VIP Magazin
30 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
TOP 10 WC cu personalitate din Chișinău
Aprilie 2012, Nr. 96

TOP 10 WC cu personalitate din Chișinău

Comentează   |   Cuprins

Parte indispensabilă, atribut deloc de neglijat, o cameră des frecventată și, tot așa, putem continua șirul de epitete și calificative despre camera de WC. Veceul poate fi un detaliu extrem de vorbitor despre baruri și restaurante, cafenele și cluburi. Un fel de carte de vizită. Am inspectat, cu bune intenţii, foarte multe locuri din Chișinău pentru a „depista” cele mai interesante, stilate, provocatoare sau tehnologizate toalete de la noi. Primele impresii au fost că nu suntem (încă) totalmente în pas cu revoluțiile tehnologizate în domeniu, adică cu senzorii și touch screenurile, diferire dispozitive digitale sau electronice, în schimb avem localuri în care veceul este demn de toată lauda. Unii administratori ai localurilor au zâmbit cu subînţeles, pe când alții au deschis cu mândrie ușa veceului.

Iată ce am văzut. Text: Rodica Trofimov. Fotografii: www.fotoroom.md.

Mulțumim tuturor celor care au avut o atitudine sănătoasă și civilizată față de tema abordată.

1. Restaurantul „Buffalo”

Unul dintre cele mai frecventate localuri ale capitalei are şi o sală de baie la fel de solicitată, unde clienţii merg şi din necesitate, dar şi din pură curiozitate, ca în „excursie”. Totul e simplu, modern şi ingenios, este de părere Serghei Ciuprin, designerul localului. Spaţios, cu grup sanitar din faianţă de calitate, oglinzi mari, vază de flori realizată dintr-o carte adevărată şi podea… din sticlă. Senzaţiile sunt dintre cele mai ciudate. La doamne, sub podeaua transparentă putem face cunoştinţă cu conţinutul unei gentuţe de damă, în care au încăput o sticluţă de whisky şi chiar şi un aparat foto pe lângă tradiţionalele cosmetice, iar în camera de veceu – să „citim” în „direct” dintr-un interviu al Monicăi Bellucci. La bărbaţi situaţia e mai „tare”, unde sub podea a fost amplasată o morişcă ce funcţionează practic nonstop. Aşa că nu putem răspunde de „integritatea” şi „verticalitatea” domnilor, mai ales în situaţia în care au nişte greieri veseli în cap. Oricum, în WC-ul bărbaţilor se găsesc în permanenţă cuburi de gheaţă, lămâi şi portocale. Iar nota veselă a closetului este completată de mesajele haioase ale vedetelor de la Hollywood. Da, săpun lichid plăcut mirositor şi, în curând – un dispozitiv pentru cremă de mâini. Cel mai stilat WC.

2. „Caffe Graffiti The Venue”

Caffe Graffiti”, localul unde îşi dau întâlnire lumea bună şi tinerii stilaţi ai oraşului, are un veceu provocator, care, prin construcţia sa, se pare că vrea să şteargă şi ultima barieră dintre femei şi bărbaţi. Desigur, sălile de baie sunt separate, în schimb lavoarul este comun… prin nefinisarea peretelui despărţitor. Adică, dacă doriţi să daţi o mână caldă cu cineva de după perete, o puteţi face liber, întinzând mâna sub oglinda imensă care se termină şăgalnic cu vreo 20 de centimetri deasupra. Un design îndrăzneţ, ultramodern. Cel mai provocator WC. 

3. „Vinoteca Wine Room & Restaurant”

Toaleta pentru bărbaţi este predestinată adevăraţilor gentlemeni, într-o gamă de alb şi negru. Un colţişor ale cărui atribute, de la havană, whisky şi berea „Saltodor” la cravată de mătase şi butoane de aur, sunt caracteristice unui bărbat de succes. Şi deoarece vizitatorii „Vinotecii” sunt bărbaţi cu un IQ înalt şi pe fiecare îl poate păli un gând genial, acestora le stă la dispoziţie o oglindă pe care pot înveşnici un citat-două. De exemplu, un citat despre Einstein – „El a iubit viaţa şi ea i-a răspuns la fel” şi unul de la însuşi Einstein – „Războiul e câştigat, nu şi pacea”. Toaleta doamnelor este făcută în stil art deco, cu elemente de gravură, candelabre şi lămpi în acelaşi stil, toate combinându-se confortabil într-un spaţiu mic şi intim. Reproducerea picturii lui Alphonse Mucha, „Dansul”, într-o ramă aurie, subliniază fin armonia naturii feminine. Oglinda mare de epocă, robinetele de alamă şi alte detalii cu suflet ne transpun în perioada de înflorire a artelor şi stilisticii art deco. Cel mai artistic WC.

4. „Nobil View Restaurant & Café”

Stilul sobru şi elegant al cunoscutului restaurant de la etajul şapte al Hotelului „Nobil” se regăseşte şi în camera de veceu. Îmbrăcat în marmură italiană poleită cu lac şi în tapete textile – în partea de sus, sala de baie este un loc intim destul de plăcut. Echipamentul sanitar este unul de la mărcile de referinţă în domeniu, „Villeroy&Boch”, iar uşile – din lemn, de la celebrul designer italian al mobilei de elită Francesco Molon. Aşa cum îi stă bine unui local de lux, nu vă veţi şterge mâinile cu tradiţionalele şerveţele de hârtie, ci cu cele din bumbac, aşezate cu grijă. Tot aici vă puteţi retuşa machiajul sau aranja frizura, având la dispoziţie o oglindă imensă. Cel mai elegant WC.

5. Crème de la Crème”

Aerul franţuzesc al patiseriei este la fel de pregnant şi în sala de baie. Decorat într-un veritabil stil provence, cu decoruri aduse din Franţa, Italia şi Germania şi cărămidă veche de 100 de ani (!), veceul are două oglinzi mari, poliţă comodă pentru genţi, coş cu şerveţele de bumbac şi unul pentru cele utilizate, un aromatizator discret şi foarte „punctual”. Pe lângă menirea sa directă, lavoarul de la „Crème de la Crème” poate fi considerat o adevărată piesă de muzeu şi design. A fost adus personal de proprietarii localului tocmai din Canada, este făcut din bronz şi imită un izvor deschis. Are o energetică extraordinară. Cel mai energizant WC. 

6. „Penthouse Rooms Bar&Café”

Clienţii fideli ai localului au apreciat întotdeauna meniul variat şi de calitate de la „Penthouse”, dar şi ideile originale ale proprietarilor în materie de design de interior şi entertainment. Recent renovat şi îmbrăcat în culori noi, de genul violet de catifea, toaletele localului s-au modernizat şi ele cu restul încăperii. Sperăm că nu sunteţi claustrofob sau aveţi alergie la spaţii întunecate, pentru că toaleta de aici reprezintă o cameră neagră în totalitate. Deci, fără roz bombon şi altă coloristică. Încăperea este iluminată strict în zona veceului şi a lavoarului, puternic ventilată, cu un dispozitiv cu spumă pentru mâini în bază de senzori (nu foarte multe localuri se pot lăuda cu aşa ceva) şi apă caldă. În cazul în care nu doriţi să treceţi pe la veceu, aveţi la dispoziţie două lavoare rotunde şi stilate şi o bucăţică de privelişte spre Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Cel mai nocturn WC. 

7. „Marius” 

Designerii localului nu şi-au propus să uimească clienţii prin ceva ieşit din comun în acest loc intim. Au ales, în schimb, un grup sanitar în stil futurist, în formă de ou, au pus multă lumină, o oglindă potrivită – toate într-un spaţiu suficient de mare pentru a nu te incomoda atunci când îi păşeşti pragul. De la deschiderea sa şi până în prezent, la „Marius” s-a optat pentru şerveţele de bumbac, semn de maximă igienă. Atmosfera plăcută şi curăţenia de un alb sclipitor pot înlocui cu succes minunăţiile tehnologice în domeniu. Cel mai cochet WC.

8. „Café café”

Deschisă în sezonul cald, terasa restaurantului „Café café” este unul dintre cele mai solicitate localuri ale Chişinăului. Aerul degajat, decorurile moderne şi bucătăria delicioasă sunt câteva dintre ingredientele de succes ale localului „Café café”. WC-ul de aici este şi el curios din punct de vedere a designului, realizat în stil oriental, în nuanţe de acvamarin, unde tronează un lavoar de toată frumuseţea. Noutatea acestuia este faptul că aici este amplasat şi un veceu pentru copii, un detaliu admirat şi apreciat de micii gurmanzi şi părinţii lor.  Cel mai prietenos WC.

9. „Lazy Café”

Nou, decorat în verde proaspăt, cu o atmosferă romantică, „Lazy Café”  este o altă creaţie cu stil a patroanei, îndrăgostită de designuri de interior, fel de fel de găselniţe şi meniuri cu note japoneze şi italieneşti. De aceea, nici camerele de veceu nu au fost proiectate aşa, pur şi simplu. Spaţioase, cu multă lumină (fiecare cabină este dotată cu câte o lampă în formă de floare), note de culoare şi oglinzi imense, care ascund în ele un mic şiretlic. Câteva fâşii de oglindă sunt amplasate astfel încât ai impresia că vezi persoana din sala de alături. Dacă două persoane intră concomitent în veceu, acestea au senzaţia că se văd una pe alta. Cel mai intrigant WC.

10. Restaurantul „Baracuda”  

Pe timp de furtună sau calmitate deplină, WC-ul de la „Baracuda” nu-şi schimbă longitudinea şi latitudinea. Făcut în stil marinăresc, precum întreg localul, closetul poate servi o adevărată fortăreaţă intimă pentru piraţi şi însoţitoarele lor. Decorat în exclusivitate cu alamă şi lemn de stejar masiv, cu o sumedenie de policioare, este un loc confortabil unde, la nevoie, vă puteţi deda călătoriilor imaginare în jurul pământului şi al comorilor ascunse. Cel mai aventurier WC.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Acum fetele vor sti unde sa mearga sa se fotografieze, mai sunt si alte locuri in afara de cocos :)
Teo   -  
30 Mai 2012, 11:38
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău