VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
RED UNION FENOSA. Primii zece ani luminoşi
Martie 2010, Nr. 71

RED UNION FENOSA. Primii zece ani luminoşi

Comentează   |   Cuprins

Muzica, dansul şi cîntecul, trei modalităţi de a vedea şi de a simţi flamenco, s-au contopit într-un spectacol de vis „Sueños flamencos” şi au dat startul evenimentelor, ce au marcat aniversarea a 10 ani de activitate pe piaţa energetică din Republica Moldova a întreprinderii RED UNION FENOSA.

Trupa spaniolă „Savia Nueva” a venit în Moldova anume pentru acest eveniment cultural, ce a avut loc într-o superbă zi de duminică, chiar de ziua îndrăgostiţilor, pe scena  Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. Spectacolul  „Sueños flamencos” a fost un cadou dublu pentru îndrăgostiţii de cultura hispanică, flamenco fiind un fenomen rar de tot în capitala noastră şi la fel de rară fiind şi intrarea gratuită la astfel de spectacole. Publicul a vibrat în unison cu strunele ghitarei lui José Tomás Jiménez  şi a rămas frapat de ondulaţiile vocii Gemei García. Frapat, deoarece Gema García este o interpretă foarte tînără şi are o constituţie miniaturală, dar vocea sa părea gata să spargă cupola Filarmonicii cu puterea sa. Pentru un eveniment ca acesta scena s-a dichisit din plin cu flori, dar chiar şi fără ele spectacolul nu ar fi pierdut din exuberanţă, aceasta fiind oferită din plin de doi dansatori de excepţie, Inmaculada şi Jesael Pacheco.

Grupul „Savia Nueva” activează din 2004 în Ciudad Real, Spania; membrii trupei nu depăşesc vîrsta de 25 de ani, dar tinereţea lor este ambiţioasă şi în cei 6 ani de activitate au reuşit deja să susţină spectacole în mai multe oraşe din Spania, Portugalia, Belgia şi Maroc.

Aniversarea celor 10 ani de activitate ai RED UNION FENOSA a continuat cu un eveniment corporativ, care a avut loc în una din cele mai impunătoare săli din capitală şi la care au fost invitaţi angajaţi ai întreprinderii de la toate filialele sale din ţară. Angajaţii au fost salutaţi de Silvia Radu, preşedinte RED UNION FENOSA, şi José Luís Lloret Soler, vicepreşedinte executiv, care au trecut în revistă cei zece ani ai unei echipe extraordinare, ce activează pe unul dintre segmentele strategice ale economiei naţionale şi de activitatea de zi cu zi a căreia depinde siguranţa energetică a 2/3 din ţară. Cu un discurs de felicitare s-a adresat angajaţilor RED UNION FENOSA prim-ministrul Vlad Filat.  „În cei 10 ani de activitate RED UNION FENOSA şi-a demonstrat eficienţa şi funcţionalitatea. Vă doresc în următorii ani să aveţi parte de realizări frumoase şi să asiguraţi consumatorii Republicii Moldova cu servicii de calitate şi, de dorit, la preţuri acceptabile”, a spus Vlad Filat.

Seara a fost întregită de un concert exclusiv, în cadrul căruia angajaţii întreprinderii au primit felicitări muzicale semnate de Ion Suruceanu, Zinaida Julea, Geta Burlacu, Anişoara Puică, Doiniţa Sulac, Natalia Goridienco, Show baletul „Fan Fart”, Formaţia de Aur, ansamblul academic de dansuri populare „Joc” şi Adrian Ursu, care s-a produs şi în rol de moderator al evenimentului. Surpriza serii a constituit-o Fuego, invitat special din partea lui Adrian Ursu.

Rezultatele obţinute pe parcursul a 10 ani de activitate a întreprinderii moldoveneşti RED UNION FENOSA, avîndu-i în calitate de acţionari pe compania spaniolă Gas Natural şi BERD, deşi previzibile prin evoluţia lor an de an şi justificate prin realizări concrete, au surprins, totuşi, opinia publică moldavă prin ponderea lor: investiţii efectuate de 2,2 miliarde lei moldoveneşti (peste 171 milioane dolari SUA), impozite plătite la Bugetul de Stat şi cele locale de 1,1 miliarde lei moldoveneşti (circa 85,5 milioane dolari SUA), şi asta în raport direct cu preţul de achiziţie a întreprinderilor moldoveneşti de distribuţie a energiei electrice de 25,8 milioane dolari SUA.  Întreprinderea a înregistrat o creştere a vînzărilor de energie cu peste 187%  şi o reducere a pierderilor în mediu cu 58%. Iar ca o încununare a operei – se asigură livrarea non-stop a energiei cu termene restrînse de repunere a serviciului în caz de avarii sau forţă majoră. Cei peste 807 mii de clienţi, (cu peste 70 mii mai mulţi decît în anul 2000) au apreciat la justa valoare aceste realizări, ca şi numeroasele acţiuni sociale şi culturale oferite cu generozitate de fundaţia întreprinderii pe parcursul acestor ani. Primii zece ani luminoşi.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău