VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Nunta de perlă a familiei Smîntînă
Decembrie 2013, Nr. 115

Nunta de perlă a familiei Smîntînă

Comentează   |   Cuprins

Pentru  familia Smîntînă, ziua nunţii reprezintă un moment festiv important care este  sărbătorit an de an. Tocmai din acest motiv, la celebrarea celor treizeci de ani de căsnicie, au hotărât să le facă o surpriză prietenilor, abordând şi de această dată un stil deosebit. Nu au organizat o sărbătoare de fală, dar o întâlnire caldă, de suflet, cu cei mai apropiaţi prieteni ai familiei. Costumul naţional şi tradiţiile frumoase ale neamului nostru au fost elementele-cheie ale petrecerii.

Nunta de perlă a fost organizată într-un stil tradiţional, cu o masă festivă şi multe bucate gustoase, delicioase ca la mama acasă, dar şi cu muzică bună oferită de Ansamblul Folcloric „Dacii”. Datorită lui, lumea s-a prins într-o horă de zile mari. Meniul tradiţional de casă, cu sarmale şi jambon, cu şuncă şi cighir, decorul nunţilor din 1983, aşa ca la Prepeliţa, cu covoare moldoveneşti, prosoape şi legători – toate au fost realizate cu ajutorul Angelei Lozovan, directorul localului „VEGA –L”. Ei îi aparţine această idee şi a depus mult suflet ca s-o transforme în realitate. Chiar şi invitaţii au fost implicaţi în procesul de pregătire a acestui eveniment, contribuind la frumuseţea sărbătorii prin straiele lor naţionale deosebite şi emoţiile pozitive. Această provocare de a se prezenta la nuntă în costume naţionale a fost o surpriză plăcută pentru cei prezenţi, menţionând că de mult nu au mai văzut şi auzit despre o sărbătoare atât de frumoasă.Mireasa Valentina a purtat o coroniţă din flori, un şirag de perle la gât şi vestimentaţie populară, iar mirele Alexandru şi-a asortat un costum tradiţional.

Dansul mirilor a fost surpriza serii, un moment special atât pentru oaspeţi, cât şi pentru protagonişti, amintindu-le de emoţiile trăite cu treizeci de ani în urmă. Iar florile din sală şi fotografiile cu acel cuplu aminteau de cele mai frumoase clipe trăite împreună.  

(Text: Daniela Caraiman. Foto: Dan Guţu) 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău