VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Aliona Triboi a luat premiul I la „Golden Voices”
Aprilie 2009, Nr. 60

Aliona Triboi a luat premiul I la „Golden Voices”

Comentează   |   Cuprins

Este al cincilea concurs internaţional la care participă şi la toate a luat premii. De această dată, Aliona a impresionat publicul şi juriul cu piesa „Doina”, compusă de Liviu Ştirbu.

Cum ai aflat de concurs şi cum te-ai pregătit pentru el?
Am auzit că urmează să aibă loc un astfel de concurs la Chişinău încă la sfîrşitul anului trecut. Am avut o atitudine foarte serioasă, am ales 2 piese care mă reprezintă şi care mi-au permis să-mi utilizez la maxim posibilităţile vocale. Este vorba despre „I love you”, o piesă pe care am mai cîntat-o la unele evenimente şi cu care am luat un premiu în Bulgaria şi „Doina”, compusă de Liviu Ştirbu şi interpretată în premieră la acest concurs.

„Doina” e o piesă fără text. Cît de dificil e să interpretezi ceva de acest gen?
E mult mai dificil, pentru că nu poţi transmite mesajul prin cuvinte, utilizezi doar linia melodică şi măiestria actoricească. Ai trei minute în care treci prin toate stările emoţionale posibile şi imposibile – am ieşit în scenă cu o expresie de om confuz, am trecut prin zîmbet şi înălţare, apoi suferinţă, iar cînd am finisat piesa îmi curgeau lacrimi. Au fost nişte momente unice şi am trăit nişte senzaţii irepetabile. M-a ajutat foarte mult actriţa Angela Ciobanu, şefa trupei de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, care mi-a sugerat plastica în scenă şi imaginea artistică.

Cum ţi s-au părut ceilalţi concurenţi?
Pentru că a fost un concurs internaţional sau pentru că fondul de premii a constituit 20.000 de dolari, concurenţa a fost foarte mare, chiar dacă a fost prima ediţie a concursului. La preselecţia naţională s-au înscris aproape 50 de tineri, iar după 2 preselecţii în finală au rămas doar 9. Alţi 11 finalişti au venit la Chişinău din Ucraina, Rusia, Georgia, Azerbaidjan, Armenia, Polonia ş.a. Toţi au cîntat foarte bine. Mi-a plăcut atmosfera din culise, pentru că, dincolo de concurenţa acerbă, s-au legat şi prietenii. Ne-am încurajat şi ne-am susţinut reciproc.

Tu ai luat locul întîi. Ce înseamnă asta?
Este încă o etapă în cariera mea. Cea mai importantă a fost reacţia publicului, care a explodat în aplauze chiar de la începutul piesei „Doina”. De fapt, am împărţit locul întîi cu interpreta din Armenia. Deci, ne-au revenit cîte 2.500 de dolari la fiecare, bani pe care urmează să-i investesc în dezvoltarea mea profesională.  

Care sînt planurile tale pentru anul 2009?
Continui să lucrez la Teatrul „Mihai Eminescu”, să joc în spectacole şi să cînt în orchestra de cameră a teatrului. Continui colaborarea cu Liviu Ştirbu şi sper că o să lansăm ceva pînă la sfîrşitul anului. Cînt în continuare alături de formaţia „Zdob şi Zdub”, iar la vară cred că o să plec într-un turneu cu ansamblul „Violonistele Moldovei”. Mai colaborez şi cu un studio muzical, unde am făcut deja cîteva înregistrări.

Şi pe plan personal?
Deocamdată nu mă mărit (rîde).  De fapt, am o viaţă personală normală şi nu cred că în acest an vor avea loc mari schimbări în acest sens. (Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău