VIP Magazin
28 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Alexei Lungu. Vorbeşte despre Banii Tăi
Septembrie 2010, Nr. 77

Alexei Lungu. Vorbeşte despre Banii Tăi

Comentează   |   Cuprins

În fiecare zi, de luni până vineri, la 16.45, Alexei Lungu ne vorbeşte despre bani, investiţii, curs valutar, piaţă şi probleme economice. Faceţi cunoştinţă - el este realizatorul şi moderatorul emisiunii „Banii Tăi”, lansată de „Publika TV” la începutul lunii aprilie.

Alexei, cum te-ai prezenta, pe scurt, celor care nu te cunosc?
Sunt reporter în cadrul departamentului Economic şi realizator al emisiunii „Banii Tăi” de la „Publika TV”. Îmi place să-mi petrec timpul cu soţia, familia, cu prietenii, să privesc un meci de fotbal. Desigur, depinde de cât timp liber am.

Cum ţi-ai început cariera în jurnalism?
În 2006, am fost angajat la ziarul „Flux”, ca reporter în departamentul Economic. După o restructurare a ziarului am devenit responsabil de „Flux Economic”, ediţia de marţi a publicaţiei. În 2008, am fost angajat la revista „Auto Expert”, în calitate de redactor-şef adjunct, iar în februarie 2010 am devenit membru al celei mai tari (în opinia mea) echipe de ştiri din Moldova – „Publika TV”. Să fii jurnalist este foarte interesant, dar să lucrezi la „Publika TV” este de nenumărate ori mai palpitant.

Din câte ştiu, tu nu ai fost jurnalist dintotdeauna. Ce ai făcut până la această etapă din viaţa ta ?
În primul rând, am absolvit o facultate, care nu are vreo legătură cu jurnalismul - Management şi Tehnologie în Industria Alimentară din cadrul Universităţii Tehnice din Moldova. Apoi, mi-am susţinut teza de masterat şi am devenit magistru în Calitatea şi Securitatea Alimentară. Din păcate sau din fericire nu am muncit nicio zi ca inginer. În afară de unele joburi pe care le-am avut în timp ce eram student, am reuşit să lucrez vreo două luni în calitate de marketolog. Totuşi, am renunţat la această ocupaţie pentru a deveni jurnalist.

Povesteşte-mi despre emisiunea pe care o realizezi – „Banii Tăi”.
Conceptul emisiunii a fost elaborat de colegii din Moldova împreună cu cei din România, în aşa fel, încât să le fie interesantă şi specialiştilor din domeniul economic, şi celor care nu au tangenţe directe cu economia. Emisiunea „Banii Tăi” oferă informaţii despre lansări de produse şi servicii, despre schimbările care au loc pe cele mai importante pieţe – financiar-bancare, auto, IT, imobiliare, bunuri de consum sau retail.

Ţi s-a schimbat viaţa de când lucrezi la TV, de când apari „pe sticlă”?
S-a schimbat considerabil. Am fost nevoit să muncesc mai mult pentru a învăţa cât mai repede ce înseamnă o televiziune de ştiri. Faptul că „apar pe sticlă” nu m-a făcut decât să fiu mai responsabil în tot ce fac, să vorbesc corect româneşte - un detaliu decisiv atunci când lucrezi la un post de TV. Este foarte important să nu te pierzi cu firea şi să-ţi continui gândul, să fii ingenios şi să conlucrezi cu operatorul. Iar când mergi la un eveniment, trebuie să fii documentat şi atent la ce se întâmplă.  

Text: Irina Tribusean

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Bravo Alexei, ne mandrim cu tine si mult succes in continuare :)
Valeriu Acciu   -  
06 Octombrie 2010, 22:00
Sus ↑
offf...de unde
eu   -  
08 Octombrie 2010, 14:19
Sus ↑
off, da tare te-ar durea, adresat lui "eu"
Natalia   -  
04 Decembrie 2010, 17:56
Sus ↑
ooooo, iaca iaca, eu l am crescut
Tarlapan   -  
09 Aprilie 2011, 14:45
Sus ↑
bravo
mirela   -  
26 Ianuarie 2012, 16:17
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău