VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
7 olimpice ale Moldovei. Cristina Iovu
August 2012, Nr. 99

7 olimpice ale Moldovei. Cristina Iovu

Comentează   |   Cuprins

A început unul dintre cele mai aşteptate evenimente mondiale din lumea sportului, Olimpiada. În 2012, Jocurile Olimpice de Vară au loc la Londra şi sperăm că pentru sportivii noştri, 2012 va fi cu adevărat unul „great”.

Lotul nostru olimpic este reprezentat de peste 20 de atleţi şi atlete, la diverse  probe sportive. Împreună cu Comitetul Naţional Olimpic şi Fundaţia Campionilor Olimpici, „VIP magazin” a hotărât să prezinte o imagine romantică şi feminină a fetelor noastre care fac performanţe în lupte libere feminine, aruncarea ciocanului,  la haltere, nataţie şi atletism. Să le admirăm împreună pe Natalia Cerches, Natalia Artîic, Marina şi Zalina Marghiev, Cristina Iovu, Svetlana Saenco şi Elena Popescu, care au schimbat pentru o zi treningurile pe rochii elegante şi uşoare, oferite cu drag de creatoarea Valentina Vidraşcu. Proiect iniţiat de Comitetul Naţional Olimpic şi Fundaţia Campionilor Olimpici.
Text: Rodica Trofimov. Coafură şi machiaj: Salonul „Afrodita”. Ţinute: Valentina Vidraşcu. Fotografii: www.fotoroom.md

Cristina Iovu
haltere
19 ani,
Antrenor: Sergiu Creţu

Data, locul naşterii: 8 noiembrie 1992, or. Chişinău.
Studii: Şcoala nr. 52 din or. Chişinău.
Performanţe: medalia de aur la Campionatul European de Seniori, Antalya, Turcia (2012).
Record personal: 91 kg – proba smuls, 116 kg – proba aruncat.
Culoarea preferată: alb, negru, roz.
Floarea preferată: trandafir.
Parfum: „Lady Million”, PacoRabanne.
Model în sport: NurcanTaylan.
Deviza: Întotdeauna mergi înainte!

Presa sportivă a supranumit-o în 2012 „fata de aur a Moldovei”, după ce a devenit campioană europeană absolută la categoria 53 de kilograme, obţinând trei medalii de aur la Campionatul European din Turcia. Cea care a intrat în istoria sportului moldovenesc cu această premieră senzaţională face sport de la 13 ani, fiind remarcată de mai mulţi antrenori. Condiţia ei fizică excelentă (în clasa a cincea se ridica la bară de 12 ori) i-a „determinat” soarta de mai departe.  În 2008, Cristina a obţinut locul al III-lea la Campionatul European de Tineret din Albania, în 2009 – locul al II-lea la Campionatul European pentru Seniori din România, iar peste doi ani – locul I la Campionatul European de Tineret. Este la începutul carierei sale sportive şi speră să obţină noi şi noi performanţe.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău