VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Diana Ballerini. M-a inspirat Florenţa
Martie 2014, Nr. 118

Diana Ballerini. M-a inspirat Florenţa

Comentează   |   Cuprins

A deschis de curând la Chişinău un magazin de haine produse în Italia, astfel îndeplinindu-şi visul de a reveni acasă, dar şi de a lansa un business plăcut sufletului său. Magazinul „Florence Style”, deschis de curând pentru doamnele şi domnişoarele capitalei, a devenit, prin urmare, pentru Diana Ballerini o manifestare a gusturilor sale rafinate de fashionistă, dar şi o modalitate de comunicare între Italia şi Moldova printr-un limbaj specific, cel al modei.

Diana, povesteşte-mi un pic despre tine.
Sunt o femeie împlinită, pentru că am o familie unită şi muncesc la o afacere pe care mi-am dorit-o de ceva timp şi care simt că mă reprezintă. Da, ofer o mare parte din timpul meu muncii, dar, pentru ca ziua să fie perfectă, trebuie să ajung degrabă acasă, să stau cu familia mea, ea fiind prioritară pentru mine.  Cum ţi-a venit ideea de a deschide magazinul de haine? De ce ai optat pentru denumirea „Florence Style”?
Am stat o perioadă în ţara modei, în oraşul Florenţa şi, sinceră să fiu, m-a contaminat acest plăcut virus fashion. Acolo am început şi o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care astăzi îmi este soţ. M-am gândit că ar fi minunat să aduc stilul italian la Chişinău prin intermediul unor piese vestimentare originale şi la un preţ accesibil pentru toţi. Numele „Florence Style” porneşte de la oraşul Florenţa, care este sinonimul frumuseţii şi stilului în toată lumea. Toate aceste premise m-au motivat să aleg nu doar o denumire originală, dar şi un mod deosebit de abordare a lansării magazinului.

În ce a constat acest alt fel de abordare?
Am pregătit în detalii interiorul magazinului, am confecţionat manual decorul şi am gândit amenajarea combinând conceptul de fashion cu cel al femeii moderne, care este mereu în mişcare şi care adoră să răsfoiască reviste. M-am axat şi pe o mediatizare intensă prin intermediul mai multor posturi TV şi site-uri. Întâmplător am cunoscut-o pe Lilu, o femeie deosebită, care m-a ajutat enorm în organizarea evenimentului şi care a acceptat cu drag să fie moderatoarea serii. Împreună am gândit un întreg scenariu, astfel încât fiecare vizitatoare să se simtă perfect. Pentru lansare am avut şi câteva parteneriate frumoase. Într-un final, tot efortul a fost încununat cu succes, dovadă a fost aglomeraţia din magazin, peste 600 de persoane prezente la deschidere.Cât timp ţi-a luat crearea conceptului?
Ideea s-a născut cu câteva luni în urmă şi în tot acest timp am căutat în Florenţa producători buni, stabilind legături strânse de colaborare. Un alt moment pe care am pus accentul pentru a obţine atmosfera dorită a fost căutarea locului potrivit pentru magazin, unul uşor de găsit în Chişinău, cu un interior primitor, astfel încât orice femeie să se simtă la Florence Style ca acasă sau în ospeţie la o prietenă.

De ce ai hotărât să laşi Florenţa şi să vii în Chişinău pentru a dezvolta o afacere în condiţiile crizei economice încăpăţânate?
Îmi este foarte drag Chişinăul şi, chiar dacă sunt căsătorită cu un cetăţean al Italiei, am ţinut să revin acasă. Criza nu am privit-o ca pe un impediment, mai mult, luând-o în consideraţie, m-am gândit la ulterioarele cliente ale magazinului şi am ţinut să le propun haine la preţ accesibil, dar care să le accentueze frumuseţea şi să le fie cât mai comode.

Soţul tău cum a reacţionat la această iniţiativă a ta?
Soţul meu m-a sprijinit în tot şi este foarte bucuros că a putut aduce puţin aer italian la Chişinău. S-a implicat şi în partea organizatorică a evenimentului şi în tot ce ţine de buna funcţionalitate a afacerii. Sfaturile lui mi-au prins foarte bine în fiece moment. Marco se simte foarte bine la Chişinău, nu înţelege încă traiul moldovenesc, dar are o deosebită plăcere de a-l gusta zi de zi.

Se deosebeşte cumva Florence Style de alte magazine de acest gen din Chişinău? Dacă da, prin ce?
Da, e un magazin diferit de altele nu doar prin hainele de calitate, dar şi prin ambianţa plăcută şi personalul foarte primitor. De fiecare dată veţi fi întâmpinată cu un salut şi un zâmbet la Florence Style şi asta contează enorm pentru un shopping plăcut.

Ce calităţi trebuie să aibă o femeie de succes?
Hotărâre, răbdare, dragoste pentru ceea ce face şi carismă. Contează mult şi să depui suflet în ceea ce faci. Deşi succesul este un lucru relativ şi efemer, contează mai mult împlinirea interioară a femeii şi dacă se simte cu adevărat bine în ceea ce face.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

beautiful false story ,but the truth coming soon.
lies,lies,lies.........
pinokio   -  
18 Mai 2015, 23:38
Sus ↑
A beautiful false story,but the truth coming
Pinokio   -  
27 Iulie 2015, 23:23
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău