VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Feiruz Isaev. Şapte etape din viaţa unui lider
August 2004, Nr. 04

Feiruz Isaev. Şapte etape din viaţa unui lider

Comentează   |   Cuprins

Feiruz Isaev este prim-adjunct al directorului general al Companiei „Lukoil-Moldova", companie care deţine întâietatea pe piaţa petrolieră de la noi.

Copilăria şi adolescenţa

S-a născut la 1 septembrie 1952, în orăşelul Gheokceai - un centru raional din Azerbaidjan - într-o familie de învăţători. A avut o copilărie sovietică fericită şi a fost pasionat de fotbal. La 17 ani este muncitor într-o direcţie de construcţii din localitate, iar la 18 - student la Instititul de Inginerie pentru Flota Maritimă din Odessa. La 23 de ani îşi satisface serviciul militar, iar la 24 absolveşte facultatea.

Cariera politică

La 25 de ani devine secretar al organizaţiei comsomoliste a Şcolii Maritime din Baku, iar, un an mai târziu - deţine aceeaşi funcţie pe lângă Navigaţia Maritimă Caspică din capitala ţării sale. La 30 de ani este secretar al Comitetului Central al Comsomolului din Azerbaidjan. La 33 de ani se înscrie la Academia de Ştiinţe Sociale de pe lângă Comitetul Central al PCUS din Moscova.

La absolvirea ei, este candidat în ştiinţe istorice. La 36 de ani este prim-secretar al Comitetului raional Ismail al Partidului Comunist din Azerbaidjan, iar la 38 - şeful administraţiei executive a raionului Gheokceai. La 40 de ani devine deputat al Sovietului Suprem din Azerbaidjan.

Familia

Feiruz Isaev s-a căsătorit la 30 de ani, o vârstă la care un bărbat este foarte responsabil de decizia sa. In scurt timp, devine tată a două fete - Fedan şi Feranghiz.

Lumea afacerilor

La 45 de ani, la sugestia prietenului său Nicolae Ciornîi, pe care 1-a cunoscut în casa unor rude apropiate, vine în Moldova şi fondează Compania „Arch-Petrol". Timp de un an şi jumătate, compania construieşte 16 benzinării şi două baze angro. în 2001, când piaţa petrolieră a început să se dezvolte, îşi vinde afacerea „Lukoil"-ului. Feiruz  Isaev este invitat să lucreze în această companie, în calitate de prim-adjunct al directorului general al „Lukoil-Moldova".

Lumea „Lukoil"

De la 49 de ani administrează Compania „Lukoil-Moldova". Astăzi, aceasta acoperă 40-50 la sută din piaţa importatorilor de produse petroliere, salarizează peste 800 de angajaţi şi varsă lunar în Bugetul de stat al Moldovei câte 150 de mii de dolari. Feiruz Isaev este preocupat de atractivitatea staţiilor PECO ale companiei, de calitatea serviciilor şi de poziţia pe piaţă a companiei.

Moldova

Este de şapte ani în Moldova şi îi plac mult moldovenii. Consideră că sunt foarte deschişi şi se simte bine când discută cu ei. Nu-i place doar lipsa noastră de punctualitate, dar s-a obişnuit. Şi fiicele sale sunt legate de Moldova, deoarece au absolvit la Chişinău Liceul „A. Puşkin". Acum, fac facultatea la Baku, adică acasă.

Lumea sufletului

Cei mai apropiaţi prieteni îi sunt cei din copilărie. I-a cunoscut pe când toţi o duceau la fel, au colindat uliţele împreună... Ii ajută de câte ori merge acasă. Sunt bucuroşi să se vadă, povestesc şi se simt bine împreună, pentru că acolo, cu ei, nu există protocol.

Feiruz Isaev îşi trăieşte viaţa simplu şi frumos. Seara, când ajunge în apartamentul său de la Chişinău, priveşte ştirile, ascultă muzică şi poate să-şi gătească o gustare rapidă. Ar asculta la nesfârşit celebrul vals al lui Eugen Doga şi crede că Ion Suruceanu este incomparabil. Dar şi Nelly Ciobanu şi Natalia Barbu. Este cetăţean al Republicii Moldova şi îi place tot ce este legat de Moldova.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Хороший человек! Хороший руководитель
Romanenko Maxim   -  
14 Decembrie 2011, 21:41
Sus ↑
sunt bucuroasa ca vam cunoscut
Cristina Bivol   -  
14 Februarie 2012, 21:09
Sus ↑
I samoe vajnoe- xoroshiy drug.
Fira Baghirova   -  
11 Ianuarie 2013, 23:05
Sus ↑
sucese
moghilda   -  
19 Ianuarie 2013, 21:38
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău