VIP Magazin
23 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Metamorfozele Luminii… sau ale lui Andrei Mudrea?
Martie 2014, Nr. 118

Metamorfozele Luminii… sau ale lui Andrei Mudrea?

Comentează   |   Cuprins

Am mers la Sala „Brâncuşi”, la expoziţia personală a maestrului Andrei Mudrea, în a treia zi de la inaugurare. Alegerea de a privi arta fără spectatori şi camere de televiziune e singurul fel adevărat în care poţi vedea o galerie de tablouri. Rămâi în faţa lor cât vrei, vezi cum vrei, regăseşti stări care pot coincide cu ale dlui pictor… dar poate şi nu…

E o explozie de culoare şi emoţie. Peste 150 de tablouri şi peste 100 de obiecte de artă (bucăţi de metal înviate de maestru) – lucrări la care a muncit în ultimii cinci ani. După „Vaza cu flori” de pe peretele de acasă, dăruită acum doi ani de Andrei Mudrea, recunosc că este dificil să înghit cubismul „Metamorfozelor Luminii”. Dar e un nou Andrei Mudrea!
Şi imediat ce te pierzi în faţa unei lucrări, începi să desprinzi din cuburi emoţia, ploaia, amintirile noastre comune, gardurile copilăriei, umbrele serii, casele bunicilor, ninsorile din suflet şi de pe dealuri, galbenul grânelor, goliciunea depresiilor şi plinătatea soarelui. E spectaculos să reuşeşti să transpui în cuburi şi linii lumina, nevoia de culoare, simfoniile în alb şi metamorfozele vieţii. Oferiţi libertate fanteziei şi plutiţi în universul luminii şi al culorilor. Mai reuşiţi să faceţi asta până pe 16 martie. 


(Text: Rodica Ciorănică. Foto: Tudor Ceban)

www.mudrea.com
www.facebook.com/AndreiMudrea
Tel.: (+373) 79 655 243

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău