VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Dorina Curnic - Despre CCA, provocări, monitorizarea progresului şi persoanele dragi
Noiembrie 2011, Nr. 91

Dorina Curnic - Despre CCA, provocări, monitorizarea progresului şi persoanele dragi

Comentează   |   Cuprins

Este tânără, ambiţioasă, deţine un post responsabil şi vrea multe de la viaţă. Face faţă provocărilor şi se conduce în viaţă de idei şi principii sănătoase. Nativă în zodia Săgetător, absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea Relaţii Economice Internaţionale, este Secretar al Consiliului Coordonator al Audiovizualului – o funcţie care obligă să fii mereu „cu temele pregătite”.

De când eşti şi ce faci la CCA? Cu ce se ocupă, de fapt, secretarul Consiliului?
La Consiliul Coordonator al Audiovizualului sunt din anul 2010. Iniţial, am activat în calitate de şef al Serviciului Relaţii Externe şi Integrare Europeană, apoi am fost promovată în postul de secretar al CCA. Ce ţine de domeniul de activitate, acesta constă în organizarea şedinţelor publice, întocmirea ordinii de zi, proceselor-verbale, redactarea deciziilor adoptate în şedinţe, tot ce ţine de documentare.

Care a fost motivul care te-a determinat să alegi anume acest domeniu?
Nu a existat un motiv anume, viaţa mi-a oferit această ocazie şi eu i-am dat curs. Este un domeniu foarte interesant şi implică destul de multe responsabilităţi. De aceea, orice experienţă nouă este bine-venită în viaţa mea. Îmi plac provocările, aşa că lucrurile spontane fac parte din „ordinea de zi” a vieţii mele.

Ce ai învăţat la CCA şi la ce te obligă postul?
Credeţi-mă că aici e locul unde ai foarte multe de învăţat, iar lucruri care erau departe de mine mi-au devenit dintr-odată familiare. Aici Codul audiovizualului îmi este ca o biblie, iar cuvintele „şedinţe”, „decizii”, „proiecte”, „radiodifuzori” ş.a. sunt nelipsite din vocabularul meu zilnic. La CCA e locul unde îţi poţi dezvolta abilităţile şi acumula experienţă profesională. Anume din aceste considerente, dar şi pentru a-mi continua procesul de formare şi perfecţionare profesională, vreau să mă înscriu la Facultatea de Administrare Publică din cadrul Academiei de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Este un vis de-al meu pe care cred că îl voi face să devină realitate.

Eşti o carieristă? Unde ţinteşti să ajungi? Ar fi un domeniu profesional care îţi face cu ochiul?
Cariera face parte din planurile mele de viitor la care muncesc deja. Cariera cere să îi dedici foarte mult timp, atenţie şi energie, iar drept rezultat obţii prestigiu profesional, recunoaştere, siguranţă materială sau împlinire sufletească. Aici este bine-venit să amintim de cuvintele lui Stephen R. Covey: „Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să-l creezi tu însuţi”. Nu ştiu dacă aş vrea să încerc altceva, deoarece, deocamdată, îmi place mult ceea ce fac.

Ai o reţetă, un program pe care îl urmezi în viaţă sau carieră? Trebuie să faci neapărat „asta” ca să ajungi „acolo”?
Atitudinea corectă în viaţă este strâns legată de încrederea în sine, iar pentru ca să fii încrezut în ceea ce faci, trebuie să fii corect. Dacă ar trebui să nominalizez o „cheie a succesului în carieră”, aceasta ar fi: „Nu aştepta să te găsească norocul, mergi în întâmpinarea lui, fixându-ţi obiectivele şi dezvoltă strategii de atingere a scopurilor tale!”. Eu îmi planific toate activităţile pe termen scurt, mediu şi lung, corelând obiectivele cele mai importante cu viziunea, monitorizez progresul şi adaptez planurile în timp.

Ceva sau cineva care te-a impresionat mult în ultima perioadă? Ceva care te-a surprins plăcut sau te-a şocat?
În general, mă impresionează persoanele care, în afară de ocupaţia de zi cu zi, se dedică şi unor activităţi de caritate, campanii umanitare etc. Un exemplu în acest sens pentru mine este Bono, solistul formaţiei U2 şi fondatorul organizaţiei ONE la care aderă mulţi actori, interpreţi şi oameni de rând cu suflet mare, în scopuri caritabile de a salva vieţile copiilor din Africa. Totodată, mă şochează persoanele care, deşi cu o situaţie financiară bună sau funcţii înalte şi au posibilitatea sau sunt obligaţi să facă acelaşi lucru, rămân indiferenţi.

Există ceva sau cineva pentru care ai lăsa totul baltă?
Da, pilonii existenţei noastre – părinţii, care sunt temelia şi speranţa mea. Ei sunt cei care mi-au dat viaţă, m-au crescut şi mi-au fost mereu alături,  iar eu, la rândul meu, am o datorie morală faţă de părinţi. De dragul lor sunt gata să renunţ la multe lucruri. Desigur că, în viaţă, multe sacrificii se fac şi în numele dragostei, pentru că „Dragostea este primul lucru capabil să schimbe total viaţa unei persoane de la o clipă la alta”, după cum spune Paulo Coelho.

Este  vreun loc aparte la noi sau peste hotare care îţi este drag şi la care doreşti să revii de fiecare dată? De ce?
...Oriunde pe malul mării. Imensitatea apei mă relaxează şi mă inspiră, mă face mai calmă şi mă îndeamnă să visez. Marea dintotdeauna a fost şi este o sursă de inspiraţie pentru marii poeţi şi pictori. Pe valurile ei s-au născut şi au prins culoare cele mai frumoase poveşti de dragoste. De aceea, pe malul mării îmi găsesc refugiul, acolo găsesc timp să-mi fac speranţe şi să-mi adun forţele pentru un nou început.

Text: Marcel Toma.
Foto: www.fotoroom.md

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Bravo!!!Atit de sigura pe sine...mai multi tineri cu asa capacitati si viitorul tarii se va moderniza in curind.
Inna   -  
06 Februarie 2012, 11:59
Sus ↑
O tinara puternica, sigura pe sine... Multa bafta si realizari frumoase...
Elena   -  
06 Februarie 2012, 14:40
Sus ↑
Original şi deosebit de inedit, felul în care ai spus lucrurilor pe nume dezvăluie o personalitate remarcabilă ce tinde cu râvnă spre culmi desăvârşite. Esti un exemplu demn de urmat!
Diana B.   -  
06 Februarie 2012, 15:03
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău