VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Anastasia Lipcanu. Marketing personal
Aprilie 2011, Nr. 84

Anastasia Lipcanu. Marketing personal

Comentează   |   Cuprins

Stabilită la Bucureşti, fata cunoscutului jurnalist de la Chişinău, Stan Lipcanu, a ales, la prima vedere, să păşească pe alte trepte profesionale decât ale tatălui său. Doar la prima vedere, pentru că ceea ce face este tot pe-acolo, iar „datele” de la natură îi oferă şansa unui alt domeniu pe care ea îl explorează cu mare plăcere – modellingul.

A absolvit liceul „Mircea Eliade” din Chişinău, cel recunoscut pentru că „a produs” multe generaţii de elevi talentaţi. Dacă majoritatea dintre ei a optat, într-un final, pentru studii de calitate în străinătate, este o altă poveste. Nu s-a împotrivit curentului general, plecarea în afară fiind, oarecum, firească. Bucureştiul nu a fost unica opţiune, însă cea mai apropiată ca destinaţie şi posibilităţi, dar şi de sufleţelul său. În plus, cu dorul de casă nu te pui, astfel că un factor important în alegerea sa a fost şi dorinţa de a fi cât mai aproape de familie. Nu ştie răspunsul la întrebarea dacă s-a adaptat sau nu în Bucureşti – e diferit. În general, crede că oricine are sentimentul adaptării acolo unde i se întâmplă lucruri frumoase şi se simte confortabil. Se mai întâmplă să-i vorbească cineva urât pe stradă şi în aceste momente îi pare rău că se află în locul respectiv, dar acestea sunt lucruri mărunte, peste care trebuie să treacă şi o face cu zâmbetul pe buze. Oricum, crede că oriunde în lume te-ai duce, păşeşti pe vârfurile degetelor şi numai acasă o faci sănătos, pe toată talpa. Adevărat, dar acum vorbim despre altceva…

A ales facultatea de marketing pentru că şi-a dorit să activeze în publicitate, eventual să devină copywriter. Consideră marketingul, în general, un domeniu în care trebuie să fii ancorat în realitate, sensibil la dinamica societăţii, dar în acelaşi timp, presupune şi un proces permanent de creaţie, anticiparea schimbării fiind cheia succesului. Este licenţiată în marketing, dar pentru a betona şi mai mult materia seacă a cifrelor şi modelelor de afaceri, a decis să urmeze cursul de masterat la ASE, Bussiness and Admistration, cu predare în limba engleză. Şi pentru că întotdeauna şi-a dorit să flirteze şi cu jurnalismul (sângele apă nu se face), primul pas în această direcţie a fost înscrierea la Şcoala de Televiziune din Bucureşti, acolo unde i-a avut ca profesori pe Alessandra Stoicescu, Dan Negru, Corina Dănilă, Teo Trandafir, Ferenc Vasas, Vlad Ionescu şi Carmen Ivanov.

S-a aflat şi într-un studio în care exersa mult la promter, a făcut ore de dicţie, care au fost o adevărată provocare şi, în acelaşi timp, distracţie maximă: încercaţi să recitaţi versuri extrem de lungi ţinând creionul în gură. Tot acolo a  învăţat detalii tehnice despre producţia TV şi toate dedesubturile televiziunii de la profesori experimentaţi care au făcut „tv pe pâine”. Per ansamblu, a fost o experienţă foarte plăcută, în urma căreia a rămas cu un sentiment împlinit.

Marketing, televiziune, vorbeam şi de cel de-al treilea domeniu – modellingul. A trecut castingul pentru o publicitate de bere, cu difuzare ulterioară în Canada, cu filmări ce au durat trei zile la un nivel profesionist înalt chiar şi pentru România, după care, o şedinţă foto pentru altă bere şi una pentru o revistă. Nu are un contract de exclusivitate cu vreo agenţie, ceea ce îi oferă libertate în mişcare, deşi colaborează cu plăcere cu agenţia de casting „Chic Models” din Bucureşti. Ar minte dacă ar spune că din asta se fac bani mulţi, dar îi oferă o satisfacţie morală, cunoştinţe noi, oameni foarte entuziasmaţi de ceea ce fac. Acum revenim de unde am pornit în povestea Anastasiei: toate aceste activităţi au o legătură strânsă cu marketingul. Iar ea poate spune tare că ea, Anastasia Lipcanu, face marketing personal.

 (Marcel Toma)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Of ma doare sufletul! Ce fetitza simpatika!!!
Alibey   -  
31 Mai 2011, 09:49
Sus ↑
"ar minti" - conditional optativul include forma de infinitiv prezent..
doe   -  
14 Octombrie 2011, 17:48
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău