VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Locul unde se mănîncă simplu şi gustos
Octombrie 2008, Nr. 54

Locul unde se mănîncă simplu şi gustos

Comentează   |   Cuprins

Cînd e bine să-l vizitezi: Oricînd. Ţi se va oferi un loc şi pe timp cu nămeţi şi geruri mari, şi pe timp cald. Acum totul are un farmec aparte. Terasa cu cuptor pentru plăcinte, la care, savurînd deliciile casei, mai poţi prinde soarele leneş al toamnei, dar şi aroma ei de cîmpie şi struguri daţi la teasc.  

Ambianţă: Peisaj incredibil. Atmosferă “ca acasă”, creată pe locul vechii Cişmele a Călugărului, cu notorietate în zonă. Restaurantul de bază cu două niveluri, lucrat în lemn în stil vechi moldovenesc, curtea pavată cu piatră, în stil ţărănesc, terase în stilul prispelor moldoveneşti, miros de lemn bine lucrat, perdeluţe ca la ţară, o mare de verdeaţă.

Specialitatea casei:  Aşa şi se cheamă - Mîncarea casei. E o garnitură din costiţă, carne de miel, muşchiuleţ de viţel, pui copt, cârnăciori, cighiri, cartofi ca acasă şi murături, aduse pe un suport din lemn. Nu rata plăcerea de a redescoperi mîncarea simplă şi gustoasă, cu tradiţie de secole. Încredinţează-te bucătarilor locali şi gustă şi alte bucate pe care ţi le recomandă din toată inima. Ei ştiu ce-i bun. Mîncarea casei, vin de casă cu plăcinte de la cuptor sau sarmalele. Dar nici una nu o exclude pe cealaltă.

Lucruri pe care nu le găseşti în altă parte:
Nouă ne-a plăcut la nebunie Fanfara “La Bădiş”, cu trompetă, fligorn, trombon, saxofon, clarinet, flaut, acordeon şi tobe. “Ţărăncuţă-ţărăncuţă” interpretat de fanfară, are un şarm care te face să te ridici de pe scaun şi să-ţi iei perechea la joc. Este fantastic că poţi asculta fanfara de la terasă. La  fel de mult cum te îmbie la joc, poate fi şi total nederanjantă, dacă vrei să stai de vorbă.

Pădurea care porneşte de lîngă deal, codrul de aramă pe care dacă l-ai parcurge ai ajunge la mănăstirea Căpriana.
O cascadă zgomotoasă care ne aminteşte de rîuleţele de munte şi ne face să uităm de toate grijile adunate într-o săptămînă sau o zi grea de muncă.

Parcul zoo, cu rarităţi curioase pentru copii.
Puştii ar putea regăsi aici păsări şi animale văzute doar în manuale. Cocostîrci, raţe sălbatice, mistreţi, struţi şi tot felul de sălbăticiuni gata de comunicare.

Terenul de joacă - un loc pentru care copiii îşi lasă părinţii să se relaxeze şi nici nu observă cînd soarele coboară după ţigla maronie a acoperişelor de la terase şi restaurant.  

Celebrităţi care vin aici: Ex-preşedintele Petru Lucinschi şi fiul său Chiril, directorul TV-7, dragul nostru naist Vasile Iovu, familia jurnalistului Val Bunaru, bancherul Victor Ţurcanu, tenorul Mihai Munteanu, Valentin Todercan, directorul general al Companiei “Teleradio-Moldova”, artistul Adrian Ursu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău