VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Anatol Chiriac se întoarce în muzică
Noiembrie 2008, Nr. 55

Anatol Chiriac se întoarce în muzică

Comentează   |   Cuprins

După o lungă absenţă pe piaţa de profil, compozitorul Anatol Chiriac revine în muzica „activă”, cu planuri mari şi dorinţa de a o face aşa cum ştie el – cel mai bine!

Dacă şi-a pus copiii pe picioare, i-a văzut la casele lor şi a parcurs o parte din viaţă după cum a „dorit” societatea, Anatol Chiriac a simţit că a venit momentul potrivit pentru un proiect legat de muzică. Acum, dintre toate preocupările profesionale, muzica are prioritate – omul face repetiţii, gîndeşte nu doar în cifre, ci şi în sunete, începe să revină la starea de spirit de altădată, creînd continuu. După o perioadă lungă de acumulare de material, imagine, cunoştinţe, Anatol Chiriac îşi „descarcă bateriile”. Muzica nu poate fi ţinută veşnic în sertar – trebuie înregistrată, lansată şi promovată. La cît material are colectat, să-i dea Dumnezeu pace şi sănătate, că are de cîntat ani buni înainte…

O face după doi ani de „pregătiri” temeinice, de cînd a început să procure primele echipamente pentru propriul studio, deoarece muzica, mai ales acum, este un proces complex, care solicită tehnologii, personal, spaţii, finanţe şi echipă de promovare. Proiectul se bazează pe band-ul lui Anatol Chiriac şi solista Silvia Chiriac – nevastă-sa, adică. Ca în „vremurile bune”. Va face piese şi pentru alţii –are nevoie ca melodiile să fie cîntate. Or, fiecare piesă îşi are interpretul ei şi aici nu e loc de întîmplare. Important e să fie interpreţi de forţă, personalităţi inteligente, la care nu contează numai timbrul şi diapazonul vocii - doar un element în stabilirea rezultatului final. Formula band-ului lui Anatol Chiriac va fi „fortificată”, faţă de cea cunoscută pînă acum: toate instrumentele sînt dublate – clape, baterie, chitară, la ele adăugîndu-se saxofonul, naiul şi vioara. Chiar dacă are o grămadă de material, maestrul Anatol Chiriac se bazează şi pe piesele vechi: oricare dintre cele 20 de piese instrumentale, printre care „Mihaela” şi „Planeta Vîsoţki”, va rezista timpului. Trebuie doar de ţinut cont de schimbările în estetica sunetului şi politicile de promovare…  (Marcel Toma)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

De unde se poate de ascultat "Mihaela"... va multumim
Vasile   -  
31 Ianuarie 2010, 21:20
Sus ↑
Chiriac is a Soviet Genius!!! They just MUST issue his music on CD!
Captain Baloo   -  
04 Aprilie 2010, 20:43
Sus ↑
Imi doresc nespus de mult sa gasesc piesa "Mihaela"... Ajutooor!!!
Mihaitza   -  
10 Aprilie 2010, 20:18
Sus ↑
CUM AS PUTEA FACE LEGATURA CU DOMNUL ANATOL CHIRIAC ?
ALEXEI   -  
16 Mai 2010, 21:30
Sus ↑
doresc melodia Mihaela de Anatol Chiriac
paurel1950@yahoo.com   -  
01 Iunie 2010, 10:34
Sus ↑
Doresc sa gasesc piesa Mihaela de Anatol Chiriac!!!
Vova   -  
30 Noiembrie 2010, 13:00
Sus ↑
Subscriu si eu celor ce doresd un link, ceva, unde sa ascultam aceasta superba melodie "Mihaela". Deci?????
Dandyrum@yahoo.com   -  
20 Martie 2011, 18:12
Sus ↑
Dupa parerea mea, este unul drintre cei mai buni compozitori
Andreea   -  
16 Mai 2011, 21:27
Sus ↑
I-am dus dorul cintecelor compuse de marele compozitor Anatol Chiriac.S-ai dea Dumnezeu multa sanatate si succese mari in viitor.
Olga   -  
16 Iunie 2011, 17:30
Sus ↑
Salve!!!!! maestrului ce se intoarce!!!!! Este un gol , pe care il simte fiecare... Prea frumoase au fost melodiile ca maestrul sa dispara!!!!
valeriu cocervei   -  
18 Aprilie 2012, 19:05
Sus ↑
muzica instrumentala
anatoli chiriac   -  
26 Noiembrie 2012, 19:19
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău