VIP Magazin
26 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
O întâlnire de zile mari cu un vin de la Purcari
Noiembrie 2005, Nr. 19

O întâlnire de zile mari cu un vin de la Purcari

Comentează   |   Cuprins

Aţi observat, dragi doamne, că în acea zi frumoasă de octombrie aromele de chaneluri şi escade s-au prins într-un tangou ameţitor cu parfumul irezistibil al vinurilor de Purcari? Şi vreau să cred că aţi fost bucuroase să ne revedem într-un local romantic, precum e Restaurantul „Madame Bovary” din inima Chişinăului. Echipa „VIP magazin” şi Vitalie Sârbu, patronul restaurantului, au avut inspirata idee de a vă aduna la o lecţie de... patriotism (şi noi ne-am conformat). Nu de alta, dar este un act curat civic să fii femeie frumoasă & de succes şi să mai şi cunoşti & promovezi  vinul moldovenesc. Am ales pentru dvs. cele mai distinse vinuri, pe cele din podgoriile Purcarilor (salutări cordiale de la regina Angliei!). Desigur, sărbătoarea n-ar fi fost sărbătoare dacă ne lipsea Geta Burlacu, a cărei damigeană este mereu plină ochi cu cântece vechi de pahar.

Toate acestea fiind spuse, să ridicăm cum se cuvine, în mâna dreaptă, paharul înalt şi pântecos... De aici, realitatea s-a făcut poveste şi Andrei Porubin a luat hăţurile în mâini: la o „cuconadă”, în care te simţi ca un intrus, ce te faci cu atâtea femei frumoase în jur, care nu aşteaptă decât să dea lovitura la lecţia de patriotism!

 Doamnele au fost împărţite pe echipe. Nr. 1: Nata Albot, Angela Aramă, Irina Bivol. Nr. 2: Lorena Bogza, Geta Burlacu, Indiana. Nr. 3: Ala Mândâcanu, Anişoara Popenco, Mihaela Strâmbeanu. Se anunţă primul concurs, „Degustarea” (cu vinuri albe – Chardonnay şi Sauvignon, vinuri roşii – Pinot Noir şi Merlot). Nata Albot plimbă vinul în pahar, îi încearcă savoarea pe vârf de limbă... Angela Aramă pronunţă verdictul: Chardonnay! Greşeală! În acest moment, ca un degustător sadea, Lorena Bogza cere de urgenţă nişte caşcaval. O aşteaptă o probă grea: Pinot Noir sau Merlot? Indiana şi Geta se îmbujorează de atâta „gândire”... Merlot să fie? Din nou fals. Fără a sta mult cu nasul în pahare, echipa nr. 3 declară sus şi tare: „Vin moldovenesc, cel mai bun din lume!”. Răspuns corect!

După un dans cu respiraţia intretăiată, a la Mihaela Strâmbeanu şi Andrei Porubin, se revine cu greu la cel de-al doilea concurs, „Convingerea”. Fiecare echipă trebuie să înduplece un trecător grăbit sau un şofer să guste sau să dea de duşcă un pahar cu vin! Se iese buluc, într-o veselie, pe strada Mateevici. Se sparge un pahar – spre norocul nostru. Camerele de filmat şi de fotografiat sunt gata să surprindă cele mai compromiţătoare momente din viaţa vedetelor noastre. Primele ies la rampă Lorena şi Indiana, se postează în mijlocul drumului (trafic în ambele sensuri!!) – năbădăioase, sunt gata să oprească până şi un tir. La încetinirea unui Opel, Lorena se avântă ca o gazelă spre şofer. Ei, cum să nu capituleze un domn adevărat în faţa celei mai cunoscute jurnaliste TV din republică? Indiana vine şi ea iute cu o „zakuskă” – o bobiţă de strugure. Incredibil! Paharul e băut până la fund!

Între timp, punându-şi în operă întreg arsenalul şarmului ce-i stă în fire, Mihaela Strâmbeanu opreşte două automobile, dar, ghinion, nu este destul de persuasivă. Lumea începe să ne ocolească... Dna Mândâcanu dă indicaţii preţioase: ia-o mai încet! Anişoara Popenco sare şi ea în ajutor, aranjându-şi părul blond şi zâmbind amuzată. Mihaela încearcă să „pună piedică” unei maşini a poliţiei rutiere, însă şoferul acesteia face semne că nu are voie să oprească. Eşec pe toată linia pentru echipa 3.

Pe cealaltă parte a străzii, Nata Albot a reuşit să discute cu doi şoferi, iar dna deputat Aramă – să-şi  facă apariţia într-un maxi-taxi pentru a le ura tuturor sănătate şi drum bun. La atâta graţie pe metru pătrat, capitala se pomeni cu un ambuteiaj de toată frumuseţea, iar şoferul unui troleibuz era cât pe ce să-şi abandoneze pasagerii de dragul celor nouă concurente!

În restaurant, încep deliberările: un adevărat vacarm. Lorenei i se par puţine trei puncte, ameninţând că se va plânge la CEDO. Dna Aramă îşi păstrează calmul: unde s-a mai văzut ca un deputat întreg, vorba lui Andrei Porubin, să umble cu paharul prin microbuze? Se anunţă locul I pentru echipa 2 şi un cântec de Geta Burlacu.

La al treilea concurs, „Joc de dame”, echipele trebuie să-şi demonstreze talentul de jucătoare. Pe tablă, în loc de figuri, păhăruţe cu vin roşu şi alb. Prima partidă: Nata - Geta. Partenera este obligată să „bată” figura oferită, adică să servească păhărelul de pe tablă. Irina nu reuşeşte să ţină piept paharelor „albe”, pe când adversarele împart stoic „captura” ameţitoare. Urmează o partidă istorică între o actuală şi o ex-deputată: Angela Aramă - Ala Mândâcanu. Deşi are o susţinătoare ferventă, pe Mihaela, fosta deputată nu reuşeşte s-o învingă pe aleasa PPCD. În finală, se bat iarăşi Nata şi Geta. Directoarea PRO FM îşi cere scuze de la colega ei de la PRO TV şi-i trece echipa în knock-down.

După acest concurs, în care minţile invitatelor noastră au strălucit din nou şi scorul arăta egalitate, s-a apelat la un concurs de departajare, cel muzical. Iar aici au fost de toate: „Să tragem o beţie”, „Bun îi vinul ghiurghiuliu”, „De-aş mai duce-o pân’ la toamnă” etc., etc., etc., până când cele trei echipe s-au făcut două şi nu se înţelegea nici în cer nici pe pământ, în acorduri finale, fiecare doamnă a fost invitată să servească un pahar de vin. Nu ştiau, însă, că piciorul unuia dintre acestea era însemnat cu o bulină verde şi că „deţinătoarea” de pahar va primi din partea Vinăriei Purcari „Enciclopedia Purcari”. Indiana a fost cea cu norocul. Fiecare degustătoare a primit de la o altă femeie frumoasă, Cristina Sula, reprezentantă a Vinăriei Purcari, câte o atenţie. Cristina avea să remarce că „munca vierilor nu a fost  zadarnică de vreme ce vinul de Purcari e servit de nişte doamne distinse”.

Ar fi fost trist dacă ne-am fi despărţit prea curând ... Angela Aramă a dorit doamnelor să mai dea la coş din suferinţa doamnei Bovary şi din responsabilităţile reginei Angliei, Lorena Bogza a redescoperit, după mulţi ani de despărţire, vinul ei preferat „Negru de Purcari” –  primul vin pe care l-a gustat venind în Moldova, Indiana a declarat că a aflat lucruri despre care poţi vorbi o săptămână încheiată, Ala Mândâcanu a închinat o cupă pentru dragoste, bărbaţi şi femei, Anişoara Popenco a toastat pentru cel mai frumos destin, iar Mihaela a solicitat o altă competiţie, cu nouă bărbaţi VIP...

Adevărul e că nici nu ne-am aşteptat să ne simţim atât de bine împreună. Dl Sârbu nu a ratat ocazia să facă poze cu câteva dintre vedetele care i-au păşit pragul restaurantului. Aşa că am rămas să ne dedulcim cu vinuri alese de Purcari şi să gustăm din bucatele delicioase pregătite de Restaurantul „Madame Bovary”. Şi să sporovăim despre bani şi magazine, horoscop şi compatibilitate, politică şi prognoză meteo, vinuri şi femei frumoase... (r.t.)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău