VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
„Mama” Vintage-ului de la Chişinău - Gabriela-Sofia Volociuc
Octombrie 2009, Nr. 66

„Mama” Vintage-ului de la Chişinău - Gabriela-Sofia Volociuc

Comentează   |   Cuprins

Dacă pentru cunoscătorii de vinuri, „Vintage” reprezintă un vin vechi şi bun, pentru cei de modă este un curent dedicat hainelor şi accesoriilor cu o vechime de cel puţin 28 de ani, încărcate cu istoria acelor timpuri şi care reprezintă piese de unicat şi apogeul tendinţelor din acele vremuri. Vintage nu înseamnă second hand, ieftin şi demodat, ci întotdeauna clasic – încearcă să ne convingă Gabriela-Sofia Volociuc, o tînără pasionată de modă şi prima promotoare a acestui fashion-mainstream la Chişinău.

S-a „îmbolnăvit” de Vintage la Bucureşti, unde îşi făcea studiile şi unde tîrgurile Vintage se bucură de un mare succes. „Din start, vreau să precizez un lucru: Vintage în nici un caz nu înseamnă second hand şi lucruri ieftine. Mereu folosesc exemplul unui tricou cumpărat cu 10 lei de la piaţa second hand şi pătat cu suc şi cel al unei rochii deosebite, făcută la comandă în anii ’50 şi pe care proprietara a ţinut-o în şifonier şi a îngrijit-o ca ochii din cap – pentru că avea o valoare specială pentru ea”, ne spune Gabriela, care de curînd a lansat pagina www.charismavintage.blogspot.com, primul butic virtual de la Chişinău cu ţinute Vintage.

Este adevărat, că un diex-piece cusut impecabil acum 40 de ani, păstrat în condiţii bune, nu poate fi comparat la preţ (valoare) cu un costum asemănător din ultimele colecţii de duzină. Ce aţi spune dacă în mîinile dvs. ar nimeri un taior la care a „contribuit” însăşi Coco Chanel? Aţi spune că aveţi în casă o avere! Sau o bijuterie făcută manual? Aţi preţui la fel de mult un pandantiv pestriţ din plastic? Aici e tot secretul! Despre care tot încearcă să ne spună Gabriela. Dacă în vreun fel v-am făcut curioase (oşi) vizavi de acest subiect special, unic şi cu aromă de vremuri apuse, treceţi pe la butic, ca să vă convingeţi că tot ce a fost (este) original şi calitativ supravieţuieşte în timp.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău