VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Moldova de pe VINIL-ul lui Igor Guzun
Decembrie 2015, Nr. 137

Moldova de pe VINIL-ul lui Igor Guzun

Comentează   |   Cuprins

Cu o dublă lansare la Chișinău, „Vinil”, noua carte a jurnalistului Igor Guzun reflectă realitățile din țara noastră, dar și din lume în general. Unele îți fură câte un zâmbet discret, trezind ușoare nostalgii după o copilărie în care „și câinele, și pisica sunt mai în vârstă ca tine”, altele te aruncă într-o tristețe nu prea adâncă, dar, pentru orice eventualitate, îți aruncă și colacul salvator – ironia.

„Vinil” surprinde frumusețile și ciudățeniile din copilăria și maturitatea Moldovei, în sincronism cu generațiile și vârstele oamenilor care s-au născut aici, printre care și autorul. Cele 194 de pagini conțin texte scurte, inclusiv elogii exprimate de 12 personalităţi din Moldova şi din străinătate care au citit cartea înainte de apariţia ei în versiune tipărită: Monica Babuc, Mariana Jitari, Vasile Ernu, Mircea Surdu, Maria Şleahtiţchi, Nata Albot, Mike Ormsby, Alexandru Tănase, Valeriu Turea, Oxana Ramat, Ed Pobujanski şi Doru Ciocanu.

„VINIL-ul lui Igor Guzun este o cămară întunecoasă, unde intri cu o lanternă în mână şi, indiferent încotro ai îndrepta lumina, vei găsi ceva sincer, simplu, profund şi fascinant.” (Alexandru Tănase).

Foto: Mircea Zatușevschi

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău