VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
„Ascult-mă!”. Angela Aramă revine pe ecrane
Martie 2010, Nr. 71

„Ascult-mă!”. Angela Aramă revine pe ecrane

Comentează   |   Cuprins

După şase ani de activitate publică în alte domenii, cel mai popular jurnalist din R. Moldova, anul 2002 , revine pe „sticlă” cu un nou proiect. De această dată, Angela Aramă ne propune o emisiune, prin care ne îndeamnă să nu uităm cine sîntem dincolo de aparenţe  – „Ascultă-mă!”.

Fiecare dintre noi a fost copil şi, implicit, am fost trecuţi cu toţii printr-un proces (filtru) educaţional, mai mult sau mai puţin eficient, pentru a ne „adapta la viaţă”. Dar cine ar putea să spună în ce măsură educaţia este o favoare? Există zeci de ipoteze şi formule psihologice care se bat cap în cap: ajustăm sau mutilăm personalitatea copiilor prin şcoală şi reguli de comportament social?

„Ascultă-mă” îşi propune să ofere copiilor şansa de a-şi expune nestingherit filozofia lor existenţială, atitudinea faţă de mediul în care cresc şi se dezvoltă, concurînd, deopotrivă cu adulţii, la aprecierea unor valori propuse de noi”, explică Angela Aramă, realizatoarea şi prezentatoarea emisiunii. Autoarea proiectului porneşte de la premiza că, fie şi mici, „copiii nu sînt doar mecanisme biologice, care necesită îngrijire şi subiecte ale dragostei necondiţionate, dar adesea egoiste, oferite de  părinţi. Ei sînt, în primul rînd, personalităţi neafectate încă de temerile şi frustrările acumulate pe parcursul vieţii de către cei maturi, de mentalitatea de consumator şi de rigorile sociale impuse care limitează (uneori nejustificat!) libertatea de manifestare. Emisiunea „Ascultă-mă!” este tribuna copiilor care îşi cer (şi vor avea, spune Angela Aramă) dreptul la libertatea de exprimare, amintind celor mari, prin propriul exemplu, că trebuie să se bucure de viaţă.” În acelaşi timp, realizatorii emisiunii „Ascultă-mă!” îşi propun să identifice copii talentaţi şi, dacă va fi necesar, să le ofere suport informaţional pentru acte de caritate din partea telespectatorilor. De asemenea s-ar putea ca telespectatorii să fie uimiţi de exuberanţa sau (dimpotrivă!) „cuminţenia” excesivă a vedetelor noastre. Autoarea emisiunii îşi doreşte „sensibilizarea publicului asupra comportamentului ingenuu şi plin de haz al copiilor în momentele de inspiraţie”. În acest sens, „vom monta şi difuza cu cea mai mare plăcere imagini video trimise de telespectatorii care şi-au filmat copiii cu ce au avut la îndemînă: telefon mobil sau cameră de luat vederi”, ne încurajează Angela Aramă.

Imaginile pot fi trimise prin e-mail, la adresa [email protected] sau transmise direct realizatorilor care pot fi contactaţi în prealabil la aceeaşi adresă.

Emisiunea „Ascultă-mă!” va fi difuzată săptămînal, sîmbăta, cu începere de la 10.30 la postul de televiziune CTC în Moldova.
(Irina Tribusean)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Bravo,Angela ai lipsit prea mult,s-a simtit ca-i lipsit.
elena   -  
06 Aprilie 2010, 00:54
Sus ↑
super, bine ati revenit, intodeauna v-m admirat, pentru felul de a fi si sinceritatea inimii, indiferent de ceea ce se discuta in jur. bafta
titi potinga   -  
13 Aprilie 2010, 16:20
Sus ↑
nici unul
andrei cosug   -  
27 Octombrie 2011, 15:11
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău