VIP Magazin
19 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
3 ani în epoca VIP magazin
Mai 2007, Nr. 37

3 ani în epoca VIP magazin

Comentează   |   Cuprins

La evenimentul aniversar de trei ani de revistă, “VIP magazin” şi cititorii săi au acordat zece premii “Omul anului 2007”  - premiu pentru popularitate şi prestanţă. Numele lor impresionează - Cleopatra şi  Pavel Stratan, interpreţi; Lorena Bogza, jurnalist PRO TV Chişinău; Alexandru Pincevschi, preşedinte al Holdingului „Elita-5”; Vitalie Nagacevschi, avocat; Traian Băsescu, preşedintele României; Gabriel Stati, preşedinte al Grupului de companii „Stati-Holding”; Victor Miculeţ, director general al Companiei „Auto Space”; Yusuf Baykan, manager general al Companiei „Moldcell”; Ala Nemerenco, director al Clinicii universitare de asistenţă medicală primară a USMF „N. Testemiţanu”; Marian Lupu, preşedinte al Parlamentului R. Moldova.

Celebrităţi pe metru pătrat. Strălucire în priviri. Eleganţă asortată după ultimele tendinţe. Flori. Parfumuri suave. Urări calde, inspirate. Fotografii. Punctualitate englezească. Sala de la Centrul de convenţii „Leogrand” – mai glamuroasă ca niciodată, ornată cu generozitate de partenerul nostru – „Vogue Arome L’adoration” – cu multă culoare roz şi trandafiri de un roz absolut. Noi, cei de la revistă, fericiţi din câteva considerente – pentru că ne-am revăzut partenerii şi eroii revistei, pentru că am reuşit să pregătim un număr de colecţie, un supliment dedicat formaţiei „Noroc”, un  CD cu piesele lor memorabile, contribuind, cu câteva „grame”, la fericirea familiei Dolgan.

Ţinuta serii a pendulat de la clasic la glamour, de la şic la extravagant. Domnii au preferat costume elegante, cu luciri mătăsoase, cămăşi cu gulere ultramoderne şi cravate dintre cele mai atrăgătoare. Unii şi-au prins chiar distincţiile de stat, printre ei – vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Roşca, care şi-a pus la reverul sacoului Crucea Comandorului primită recent din partea preşedintelui lituanian. Doamnele – mai victorioase şi mai radioase ca oricând, chiar dacă alegerile vestimentare au fost ca întotdeauna mai dificile decât scrierea eseului despre sensul vieţii.

S-a purtat Valentina Vidraşcu, Dolce&Gabbana, Versace, Valentino, Luisa Cerano, Rene Lezard, bijuterii din aur alb, platină şi diamante. Nu a trecut neobservată Natalia Diacov, care şi-a ales o ţinută roşu cu argintiu, şi nici tanti Ludmila Bălan, care a rămas fidelă stilului său ultrascurt, îmbrăcând un costum roşu cu alb.


Am fost extrem de onoraţi să cunoaştem soţiile (şi soţii) personajelor noastre, pe cele (cei) care stau în spatele imaginii publice a jumătăţii lor. Aşa am cunoscut-o pe doamna Olga Stepaniuc, care s-a dovedit a fi una dintre fanele formaţiei „Noroc”, pe Larisa Roşca, doamna care a arătat superb într-o ţinută „Naf Naf”, pe domnul Mihai Bălan, soţul lui tanti Ludmila, retras din viaţa diplomatică şi lansat în domeniul afacerilor. La prima sa apariţie publică a fost şi soţia omului de afaceri Chiril Lucinschi, cu o ţinută distinsă, remarcată de toată lumea.

Şi după cum promisesem, prima surpriză a serii nu a întârziat să apară –  noua colecţie semnată de Valentina Vidraşcu, dedicată mărcii „Vogue Arome L’adoration”. Jocul frenetic al nuanţelor de roz, al ideilor extraordinare de fashion ale singurei noastre creatoare de modă au impresionat sala ca la marile defilări de modă din New York sau Milano. Apoi, invitaţii noştri s-au transpus, pentru câteva clipe, la celebrul Moulin Rouge, unde, pe rol de dansatoare de cancan au fost fetele de la cea mai vizionată rubrică – „Dezgolite frumos”. Mihaela Strâmbeanu, Gabriela Ciubara, Violeta Marian şi Irina Bivol (care a decis să sprijine fetele în nobila lor idee)  au „încins” privirile, inclusiv ale doamnelor, demonstrându-ne încă o dată că o femeie deşteaptă şi frumoasă este şi o femeie fără complexe.

Nici anul acesta nu am renunţat la tradiţională licitaţie a obiectelor oferite de către personajele noastre pentru secţia hematologie copii a Institutului Oncologic. Astfel, 13 obiecte cu amprentă sentimentală şi unele chiar cu valoare materială au fost scoase la licitaţie. Maestrul Eugen Doga a oferit un disc de vinil cu muzica din coloana sonoră a  filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară” din anul 1978, cu autograf şi manuscrisul notelor pentru „Cascada pariziană” – obiecte adjudecate cu multă pasiune de Sanda Filat. Gheorghe Urschi, moderatorul licitaţiei, s- a despărţit de o pipă englezească din colecţia „Captan Black”, pe care a achiziţionat-o Yusuf Baykan, managerul general al Companiei „Moldcell”. Creatoarea de modă Valentina Vidraşcu a pus în joc o geantă din colecţia „Blouse Roumaine” şi mărgele lucrate manual, de care s-a bucurat Nata Albot.

Două obiecte cu o extraordinară valoare materială şi sentimentală au fost oferite de Yusuf Baykan – primul ceas din lume dotat cu dispozitiv blue-tooth – şi de Alex Kalenyuk de la „Godina International” – un ceas de buzunar şi cronometru „Professional” de marca “Longines“, produs la începutul anilor ’60, singurul supravieţuitor din această serie, utilizat de arbitri în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 1952. Ceasul cu blue-tooth a fost achiziţionat de Victor Ţurcanu, directorul „Victoriabank”, contra sumei de 1100 dolari, iar proprietarul ceasului olimpic a devenit Igor Popa, Founding Partner & Lawyer Consult Group, podoabă pentru care a achitat suma de 1800 de dolari.

În lista obiectelor licitate a figurat ceasul şi cravata oranj ale lui Iurie Roşca, „relicve” ce l-au însoţit în toate protestele şi în memorabila zi de 4 aprilie 2005; tricoul căpitanului Naţionalei de fotbal, Radu Rebeja; prima broderie manuală a Nataliei Cheptene şi vâsla cu care s-a antrenat dublul campion olimpic Nicolae Juravschi. Sume generoase au fost oferite de către invitaţii noştri pentru primul nai al lui Constantin Moscovici (achiziţionat de către Alex Kalenyuk) şi pentru primul tablou în ulei al lui Iurie Matei (procurat de către Marcel Chircă, directorul de la „Eximbank Gruppo Veneto Banca”). Omul de afaceri Gabriel Stati a donat pentru copiii bolnavi 25 mii de lei, iar Oleg Voronin, unul din ultimele personaje apărute pe coperta „VIP magazin”, care a lipsit din ţară în seara respectivă, a transmis suma de 1000 de euro.

Seara a culminat cu decernarea celor zece trofee şi premii ale revistei „VIP magazin” ce poartă simbolicul titlu de „Oamenii anului”. La prima etapă, vizitatorii site-ului revistei, www.vipmagazin.md, au votat cinci  cele mai populare personalităţi ale revistei. La cea de-a doua etapă, votul a continuat în sală, redacţia adăugând încă cinci premii de popularitate. În total, zece personalităţi au ridicat trofeul „VIP magazin” (executat în bronz de către sculptorul Valentin Vârtosu) şi diploma de onoare pentru popularitate şi prestanţă. Premianţii revistei au primit şi câte un premiu special din partea partenerului nostru, „Coliseum Palace” – un certificat VIP nominal, în valoare de 10.000 dolari, valabil la procurarea unui apartament în complexul “Coliseum Palace”. Evident, organizarea evenimentului aniversar nu ar fi fost posibilă fără sprijinul altor parteneri ai noştri, companiile „Moldcell”, „Wellendorff”, „Franke”, „Steilmann”, „Kia Motors” şi Vodca „Kremlyovskaya”.

Dar surprizele nu s-au terminat aici. Salonul „Cristis” şi patroana sa, Lucia Berdos, au trimis un cadou în valoare de 500 de euro Lidiei Botezatu (vocea feminină a formaţiei „Noroc”) – produse cosmetice şi un certificat de servicii în valoare de 300 de euro.
La rândul său, Compania „Wellendorff”  le-a dăruit celor trei membri ai familiei Dolgan câte un ceas de mână, iar Compania „Stati&Co” – 1000 de euro, pentru prestaţia şi muzica de mare valoare creată de Mihai Dolgan.

Recitalul formaţiei „Noroc” avea să marcheze, emoţionant, epilogul unei seri minunate. O seară care ne-a insuflat inspiraţia de a continua ceea ce am început acum trei ani şi de a sărbători şi alte aniversări. (Rodica Trofimov)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+20°