VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Călin Fusu. Patronul site-ului Faces.md, în topul celor mai bogaTi români
Noiembrie 2008, Nr. 55

Călin Fusu. Patronul site-ului Faces.md, în topul celor mai bogaTi români

Comentează   |   Cuprins

Afacerile lui din Internet au fost evaluate de revista românească “Capital” la 14 milioane de euro pentru anul 2008, Călin poziţionîndu-se pe locul 298.

Intrarea în Top 300, ediţia 2008, l-a surprins oarecum pe tînărul om de afaceri, care a aflat vestea chiar de la “VIP magazin”. Ne-am grăbit să-l felicităm pentru această performanţă, mai ales că noul intrat în tagma milionarilor români face parte din proiectul redacţiei “11 pentru România”, unde au fost prezentaţi cei mai de succes compatrioţi de-ai noştri de peste Prut. “Sînt destul de indiferent faţă de apariţia în tot feluri de topuri… Aş fi preferat să nu apar – mai puţină bătaie de cap”, glumeşte Călin.

Compania pe care o conduce, „Neogen”, creată în 2002 şi specializată în servicii on-line, a devenit între timp portalul de Internet nr. 1 din România. Anul trecut, fondurile de investiţii „Tiger” (SUA) şi „Wouver” (Olanda) au achiziţionat 28 % din „Neogen” (tranzacţie estimată la 6 mln. de euro), Călin deţinînd un pachet de 41%, averea sa fiind completată, după cum se menţionează şi în Top 300, de suma încasată de la fondurile străine. Recentele achiziţii – site-ul moldovenesc Faces.md şi cel bulgăresc, Impuls.bg, au făcut ca „Neogen” să devină un jucător important pe piaţa Internet din această zonă. „Faces.md merge foarte bine. Recent, am lansat şi BestJobs.md, care va ajuta angajatorii şi candidaţii să se găsească mai uşor. Urmează să lansăm la Chişinău şi un site de anunţuri”, a adăugat Călin Fusu.

Milionarul în euro este originar din satul Pîrliţa, raionul Făleşti şi are 34 de ani. Este doctor în economie, specialist în pieţele de capital. Preferă să stea cu chirie, decît să-şi investească banii într-un imobil, îi plac lecturile şi muzica bună. Vine acasă destul de des, chiar nu demult a fost la o cumetrie în Chişinău. (Rodica Trofimov)

PS: În acelaşi Top 300, moldoveanul Nicolae Petrov, preşedintele Companiei „Carpatair”, s-a situat pe locul 182, averea lui fiind estimată la 38-41 mln. euro.

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

,,dalbaiob,, cu picioarele pe masa..., scuze pentru expresie, da altfel nu pot.
eu   -  
12 Iulie 2010, 16:46
Sus ↑
Patroane, invata-i pe cei d'acolo sa nu mai cenzureze mesajele romanilor din romania. Halal de ei. Bafta.
black.lord58@yahoo.com   -  
07 Februarie 2012, 19:33
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău