VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
„Nikorason’g”. Muzică pentru suflet
Aprilie 2010, Nr. 72

„Nikorason’g”. Muzică pentru suflet

Comentează   |   Cuprins

În cinci ani de activitate, trupa „Nikorason’g” a devenit una dintre cele mai solicitate „cover banduri” din capitală. Au un repertoriu de patru ore (peste 60 de piese) şi interpretează piese în engleză şi spaniolă, pe care le selectează în funcţie de publicul pentru care cântă.

La baza acestei trupe stă un cuplu. Ksenia Nikora şi Serghei Bilichenko se cunosc încă din liceu – au absolvit clasa de estradă la „Gaudeamus”, apoi au făcut o trupă de rock. După ceva timp au rămas doar ei doi şi au făcut muzică de autor. Deşi Ksenia are studii economice şi a fost art-director al unui club din capitală timp de mai mulţi ani, pasiunea pentru muzică a fost mai puternică. În 2005 i-a venit ideea de a forma un band, iar soţul a susţinut-o. De aici şi denumirea trupei – „Nikorason’g”. Din start, lucrau în trei – voce şi două chitări. Pe parcurs, componenţa formaţiei s-a schimbat de mai multe ori, pentru a ajunge la cvintetul de astăzi, care activează deja de un an. Deşi au mult de lucru – sunt des solicitaţi la petreceri şi evenimente corporative, iar în fiecare zi de vineri cântă live într-un restaurant din capitală – fiecare dintre membrii trupei mai are şi alte activităţi, tot legate de muzică.

Serghei cântă la chitară, dar tot el face şi aranjamentele şi este conducătorul trupei. Ksenia este vocea trupei şi tot ea alege piesele pe care le interpretează pentru că „fiecare piesă trebuie simţită, trebuie să-mi placă ca să pot transmite mesajul către public”, explică ea. „Nikorason’g” cântă soul, smooth-jazz, rhythm & blues, muzică pe care nu o place oricine. „Este o muzică interesantă, mai complicat de interpretat, dar e frumoasă, emoţionantă. Aş putea spune că noi cântăm muzică de elită pentru un public select. Am fost invitaţi la evenimente corporative ale corpului diplomatic, la lansări de companii. Anul trecut am cântat la un eveniment la Bucureşti, la invitaţia unei companii care are o filială aici”, ne-a spus solista.

În paralel, trupa lucrează la un proiect inedit de muzică de autor. Versurile vor fi în limba rusă, scrise de Ksenia şi de un alt autor, iar muzica le aparţine în totalitate. Îşi doresc să lanseze un disc în 2011 şi lucrează foarte mult pentru asta. „E mai greu la capitolul tehnic. Acum avem un mic studio acasă şi ne descurcăm acolo, dar desigur că am vrea să avem unul mai profesionist”, ne-a mărturisit Ksenia. Se gândesc şi la un proiect acoustic lounge, în altă componenţă, dar asta va fi ceva mai târziu, la o altă etapă. Acum ar vrea să mărească echipa cu câteva instrumente de suflat, cu ceva mai multă percuţie şi cu back vocal.   (Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău