VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Ileana Cosânzeana de lux
August 2012, Nr. 99

Ileana Cosânzeana de lux

Comentează   |   Cuprins

O nouă colecţie a Valentinei Vidraşcu lansată la Bucureşti

Valentina a reuşit totuşi să mă impresioneze. Ţinutele create de ea mi-au oferit atâta bucurie estetică, încât nu am mai ţinut cont de nimic altceva: nici de lungimea prezentării (45 de ţinute expuse) şi nici de localul ales… o astfel de colecţie merita ceva mai bun, însă în final … nimic nu a mai contat.

O simfonie de voaluri, de mătăsuri, de imprimeuri etnice, de inserţii de dantelă decupată (aşa ceva am văzut prima oară la Sarrieri) şi de broderii special create de atelierul Valentinei. O „nebunească” şi inspirată  folosire a unor bucăţi vechi de material (pe singurul palton al colecţiei sunt cusute bucăţi de material recuperate de la un veşmânt vechi de 100 de ani), rochia care a deschis prezentarea este făcută plecând de la un ştergar croşetat. Garderoba reginei Maria a fost o sursă de inspiraţie, sursa ce va continua şi în colecţia următoare. Ii imprimate pe mătase, ii din viscoză sau voal de mătase cu manşete din dantelă croşetată, bundiţe cu motive de patchwork, rochii de mireasă care au păstrat inspiraţiile etnice ale iilor, transformându-se însă în rochii glamour… Toate acestea au creat o colecţie care poartă bine amprenta creatoarei sale.

Sper ca această muncă să continue cu tot atâta pasiune, cu inteligenţa şi cu capacitatea de a dezvolta o marcă ce-şi merită bine locul în peisajul modei.  Text by Florentina via J’adore Paris.

Foto: Alexandra Pasca, www.alexandrapasca.ro

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău