VIP Magazin
22 Noiembrie 2019
Print
Print
Print
Print
Cel mai VIP proiect al anului
Decembrie 2007, Nr. 44

Cel mai VIP proiect al anului

Comentează   |   Cuprins

Complexul de locuinţe „Coliseum Palace”, primul şi, pentru moment, singurul din clasa premium, se anunţă a fi cel mai modern simbol arhitectural al capitalei în mileniul trei. Inspirându-se dintr-o capodoperă antică – Colosseumul roman – autorii ansamblului arhitectonic făuresc în opera lor valori artistice deosebite, combinate cu cele mai recente tradiţii în urbanistica modernă şi cu tehnologii avansate în domeniul construcţiilor.

Estimat la 50 de milioane USD, complexul urmează să-şi „deschidă uşile” în anul 2010, dar rezervările pot fi comandate încă de pe acum prin oficiul de vânzări al companiei, inaugurat recent. Fiind o noutate absolută pe piaţa de profil din republică, proiectul „Coliseum Palace” oferă potenţialilor cumpărători, dintr-o categorie bine definită, oportunităţi nebănuite, în stare să satisfacă cele mai rafinate gusturi.

Compania moldo-americană „Coliseum Palace”, cea care realizează proiectul cu acelaşi nume, implementează o nouă modalitate de finanţare a complexului de construcţii pe piaţa de profil din Moldova, care nu se bazează pe fondurile clienţilor, insuficiente pentru edificarea unui edificiu de asemenea nivel, ci a investiţiilor proprii, de lungă durată. Antreprenorul general va fi desemnat în baza unui concurs internaţional - cel care va corespunde cerinţelor sofisticate ale realizatorilor proiectului.

Primul complex de locuinţe din clasa premium din republică va fi amplasat pe o suprafaţă de peste 10 mii de metri pătraţi în sectorul Râşcani, la intersecţia străzilor Miron Costin şi Dimo – cel mai pitoresc şi amenajat sector al capitalei, cu o infrastructură comercială şi de agrement dezvoltată. Locatarii complexului vor avea posibilitatea să savureze peisajul pădurii şi scuarul cu havuzuri din apropiere. Exclusivitatea arhitecturală a proiectului constă în combinarea inovaţiilor de stil şi design, care reproduc părţile Colosseumului roman. Cele două edificii ale complexului vor avea şi denumiri semnificative – „Imperium” şi „Republicum”. Etajul de soclu va fi realizat din piatră imitând Colosseumul, apoi clădirea urmând „a fi semnată” în combinaţia de stiluri „fusion” – corespunzând ultimelor tendinţe arhitecturale.

„Coliseum Palace” va fi înzestrat cu cele mai performante sisteme de pază şi control, va dispune de o infrastructură sofisticată ce va include magazine cu cele mai cunoscute branduri şi localuri de agrement. Curtea interioară va fi închisă accesului mijloacelor de transport (amplasate într-o parcare subterană în două niveluri, luminată şi încălzită, oaspeţii locatarilor beneficiind de o parcare terestră) şi va fi decorată cu diferite compoziţii sculpturale, menită să readucă atmosfera de epocă a Imperiului Roman.

Complexul se distinge printr-o amenajare de lux – tencuială şi zugrăveală moderne, ascensoare silenţioase, internet-tv-telefon într-un singur cablu, ferestre termopan panoramice, sisteme de ventilare, inginerie modernă, izolare fonică. Deservirea complexului „Coliseum Palace” va fi asigurată de către compania de gestiune „Locuinţa mea”, care va propune, 24 de ore din 24, un set de servicii elaborat până în cele mai mici detalii.

Prima etapă în demararea proiectului „Coliseum Palace” a avut loc în cadrul aniversării a treia a revistei „VIP magazin”, la care au fost prezenţi peste 300 de personalităţi din Republica Moldova şi de peste hotare. Organizatorii evenimentului au înmânat celor zece premianţi ai nominalizării „Oamenii anului” un premiu special din partea partenerului evenimentului, compania „Coliseum Palace”,  câte un certificat nominal în valoare de 10 000 de dolari americani pentru procurarea unui apartament în complexul de locuinţe „Coliseum Palace”. Astfel, viitorii locatari ai complexului i-ar putea avea vecini pe preşedintele României, Traian Băsescu, preşedintele Parlamentului Moldovei, Marian Lupu, preşedintele „Stati&Co”, Gabriel Stati, sau pe managerul general „Moldcell”, Yusuf Baykan.

Compania „Coliseum Palace” a organizat, la 7 iulie 2007, Festivalul focurilor de artificii, desfăşurat sub egida preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu. În cadrul evenimentului, la care au fost prezenţi peste 30 de mii de spectatori, ce abia de au încăput în scuarul din cartierul Râşcani, a fost pusă temelia construcţiei ansamblului arhitectural din clasa premium – „Coliseum Palace”, anticipând construcţia unui nou simbol al urbanisticii Chişinăului. Lansarea construcţiei acestei capodopere arhitecturale anume în momentul în care Colosseumul roman era apreciat drept o nouă minune a lumii nu a fost întâmplătoare – „Coliseum Palace” va deveni o oglindă a amfiteatrului antic, dar şi întruchiparea genialelor idei arhitecturale si a gustului artistic, un simbol al bogăţiei şi prestanţei la capitolul cultură urbanistică.

Oficiul de vânzări al companiei „Coliseum Palace”, inaugurat la 22 octombrie 2007 şi amplasat în clădirea centrului „Kentford” – bd. Ştefan cel Mare, 202 – este proiectat şi el în acelaşi stil roman. Din primul contact, cumpărătorul simte apartenenţa sa la clasa nouă – clasa premium. Managerii de vânzări ai oficiului reuşesc să facă faţă interesului pe care îl manifestă chişinăuienii faţă de proiectul „Coliseum Palace” – zilnic, oficiul este vizitat de 4-5 potenţiali cumpărători. Aceştia iau cunoştinţă pe loc de oferte, care includ numeroase tipuri de apartamente şi tipuri variate de penthouse-uri, având posibilitatea să-şi rezerve pe loc varianta optimă, iar vânzările vor începe odată cu demararea lucrărilor de construcţie.

Interesul clienţilor faţă de „Coliseum Palace” este cel mai viu – îndeosebi sunt întrebate penthouse-urile. Un factor decisiv la vânzarea apartamentelor de la etajele superioare îl constituie prezenţa teraselor, a grădinilor de iarnă, posibilitatea de a utiliza acoperişul casei pentru mansardă etc.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău