VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
De trei ori femei
 Descarcă
Noiembrie 2011, Nr. 91

De trei ori femei

Comentează   |   Cuprins

Au vârste diferite, dar toate trei au devenit mame de curând. Întâmplător sau nu, toate sunt jurnaliste, care au renunţat la muncă pentru a avea grijă de copil, dar nu au renunţat definitiv la viaţa profesională. Sunt sigure că, la momentul potrivit, vor şti să îmbine ambele roluri – cel de mamă şi de jurnaliste profesioniste!

Aurica Rusnac şi Dragoş

Dragoş a venit pe lume în familia Jardan la 9 iulie 2011 şi a devenit foarte rapid noua „carieră” a mamei şi mândria cea mare a tatălui. Pe toată perioada sarcinii, Aurica a muncit în rând cu colegii de la PROTV, printre care e şi soţul Cristian.  

De fapt, eu am aflat a doua că sunt însărcinată. Primul care a văzut liniuţele roşii de pe test a fost Cristi. Deşi eu simţeam asta, şi nu doar biologic. Mai au femeile un al şaselea simţ”, îşi aminteşte Aurica. S-au întors de la Ungheni, de la părinţii lui Cristi, au trecut pe la o farmacie şi au luat două teste de sarcină. Primul nu a arătat nimic, al doilea însă i-a făcut să se îmbrăţişeze emoţionaţi. Viitorul tătic tremura şi râdea în continuu.

Pentru Aurica şi Cristian, venirea lui Dragoş pe lume a schimbat totul – fiecare zi e altfel, fiecare clipă petrecută alături de el e diferită şi atât de frumoasă! „Dragoş este cel mai frumos copil. E şmecher băiatul. A ştiut să ia tot ce este mai frumos de la ambii părinţi, bunici, străbunici, mătuşi şi unchi. E băiatul tatei şi prin asta spun tot!”, declară cu mândrie Cristian. Pentru tânăra mămică, cel mai greu a fost în prima zi, de fapt noapte, de după naştere când a rămas singură cu Dragoş. A început să plângă de fericire şi a înţeles atunci că acel sufleţel depinde 100% de ceea ce este ea şi ce face pentru el.

Alegerea numelui a fost o adevărată provocare – copilul a trăit două zile fără nume. Au avut o mulţime de idei, au răsfoit dicţionare şi site-uri web până a decide că trebuie să-l numească Dragoş. „Aşa l-am văzut în primele două zile, că ar semăna cu un Dragoş. Am vrut să fie ceva aproape neamului nostru, dar şi cu o semnificaţie aparte. Dragoş înseamnă frumos şi puternic – aşa este acum şi aşa vrem să fie întotdeauna”, explică proaspeţii părinţii. Deşi încă e devreme să vorbească despre educaţia lui, ei recunosc că şi el îi educă pe ei – sunt în interacţiune continuă şi consideră că asta e cel mai important!

Aurica nu va renunţa la cariera de jurnalist, dar deocamdată îi acordă tot timpul şi atenţia lui Dragoş. Este sigură că în viitor, la momentul potrivit, va reuşi să se descurce perfect şi cu rolul de mamă, cu o carieră în TV. La moment, de carieră se îngrijeşte tatăl – Cristian Jardan, care este Manager Departament Internet la PROTV.

Tatiana Ţîbuleac şi Alexandru

„Întotdeauna mi-am dorit un băiat, de fapt, doi. Am avut mereu în cap această imagine cu mine în mijlocul a doi fii înalţi şi cu două nurori care să mă asculte şi să mă linguşească cu tot felul de cadouri. Aşa că Alexandru este primul pas spre împlinirea visului.”

Asta ne-a mărturisit jurnalista Tatiana Ţîbuleac, care l-a născut pe Alexandru acum câteva luni la Paris. Pentru ea şi soţul ei, Tim Gould, Alexandru este marea lor bucurie, cel mai frumos, deştept şi curios băiat din lume. „Nu trece o zi ca să nu ne felicităm reciproc pentru ce am fost în stare să facem. Firesc, toate s-au schimbat în viaţa mea, dar am noroc că e un copil extrem de cuminte”.

Deşi şi-a dorit un nume englezesc pentru băiatul ei, au ales un nume care să sune bine în toate limbile. Doar că fericiţii părinţi îl rostesc diferit. Tim îi spune Alexander, iar Tatiana – Alexandru. A născut la un spital privat, având încredere în medici, dar şi mai tare s-a încrezut în Dumnezeu. „Am auzit de atâtea cazuri tragice care li s-au întâmplat femeilor în spitale de elită, cu medici de frunte şi dimpotrivă – cunosc femei care au născut acasă, asistate de soţi”, este de părere Tatiana. De fapt, la maternitatea unde a născut, ea a fost singura femeie de pe etaj care alăpta. Un fel de „sălbătăciune” în viziunea franţuzoaicelor bogate, care nu vor să fie văzute în astfel de situaţii puţin feminine. Aşa că Alexandru primea regulat vizitele moaşelor curioase, cărora le era dor să vadă un copil cu sânul în gură. „În general, eu şi Alexandru eram eroi, pentru că l-am născut pe care naturală şi fără anestezie. 95 la sută din pacientele acelui spital nasc prin cezariană. A doua zi după naştere, şeful secţiei a venit şi mi-a strâns mâna, mulţumindu-mi că ridic statistica naşterilor naturale în instituţie”.   

Cât priveşte educaţia micuţului Alexandru, ambii părinţi îşi doresc ca el să crească un copil curios şi ingenios, să fie deştept şi bun la inimă, ca să poată lăsa ceva în urma lui. „Spre deosebire de Tatiana, care cu siguranţă că se va amesteca în tot ce va face Alexandru, eu cred că cel mai bine e să-l lăsăm pe el să decidă ce meserie să-şi aleagă. În familia mea avem trei meserii de bază – profesori, muzicieni şi preoţi. Nu ştiu dacă tare mi-ar plăcea să-şi aleagă şi el una dintre aceste profesii. Aş vrea să aibă o meserie inedită, care să îl facă fericit. Cred că cel mai important în viaţă este să-ţi placă munca pe care o faci”, este de părere tăticul Tim Gould.   

Olga Popa şi Michelle

Olga este prezentatoare a postului TV CTC, dar nu am mai văzut-o pe ecrane de câteva luni, pentru că a devenit mămică şi îşi dedică tot timpul fetiţei sale, Michelle, care abia a împlinit şapte luni. Numele l-a ales tot ea, iar soţul ei, Mihai, l-a acceptat imediat, mândru că fetiţa îi poartă numele.

Olga şi Mihai îşi doreau foarte mult un copil, aşa că au fost foarte fericiţi când au aflat de sarcină: „Eu m-am obişnuit cu faptul că sunt însărcinată după trei zile pline de emoţii (pozitive desigur), nu-mi venea să cred că voi deveni mamă. Iar Mihai era cel mai fericit bărbat, abia aştepta să spună tuturor că vom avea un bebe!”. Pe toată durata sarcinii, Olga s-a simţit foarte bine – a lucrat până în luna a opta şi nu a renunţat la nimic, poate doar la localurile în care se fumează. „A fost superb să vedem cum creşte burtica zi de zi. Cred că unul dintre cele mai plăcute momente a fost atunci când am simţit că se mişcă micuţa în burtică, e o senzaţie aparte, de nedescris”, mărturiseşte tânăra mămică. Olga e o norocoasă – a născut uşor şi repede, iar Michelle e foarte cuminte şi nu i-a făcut probleme aproape deloc.

Îi place tot ce e nou, oamenii şi mai ales copiii, cărora le zâmbeşte nestingherit. Aşa că nu e o problemă pentru ei să iasă în oraş, să se întâlnească cu prietenii sau să meargă în vizite. „De când a apărut Michelle, viaţa noastră s-a schimbat numai în bine. Am devenit parcă mai uniţi şi suntem şi mai fericiţi. Petrecem cât mai mult timp posibil împreună, toţi trei. Când vine Mihai acasă, ea e atât de fericită, imediat se întinde la el să o ia în braţe şi să stea de vorbă”, spune Olga.

Ca orice mamă, Olga îşi iubeşte enorm fetiţa şi spune că Michelle este cea mai scumpă fiinţă, cea mai frumuşică şi cea mai cuminţică. E veselă, mai mereu cu zâmbetul pe buze, foarte energică, prietenoasă şi cochetă. Are tenul închis la culoare, ochi mari şi verzi, seamănă cu ambii părinţi. Chiar dacă i se face dor uneori de munca la televiziune, Olga nu se grăbeşte să se întoarcă la serviciu, pentru că ştie că Michelle are mare nevoie de ea acum. Nu vrea să-şi ia o bonă, iar dacă trebuie să meargă undeva, fetiţa rămâne cu bunica cu cea mai mare plăcere. „Michelle creşte şi învaţă ceva nou în fiecare zi, iar eu nu vreau să pierd cele mai importante momente din viaţa ei – primele cuvinte, primii paşi. Munca poate să aştepte”.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

doamne ce bucurie e sa fii mama
andreea russu   -  
24 Februarie 2012, 18:47
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău