VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Un nou festival de film în Moldova
Decembrie 2013, Nr. 115

Un nou festival de film în Moldova

Comentează   |   Cuprins

La 30 noiembrie, la Chişinău a avut loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Toamna de aur”. Toţi doritorii au avut posibilitatea să urmărească scurtmetraje naţionale şi străine difuzate practic în regim non-stop. Intrarea a fost gratuită la toate filmele.

Festivalul s-a desfăşurat în cinematograful recent restaurat „Patria-Loteanu”. În cadrul festivalului au fost difuzate filme naţionale, internaţionale şi filme din afara programului.Un juriu de onoare a apreciat toate cele 60 de filme: 32 de lucrări ale regizorilor moldoveni şi 28 de filme ale regizorilor străini. Cel mai bun film străin a fost desemnat „Allah is Great”, a regizorului indian Andrea Iannetta. Dana Ciobanu a fost desemnată cu premiul pentru cel mai bun rol feminin în filmul „11:30”. Cel mai bun actor a fost desemnat Sergiu Terente. Premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost atribuit lui Denis Leviţchi, pentru filmul său „Rondo”, iar cel mai bun regizor a fost desemnat Igor Cobileanski, care a regizat filmul „Colecţia de arome”. Juriul a desemnat cel mai bun film naţional pelicula „Sfârşitul lumii”, în regia lui Nicu Borş. Toţi câştigătorii au obţinut premii în valoare de 10 mii de lei, statuete, diplome şi cadouri.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film „Toamna de aur” va avea loc la Chişinău în noiembrie 2014. Organizatorii s-au arătat convinşi că în anul viitor vor fi mai multe lucrări participante la concurs.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău