VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Angela Gonţa şi Oxana Iuteş pe urmele faraonilor
Decembrie 2008, Nr. 56

Angela Gonţa şi Oxana Iuteş pe urmele faraonilor

Comentează   |   Cuprins

Prezentatoarele „PRO TV Chişinău” au admirat „live” minunile egiptene, de care erau fascinate încă din copilărie. Nu au ezitat nici să se relaxeze pe cinste sau să se scufunde în „valea coralilor” din Marea Roşie.

Timp de o săptămînă, cele două prezentatoare ale ştirilor “PRO TV Chişinău” au schimbat cotidianul nostru cu o “deplasare” în Egipt. Astfel, ele au confirmat “legea” nescrisă, a postului pentru care muncesc, de a merge la odihnă, la sfîrşit de toamnă sau primăvară (cînd soarele este mai îngăduitor) a fiecărui an. Colege de serviciu, bune prietene şi vecine de curte, Angela Gonţa şi Oxana Iuteş au mers împreună într-un sejur pe care şi l-au dorit de foarte mult timp. Şi nu oriunde – în ţara piramidelor, faraonilor, Cleopatrei şi, mai nou, a hotelurilor luxoase. Destinaţia - staţiunea “Sharm El Sheikh”, aflată la cîteva sute de kilometri de Cairo.

Primul contact cu “punctul destinaţiei” nu a fost tocmai fericit, fetele avînd nevoie de ceva timp pentru a explica grănicerilor egipteni că nu intenţionează să tranziteze ţara pentru a ajunge în Israel şi că nu le paşte pericolul de a fi traficate. Aoleu! Se poate?! Odată depăşite “neînţelegerile” vamale, fetele noastre au început “epopeea” egipteană. Dar nu direct la piramide – le era interesant cum arată o “oază” de creştinism într-o ţară musulmană – aşa că au mers la Mănăstirea Sfintei Ecaterina, în care slujesc călugări greci, dar şi un preot de origine rusă, un locaş care arată ca o fortăreaţă şi în care se află moaştele Sfintei Ecaterina. Firesc, le-a venit şi rîndul să viziteze piramidele – e posibil să mergi în Egipt şi să nu vezi una dintre cele mai mari minuni ale lumii? În drum spre destinaţia mitică, Angela şi Oxana s-au confruntat cu realitatea capitalei Cairo, care le-a provocat păreri contradictorii: au fost mirate de lipsa indicatoarelor rutiere, în tot oraşul existînd doar vreo 15 semafoare. Asta într-un oraş de circa 20 de milioane de locuitori…

Apoi, au urmat două zile de odihnă propriu-zisă pe plaja din Sharm El Sheikh, iar penultima zi au dedicat-o divingului - au mers în cea mai frumoasă “vale” de corali din Egipt, admirînd într-un singur loc peste o sută de specii de peşti – un remediu relaxant excelent, după un an de muncă, “contaminat” de tot felul de “chestii profesionale” gen Parlament, “Termocom” şi accidente rutiere grave. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Sunt cele mai super le admir in tot sensul cuvintului. Sunt bravo, indraznete, femenine, cochete si au caractere puternice, Suntem mindre de ele !
Cristina   -  
15 Mai 2010, 06:30
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău