VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
7 olimpice ale Moldovei. Zalina Marghiev
August 2012, Nr. 99

7 olimpice ale Moldovei. Zalina Marghiev

Comentează   |   Cuprins

Zalina Marghiev
atletism (ciocan)
24 de ani,
Antrenor: Soslan Marghiev

Data, locul naşterii: 5 februarie 1988, or. Vladikavkaz, reg. Osetia, Rusia.
Studii: Facultatea de Business şi Administrarea  Afacerilor, ASEM, masterandă la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.
Performanţe: campioană a Republicii Moldova, participantă la Jocurile Olimpice din Beijing (2008), calificată la JO din Londra, finalistă a Campionatului European din Barcelona (2010), locul al IV-lea, campioană europeană de tineret (U23; 2009 Kaunas), campioană mondială universitară (2011, Shenzhen, China), finalistă a Campionatului Mondial din Coreea, Daegu (2011).
Record personal: 74,47 metri.
Culoarea preferată: depinde de dispoziţie , alb, verde, albastru.
Floarea preferată: trandafirul roşu.
Parfum: DKNY din măr.
Model în sport: părinţii.
Deviza: Poartă-te cu oamenii aşa cum ai vrea să se poarte ei cu tine.

După trei săptămâni de la primul antrenament în 2000, tânăra Zalina a aruncat 27 de metri.  La primul ei campionat mondial din Maroc, s-a plasat pe locul 7, cu rezultatul de 54 de metri… La ora actuală, Zalina este considerată cea mai bună atletă a noastră, înscriind în ultimii ani una dintre cele mai frumoase pagini din istoria sportului moldovenesc, fiind un nume de referinţă al atletismului autohton. În 2012, Federaţia Internaţională de Atletism a inclus-o în top-12 al celor mai performante atlete de pe continentul european din luna martie. Face un tandem excelent cu părinţii-antrenori, care îşi susţin fiicele în momentele mai grele şi le respectă deciziile. Zalinei îi place să asculte muzică şi să citească, să iasă la distracţii cu prietenii, care nu sunt puţini. Şi care îi vor ţine pumnii la Olimpiada de la Londra.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău