VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
„Südzucker-Moldova” – cinci ani de performanţă
Septembrie 2006, Nr. 29

„Südzucker-Moldova” – cinci ani de performanţă

Comentează   |   Cuprins

Cu prilejul împlinirii a cinci ani de prezenţă pe piaţa de zahăr a republicii, Compania „Südzucker-Moldova”, împreună cu prietenii şi partenerii săi, a serbat  în incinta restaurantului „Capitolles”, jubileu organizat de agenţia P.R. “Parc Communications”. Oaspeţii au luat cunoştinţă de multe elemente stilistice şi de imagine inedite, etalate de către gazdele evenimentului cu scopul de a accentua specificul activităţii companiei şi originea acesteia. Astfel, clienţii companiei, partenerii de afaceri, reprezentanţi ai corpului diplomatic de la Chişinău, ai presei şi oficialităţile moldoveneşti, prezenţi la recepţie, au fost întâmpinaţi de două tinere îmbrăcate în costume naţionale simbolizând colaborarea moldo-germană, iar, ulterior, de câte două „statui vii” acoperite cu zahăr şi căţărate pe cuburi de zahăr. Decorul, extrem de stilizat, nu le-a permis nici o clipă celor prezenţi să uite de natura şi de specificul evenimentului, dar mai ales să nu remarce torta ce imita imaginea unui câmp de sfeclă pe care se înălţa un castel european, simbolizând soliditatea şi stabilitatea „Südzucker-Moldova”.

Conducătorii companiei, dar şi oaspeţii prezenţi la ceremonia acestei aniversări, au ţinut să menţioneze toate realizările obţinute de către „Südzucker-Moldova”, aspectele specifice drumului parcurs, anevoios, uneori, precum şi să traseze perspectivele de activitate.

„Südzucker-Moldova”

„Südzucker-Moldova” SA este liderul ramurii sfeclei de zahăr şi a zahărului din Republica Moldova şi unul dintre principalii investitori în industria zahărului şi în sectorul agricol, în general. Pe durata celor cinci ani de activitate, compania a investit peste 25 mln. euro. Aceste infuzii de capital nu au vizat doar cele trei fabrici de zahăr din componenţa concernului (Drochia, Făleşti şi Alexăndreni), în care sunt încadraţi peste o mie de angajaţi, ci întreaga infrastructură şi, nu în ultimul rând, gospodăriile furnizoare de materie primă. De fapt, apariţia investitorului german pe piaţa noastră a însemnat revoluţionarea şi tehnologizarea industriei sfeclei de zahăr şi a zahărului, precum şi stoparea crizei în care se afla aceasta. Mai mult, au fost operate reforme structurale în legislaţia ţării, iar interesele companiei au coincis cu cele ale statului în domeniul respectiv: piaţa internă a fost protejată de „invazia” zahărului de trestie, la nivel legislativ a fost implementat regimul „Safe-guard”, a fost eliminată contrabanda cu zahăr, iar gospodăriile agricole care cultivă sfeclă de zahăr au obţinut dreptul la subvenţionare din partea statului.

„Südzucker AG”

Concernul internaţional „Südzucker AG” este lider pe piaţa de zahăr din Europa, cu o experienţă de circa 150 de ani, al cărui circuit anual atinge cifra de 4,8 mlrd. de euro, iar profitul ajunge la 1 mlrd. de euro anual. Compania deţine circa 50 de fabrici de zahăr în Germania, Franţa, Belgia, Polonia, Austria, România, Ungaria, Cehia şi Slovacia. Prin crearea companiei mixte moldo-germane „Südzucker-Moldova” SA, în Republica Moldova a luat naştere modelul unei întreprinderi de succes, care include strategia de dezvoltare, standardele de calitate, principiile administrării şi interacţiunii cu partenerii săi.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău