VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Elena Potorac. ¼ Mile. Перезагрузка
Decembrie 2013, Nr. 115

Elena Potorac. ¼ Mile. Перезагрузка

Comentează   |   Cuprins

Împătimită de motoare şi viteză, îndrăgostită iremediabil de televiziune şi aflată într-o permanentă căutare de inovaţii în materie de automobile, Elena Potorac este cea care are grijă ca prin intermediul emisiunii „¼ Mile. Перезагрузка” să informeze telespectatorii, dar şi să-i molipsească cu pasiunea pentru „bijuteriile” pe patru roţi.

Elena, de unde vine pasiunea ta pentru maşini şi de ce ai ales să faci televiziune anume în acest domeniu?
Eram pasionată de maşini de mic copil. Mereu am fost curioasă să aflu cum funcţionează aceste bijuterii pe patru roţi, iar la vârsta de 18 ani, am primit în dar de la părinţi un automobil. Nu era din categoria maşinilor luxoase, dar şi până astăzi îmi aduc aminte de ea cu zâmbet. Era prima maşină, cea care m-a învăţat multe. Ţin minte când am dat de prima zăpadă. Era atât de mare omătul, încât maşinile stăteau blocate, iar parbrizul mereu îngheţa. Am ajuns însă cu bine acasă, fericită că am trecut testul! De televiziune am decis să-mi leg viaţa cam pe la 18 ani. Mă tot gândeam cam ce aş vrea să fac şi atunci am realizat că pasiunea mea faţă de maşini poate fi cheia activităţii mele în TV. Cu trecerea timpului,  viaţa mea a devenit legată de două mari pasiuni, automobilele şi televiziunea. Sunt un om fericit.La 18 ani, această dragoste pentru televiziune în ce circumstanţe a luat naştere?
Nu ştiam ce e televiziunea şi cu ce se „mănâncă”, dar mereu am fost atrasă de ea. Aşa s-a întâmplat că primul meu job a fost în calitate de DJ la un post de radio. A durat un an, după care am spus că vreau să merg înainte şi să probez televiziunea. Aşa şi am făcut, începând cu o emisiune auto pe un site local de divertisment. Iar de acolo a urmat primul meu job la TV.

Prin ce se face unică emisiunea „¼ Mile. Перезагрузка”?
Există mai multe elemente care fac emisiunea „¼ Mile. Перезагрузка” unică. Cei din echipa „N4” au fost primii care au început să mediatizeze evenimentele din domeniul sportului auto. Tot ei au fost primii care au deschis larg capotele maşinilor tunate şi au arătat ce înseamnă la noi tuning. În plus această emisiune este nu doar despre maşini, dar şi despre oameni care şi-au legat viaţa cu automobilele. „¼ Mile. Перезагрузка” este un proiect în care oamenii şi-au dedicat sufletul pentru a o face să arate aşa cum este. Iar calitatea produsului final e unul dintre cele mai importante criterii. Şi asta se vede! Nu degeaba este în topul celor mai vizionate emisiuni autohtone.

Ce schimbări au fost făcute în emisiune odată cu apariţia ta?
„¼ Mile. Перезагрузка” nu a făcut niciodată teste cu maşini noi. Acum le avem şi le facem într-un fel cu totul diferit de ceilalţi. Fiecare automobil care este luat la test primeşte note din partea redacţiei noastre, din partea unui juriu format din opt membri şi din partea utilizatorilor de pe Facebook. La finele sezonului, automobilul care ia cea mai mare notă este desemnat câştigătorul sezonului. Am decis să facem aşa ca să fim obiectivi şi să interacţionăm cu telespectatorii noştri. La fel, în emisiune avem în calitate de invitaţi persoane din diferite domenii care ne povestesc despre maşini, dar nu înainte de a fi supuşi unui test pe un poligon special amenajat. Nouă nu ne plac banalităţile şi nu vrem să fim ca alţii, de aceea mereu inventăm ceva nou. Ba mai mult, pentru următorul sezon deja avem schimbări în emisiune, despre care veţi afla în curând.Odată cu rebrandingul „N4” şi cu lansarea celui de-al doilea sezon, ce aţi adus nou în emisiune?
Atât postul de televiziune „N4”, cât şi emisiunea „¼ Mile. Перезагрузка” nu stă niciodată pe loc. Suntem plini de idei, pe care le aplicăm ori de câte ori avem ocazia. Pentru că „N4” are acoperire naţională,  emisiunea poate fi urmărită din toate colţurile Moldovei. În sezonul al doilea, telespectatorii fideli au avut parte de mai multe surprize, una dintre ele fiind şi faptul că ne-am schimbat studioul. Schimbări vor fi şi în sezonul al treilea. Dar toate la timpul lor.

Eşti un şofer disciplinat?
Sunt disciplinată. Niciodată nu mi-am permis să trec la roşu, să virez unde nu e voie. Consider că avem pe străzile noastre acest haos din simplul motiv că şoferii îşi permit prea multe. Mereu încerc şi cunoscuţilor să le explic că aşa nu e bine. O spun sincer, abia aştept să fie incluse camerele de supraveghere instalate de către INDP.

Eşti o împătimită şi de viteză?
Ador viteza!!! Dar merg cu viteză doar acolo unde este permis sau în timpul curselor. Viteza excesivă este foarte periculoasă pe drumurile naţionale şi asta trebuie să înţeleagă fiecare şofer. Până la urmă, este responsabilitatea fiecăruia.

Cu ce sfaturi vii pentru conducătorii auto?
Să fie prudenţi la volan. Să respecte regulile de circulaţie. Dar cel mai tare mă şochează atunci când văd copii mici în maşină nu pe scaune speciale, dar în picioare, între scaunul şoferului şi al pasagerului din faţă. Mereu mă întreb: „Oare părinţii nu realizează cât e de periculos?! Dragi şoferi, haideţi să dăm dovadă de respect unul faţă de altul şi atunci deplasarea cu maşina prin oraş nu va mai fi un chin pentru fiecare dintre noi. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău