VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Orange – lider 4G
Decembrie 2012, Nr. 103

Orange – lider 4G

Comentează   |   Cuprins

Moldova se regăseşte din nou în lista liderilor la implementarea inovaţiilor. Spre final de an, Orange a lansat serviciul 4G, încheind cu succes procesul ce a luat start încă din vara anului 2010, când operatorul a arătat primul în Moldova versiunea demo a tehnologiei, anunţând că va face tot posibilul pentru ca aceasta să devină disponibilă în ţară cât de curând.

Şi asta, după doar patru ani de la lansarea tehnologiei 3G. Putem spune cu siguranţă că Orange deţine una dintre cele mai bune reţele 3G, iar acum şi reţeaua 4G cu cea mai largă acoperire de calitate în municipiul Chişinău, care permite utilizarea LTE atât persoanelor juridice, cât şi celor fizice. Aparent ireală, viteza de până la 100 MB/sec. pentru descărcare şi cea de 50 MB/sec. pentru încărcare sunt disponibile oricărui locuitor al Chişinăului. Evenimentul de lansare a Orange 4G în Moldova a întrunit personalităţi importante din ţară şi din stăinătate care şi-au exprimat entuziasmul şi  respectul faţă de echipa ce a reuşit să facă acest pas important pentru fiecare utilizator şi pentru economia ţării în ansamblu.  

Vlad Filat
Prim-ministrul Republicii Moldova:
„Este un eveniment semnificativ nu doar pentru că Orange a lansat 4G. Acesta este important pentru Moldova şi prin faptul că o asemenea tehnologie nouă este deja disponibilă pentru cetăţenii noştri şi slujeşte în primul rând interesele lor. La fel, acest eveniment este dovada recunoaşterii companiei  şi a partenerilor economici. Această încredere în dezvoltarea de durată a Moldovei înseamnă foarte mult pentru noi.”

Valeriu Lazăr
Viceprim-ministru, Ministrul Economiei:
„Această tehnologie era aşteptată în primul rând de clienţii corporativi, deoarece ea oferă o viteză ireală pentru toţi cei care au nevoie să transmită date de volum foarte mare. Incontestabil, această ofertă îşi va găsi foarte rapid utilizatorii săi şi printre persoanele fizice. Nu-mi rămâne decât să le doresc succes operatorului şi clienţilor săi, iar luând în consideraţie viteza cu care se dezvoltă în prezent tehnologiile, la sigur putem aştepta foarte curând noi surprize de la Orange.”

Liudmila Climoc
Director general Orange Moldova:
„Deţinem cea mai largă acoperire 4G, deoarece oferim acces la serviciile 4G pentru cca. 1mln. de oameni care locuiesc şi muncesc în Chişinău. Lansând tehnologia LTE, ne punem scopul de a oferi clienţilor noştri internet fără fir la viteze neştiute până acum. Prioritatea noastră rămâne faptul de a oferi locuitorilor ţării cele mai noi tehnologii de clasă superioară, simple pentru utilizare, ce satisfac până şi cerinţele celor mai meticuloşi clienţi şi oferă suportul necesar pentru dezvoltarea antreprenoriatului în ţara noastră.”

Veaceslav Roman
Director tehnic, Orange Moldova:
„Cred că această tehnologie va schimba mult concepţia noastră vizavi de utilizarea terminalelor mobile. Vom putea face ceea ce mai demult era considerat imposibil şi s-ar putea ca peste câţiva ani să ne obişnuim în totalitate cu prezenţa unei asemenea tehnologii. Mă refer la faptul că vom trece de la comunicarea audio la cea video. Vă va plăcea să comunicaţi prin noua modalitate cu prietenii, transmiţându-le online pozele pe care abia le-aţi făcut. La un anumit moment, în buzunarele dumneavoastră va apărea TV-ul. Orice tehnologie, pentru a fi valorificată, necesită calitate şi simplitate în utilizare. Am construit o reţea 4G cu o acoperire excelentă din start, care corespunde tuturor rigorilor internaţionale. În acest proces am avut suportul furnizorului de echipamente-  companiei Huawei, care s-a oferit sa ne pună la dispoziţie cel mai modern echipament care să ne ofere cele mai inovative soluţii tehnice. Această colaborare a permis să oferim o reţea de calitate 4G în Chişinău pentru toti utilizatorii Internetului la viteza luminii 4G.”  

Pavel Filip
Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor:
„Comunicarea este una dintre cele mai importante necesităţi ale oamenilor, iată de ce pot doar să felicit compania Orange pentru acest eveniment. Orange demonstrează că Moldova se clasifică în topul ţărilor cu tehnologii avansate. Aş dori nu doar să felicit compania, dar şi să-i mulţumesc pentru tot ce face.”Serghei Sâtnic

Director general ANRCETI
„În societatea informaţională este necesar accesul la internet în orice timp al zilei şi în orice loc. Iar serviciile oferite de Orange permit cetăţenilor noştri să primească un asemenea acces. Mi-aş dori ca Orange să găsească cât mai multe posibilităţi de utilizare a potenţialului oferit cu o viteză atât de mare, iar acest fapt, la rândul său, va deveni un impuls pentru toată economia moldovenească.”

Sergiu Postică
Director de strategie şi dezvoltare a businessului Orange Moldova:
„Trecem într-o nouă eră şi aceasta înseamnă că am trecut şi într-o nouă categorie a serviciilor, oferindu-le tuturor celor care trăiesc şi muncesc în oraş, cca. 1 milion de oameni. Am pătruns în era internetului la viteze superioare. 100 Mbit nu este limita. Testele efectuate şi dispozitivele indică faptul că noi ajungem la viteze şi mai înalte. Acum noi, practic, am echivalat după posibilităţi tehnologia fără fir cu cea cu fibre şi suntem bucuroşi să împărtăşim acest succes cu toţi locuitorii Chişinăului.”


Dominique Garnier

Vicepreşedintele grupului Orange, responsabil pentru Orange Moldova, Slovenia, România şi Armenia:
„Echipa experţilor din Moldova este cunoscută în toate ţările în care există Orange prin faptul că, împreună cu specialiştii laboratoarelor noastre, în permanenţă şi cu succes, implementează cele mai noi tehnologii, respectând cele mai înalte standarde de calitate. Orange Moldova deţine una dintre cele mai bune reţele 3G, iar acum compania este printre primii membri ai grupului Orange care au lansat 4G. Prin acest fapt, Orange confirmă obliglaţiile sale de a investi în sectorul de telecomunicaţii din Moldova, oferind servicii accesibile şi moderne pentru toţi locuitorii ţării.”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău