectul scenic. Pentru prima dată am fost implicată într-un astfel de proiect şi am rămas plăcut surprinsă de atitudinea şi responsabilitatea celor implicaţi faţă de aceşti tineri talentaţi. S-a investit foarte mult timp şi efort pentru a da primele imbolduri în lumea show-business-ului.

Foto: Fabrica de Staruri 2

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

mia placut acesta emisiune dar...a fost si multe neclaritati la participanti.mai mult as spune ca este o fabrica de nebuni decit ceva util pentru societate...acesta este adevarul si aceasta este realitate ...aceasta considera si mai multe persoane din localitatea mea si mai ales ca cunosk mai multe lucruri ca si verisoara mea a participat aici...anul asta... si am vazut nedreptate...nu aduk la nimeni acuzatii dar sunt unele persoane care necesita tratament psihologic...
nataly   -  
14 Iunie 2010, 17:07
Sus ↑
cred ca 1 fabrica a fost mai super de sute de ori din toate punctele de vedere.nustiu cum in prima fabrica pleca cine trbuia sa plece asa pe rind,in finala intradevar au ramas cei mai puternici,in schimb la a doua fabrica la ce te asteptai mai putin aia si se intimpla cit despre cistigator............au fost si mai buni din toate punctele de vedere mai ales omeneste:(
natalia   -  
18 Iunie 2010, 20:36
Sus ↑
cind va fi fabrica 3
cristi   -  
25 Iunie 2010, 13:46
Sus ↑
de ce nui 3 mie imi placea mult
jurjiu   -  
12 Ianuarie 2011, 09:36
Sus ↑
" Fabrica de Staruri " a fost un proiect la un nivel mai inalt, asa ca o premiera pt Moldova shi e foarte rau ca sa stopat acest super proiect deoarece Moldova e plina de talente, de ce ar trebui ca talentele noastre sa plece peste hotare (ex. Romania), unde se fac o multime de asemenea proiecte, oare nu se vede ca multe vedete care au un succes ff mare sunt moldoveni??? de ce sa nu fim si noi prezennti pe piata internationala cu hit-uri made in Moldova, asa ca nu opriti acest proiect ci cautati talente.....
andy   -  
21 Noiembrie 2011, 13:34
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău