VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Grigorescu şi Enescu, spre deliciul iubitorilor de frumos
August 2012, Nr. 99

Grigorescu şi Enescu, spre deliciul iubitorilor de frumos

Comentează   |   Cuprins

Adevăraţii cunoscători ai artei (celei româneşti, în special) şi frumosului de la Chişinău au avut parte de un eveniment de neuitat – Seara Capodoperelor. De asta au avut grijă organizatorii – Pro TV Chişinău, Ambasada României la Chişinău, Artmark şi Institutul Cultural Român.

Evenimentul a avut loc la „Leogrand Convention Center”, care a găzduit o expoziţie de capodopere ale celor mai importanţi pictori români, dar şi un concert „George Enescu”, cu participarea violoncelistei Laura Buruiană şi a Orchestrei Filarmonicii Naţionale, condusă de dirijorul Mihai Agafiţa. Astfel, invitaţii au avut fericita ocazie să savureze picturile lui Nicolae Grigorescu (dar şi ale altor pictori români de excepţie), pe muzica lui George Enescu. Evenimentul a fost prezentat de realizatoarea emisiunii „În PROfunzime” de la Pro TV Chişinău, Lorena Bogza.

După ce au fost prezentate publicului de la Chişinău, cele 200 de tablouri au fost scoase la licitaţie. În premieră, aceasta a avut loc concomitent la Chişinău şi Bucureşti. Astfel, cei care înţeleg şi preţuiesc adevăratele valori, au avut ocazia să le vadă nu doar în sălile de expoziţie, ci şi în propriile colecţii. Au fost, însă, discreţi când a venit vorba de câţi bani au lăsat pentru asta, iar banii nu sunt atât de puţini – majoritatea şi-au ţintit privirile spre cele mai scumpe tablouri: „Ciobănaşul” lui Grigorescu şi „Nudul” lui Tonitza, a căror valoare a fost estimată până la 250 de mii de euro fiecare.   

(Mariana Susarenco)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău