VIP Magazin
28 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Un nou proiect EveryChild
Noiembrie 2009, Nr. 67

Un nou proiect EveryChild

Comentează   |   Cuprins

Începînd cu 1 septembrie 2009, 30 de copii din raionul Cahul beneficiază de toate serviciile şi comodităţile în cadrul Centrului de plasament pentru copii aflaţi în dificultate, înfiinţat în baza vechiului internat şi deschis oficial la data de 12 octombrie, curent.

Centrul de plasament are o capacitate de 30 locuri, în cadrul a 6 căsuţe familiale, unde sînt plasaţi copii ce nu au atins vîrsta de 18 ani, orfani sau lăsaţi temporar fără îngrijire părintească. „Reorganizarea gimnaziului-internat din oraşul Cahul” este un proiect implementat de EveryChild Moldova, în colaborare cu APL din Cahul şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, cu sprijinul financiar al Fundaţiei „Andreas A David”, precum şi cu donaţiile făcute de cetăţenii R. Moldova.

Pentru susţinerea procesului de transformare a fost lansată, începînd cu octombrie 2008, campania de promovare şi colectări de fonduri „Tu faci viitorul”, în cadrul căreia s-au colectat 310 mii lei (circa 19 mii de euro). Campania va dura pînă în luna ianuarie 2010.

Stela Grigoraş,director EveryChild Moldova
Acest proiect este rezultatul mai multor eforturi întreprinse de EveryChild şi partenerii săi în contextul reorganizării sistemului rezidenţial. Modelul aplicat aici este produsul experienţei pozitive înregistrate de EveryChild în colaborare cu APL din Cahul şi cu ministerul de profil. Atît noi, cît şi partenerii noştri sperăm că acest model se va repeta în alte localităţi nu doar cu sprijinul financiar al donatorilor externi, dar şi cu sprijinul financiar al Guvernului RM.

Gheorghe Zagorodnîi, primarul oraşului Cahul
Prin angajament şi responsabilitate comună am tranformat ceea ce la început părea imposibil,  în realitate.  

Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei
Un astfel de proiect, care oferă copiilor noi servicii, noi condiţii de viaţă, este ceva spre care trebuie să tindem, ajutînd copiii aflaţi în dificultate. Ochii lor - atît de bucuroşi, atît de sinceri şi de deschişi – ne spun totul.

Gheorghe Vasilache, preşedintele raionului Cahul

Aceşti copii merită acest nivel de viaţă, noi ne vom implica în continuare în susţinerea  lor.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău