VIP Magazin
20 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Daniela Jenunchi. Un nou zâmbet la DEŞTEPTAREA
Septembrie 2013, Nr. 112

Daniela Jenunchi. Un nou zâmbet la DEŞTEPTAREA

Comentează   |   Cuprins

Până acum câteva zile, avea grijă de fanii sportului astfel încât să nu le lipsească nicio informaţie din domeniu, fiind şi ea absorbită pe deplin de tot ce înseamnă sport şi mişcare. Dar iată că pe lângă activitatea de prezentator de ştiri sportive, Daniela Jenunchi a dat curs provocării producătorilor Jurnal TV şi, din 19 august, trezeşte Moldova cu un „Bună dimineaţa, dragi matinali!” plin de soare şi zâmbet.

Pentru câteva luni, Daniela o va înlocui pe mămica Lilu în platoul „Deşteptării”, bucurându-şi telespectatorii cu o porţie de voie bună şi un început de zi de nota zece.

Daniela, cum ai primit vestea că vei fi prezentatoarea „Deşteptării”?
Îmi amintesc cum am fost invitată să dau probe, acolo erau mai multe colege de ale mele, care la fel au fost puse la încercare. În timpul probelor am comis o gafă mică şi nu m-am putut stăpâni să nu râd. La trei luni de atunci, am fost chemată să vorbesc cu noul producător general de la Jurnal TV, Dorin Scobioală, şi cu producătorul „Deşteptării”, Dorina Cojocaru. M-au întrebat dacă „mă bag” să o înlocuiesc pe Lilu pentru o perioadă de timp, iar eu, care ador provocările, am acceptat cu o deosebită plăcere, dar şi cu o atitudine responsabilă faţă de această postură.Eşti pregătită să-ţi schimbi ritmul de viaţă, să te trezeşti înainte de răsăritul soarelui pentru a zâmbi matinal?

Sunt o fiinţă matinală de fire şi nu văd o problemă în a mă trezi cu o oră mai devreme decât obişnuiam. Iar cu referire la zâmbet, consider că m-am născut cu zâmbetul pe buze şi cu buna dispoziţie în sânge.

Apropo, ce metode de revigorare practici? Eşti consumatoare de cafea?
Un duş revigorant, o cafea aromată şi sforăitul hazliu al căţelului meu te trezeşte cât ai zice peşte. Îmi place cafeaua, dar nu fac abuz de ea, în plus am renunţat de mult timp la zahăr şi la alte adaosuri.

De la ştiri sportive la divertisment, prin ce se simte diferenţa?
Este o diferenţă enormă. Nici nu pot să le compar. Dacă la pupitrul ştirilor din sport e nevoie de transparenţă, trebuie să redai informaţiile cu credibilitate şi echidistanţă, nu poţi să-ţi demonstrezi personalitatea, atunci în cadrul „Deşteptării” lumea o să mă poată urmări pe mine cea reală, aflând viziunile mele, părerile mele şi având parte de glumiţe.

Este o nouă provocare pentru tine… Ai întâmpinat vreo greutate?
Orice angajament nou implică şi schimbări. Greutăţile vor apărea, nu zic că totul va fi în roz. Există deja sacrificii legate de timpul meu liber şi de modul de viaţă (trebuie să găsesc o altă oră când voi face sport) dar merită, fiindcă aprecierile telespectatorilor mă motivează să fac mai mult decât fac în prezent, să evoluez, să creez.Eşti o telespectatoare fidelă a emisiunii? Obişnuiai să-i analizezi programul şi structura?
Da, urmăream „Deşteptarea”, era una dintre emisiunile mele preferate. Cunosc ce rubrici sunt şi care este formatul emisiunii. Unele rubrici le găsesc utile pentru activitatea mea zilnică. Ador reportajele drăgălaşe care ne stârnesc zâmbete, dar şi pe cele ce prezintă curiozităţi, modă şi un stil sănătos de viaţă. „Deşteptarea” are toate ingredientele unui show matinal de succes şi eu mă simt onorată să fac parte din această echipă.

Cu Dumitru Mişin în ce relaţii eşti? Simţi deja că faceţi o echipă?
Cu Dumitru suntem de mult timp colegi în redacţia ştirilor. Îl apreciez pentru voinţa lui de fier şi devotamentul faţă de echipa Jurnal TV , pentru că după ce ne deşteaptă începând cu ora 6.30, găseşte forţe suficiente pentru a face reportaje bune în redacţia de ştiri. Uneori îl prind în faţa calculatorului chiar şi când e trecut de ora 20.00. Îl stimez pentru calităţile sale de jurnalist şi cred că am ce învăţa de la el.

Ce vrei să aduci nou la „Deşteptarea”?
Asta voi afla pe parcurs, când voi şti fiecare „fibră" a „Deşteptării” şi voi depista dacă ceva lipseşte. Voi încerca să fiu prezentă la evenimentele frumoase de la noi, de unde vă voi aduce detalii picante, mă voi afla în spatele camerei când va fi filmată „Deşteptarea în mişcare”, am rămas responsabilă de această rubricuţă utilă pentru cei care au grijă de silueta lor. Totodată, voi încerca să fiu la curent cu tot ce ţine de showbizul internaţional şi, dacă depistez ceva mai special, să le-o spun şi telespectatorilor.

Vei prezenta în paralel şi ştirile sportive sau le încredinţezi altcuiva?
Nu renunţ la jurnalul sportiv. Anume acest domeniu m-a făcut să evoluez în domeniul TV – am învăţat să fiu responsabilă, punctuală şi corectă. Plus la toate, sunt o fană înrăită a sportului, pe care îl găsesc spectaculos.

(Text: Doina Popa, Foto: Iulia Grădinar)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău